Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QJs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
156 Wyświetlenia
gangamamur

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$10.99:///////;SB$1.60:///////;BB$10.97:///////;MP3$8.70:///////;CO$10.87:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J:h, Q:h.
MP3 folds, CO raises to $0.40, Hero calls $0.40, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.95) 8:h, 8:c, T:h (2 players)
CO bets $0.70, Hero calls $0.70.

Turn: ($2.35) K:d (2 players)
CO bets $1.75, Hero calls $1.75.

River: ($5.85) A:c (2 players)
CO bets $2.95, Hero raises to $8.14(All-In), CO calls $5.07.

Final Pot: $22.01.

Nie mam statystyk na przeciwnika. Po pierwsze czy w ogóle call przed flopem ma sens? Teraz jak powinienem rozegrać tego drawa? Na turnie sytuacja robi się dla mnie bardzo dobra ponieważ mam 17 outów (8 outów do strita i 9 do koloru, w tym 2 się pokrywają). Może powinienem przebijać na turnie. Ale musiałbym grać all in albo betować i wtedy większość mojego stacka byłaby na stole, przez co musiałbym już wrzucić na river.

2 odpowiedzi
sz3sz

ciezko grac taka reke na takim boardzie na unka

raczej bym to raise/callowal na turnie majac mase equity i bedac w stanie zrzucic go czasem nawet z Kx

Lynx33

Po kolei.

Call pre jak najbardziej ma sens. Większość graczy z CO otwiera już range, który rzadko Cię dominuje (co biorąc pod uwagę fakt, że jesteś IP i będziesz grał szeroki range vs. szeroki range i tak jest mało istotne) a z pozycją będziesz miał stosunkowo łatwe decyzje na postflopie.

Co do postflopa to IP grałbym tak samo jak Ty bo jesteś w stanie na river realizować swoje implied oddsy a na NL10 vs. unk masz prawie na pewno bardzo mało fold equity + mimo sporej ilości outów Twoja ręka nadal nie gra jakoś super vs. made hand. OOP na turnie grałbym już często fold (bo na river nie jesteś w stanie zrealizować swoich implied oddsów) albo raise (bo masz sporo equity więc jeśli wiesz, że masz FE to raise będzie zwykle +EV).

Pozdrawiam.