Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QJs

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
160 Wyświetlenia
Artu89

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
CO ($30)
Hero ($49.25)
SB ($58.35)
BB ($83.04)
UTG ($15.85)
UTG1($123)
MP1 ($72.32)
MP2 ($20.52)
MP3 ($10)

MP3 i CO placa dead blinds

Dealt to Hero Q♥ J♥

fold, fold, MP2 raises to $3, fold, fold, fold, Hero raises to $8, fold, UTG+1 calls $7.50, MP2 calls $5

FLOP ($25.25) 5♠ 6♦ 9♣

BB checks, MP1 checks, Hero checks

TURN ($25.25) 5♠ 6♦ 9♣ Q♦

BB checks, MP1 bets $14.50, Hero calls $14.50, BB raises to $75.04 (AI), MP1 folds, Hero calls $26.75 (AI)

Gosc MP1 [14/9] byl dosc agresywny post - takze w moim mniemaniu dosc czesto kradnie pule i byl to dla mnie latwy call .

a co do BB to
26/8/ AFq F/T/R: 51/28/10/ wtsd: 35/ w$sd: 65 / 220 h

4 odpowiedzi

Coś się chyba zepsuło z pozycjami, skoro UTG-1 jako ostatni podejmuje decyzję.

Check behind jest tutaj w porządku, nie wyrzucisz tutaj wielu rąk a żadna gorsza Cie nie sprawdzi. Turn nie podoba mi się call z tego względu, że masz TPGK, on nigdy nie ma tu gorszego Jx, sprawdził Cie pre flop i masz za sobą jeszcze jednego gracza. Ten call jest po prostu bardzo drogi a masz przed sobą jeszcze jeden street, także rozważałbym tu fold lub raise AI z przewagą na AI przy takim agresywnym graczu, chociażby dla image, dla balansu.

Hej !

Ręka jest całkowicie nieczytelna jak dla mnie preflop, w związku z czym proszę o przekonwertowanie jej jeszcze raz - temat jest QJo, grasz QhJh, rozumiem że tu zaszła literówka ale nie wiem czy Ty grasz 3beta/4beta/sqz, whatever.

pozdrawiam

Artu89 Autor wątku
Artu89

up [poprawione]

Hej !

3bet preflop jak dla mnie marginalny. Villain gra 14/9 i on raczej nie należy do tych, co często sięgają po deadmoney w puli. Z bottom/middle swojego range'u jak na taki gap vp$p/pfr on tutaj limpuje częściej niż stealuje, w związku z czym on tu raczej ma swoje silniejsze układy.

Jeśli już postanawiasz 3betować - nie podoba mi się zupełnie sizing - jest 4,5 bb w puli (limp utg+1, deadblinds mp3 i co + blindy), do tego dochodzi raise od strony MP1 w związku z czym tutaj minimum na 3bet byłoby $9.

As played cbet flop odpuszczony poprawnie, rzadko wyrzucisz tutaj TT+, które w 3way 3bet pot często tutaj będzie. Na turnie po Twoim checku dostajesz bet od mp1 i gdybyśmy vs him only grali moglibyśmy tutaj rozważać broke, choć byłoby to i tak marginalne zagranie (nie podałeś statów mp1?). Jako, że BB przebija dla mnie to jest snapfold - koleś ma wts 35, gra bardzo weak ze swoim gapem VP$P/PFR, on nie próbuje wyblefowywać 2 villainów z tym poziomem agresji we 3betowanej puli i jak dla mnie to on tu widzi otwierający się FD, czasem trzymane jakieś OESD i wciska już teraz stacka by nie mieć kłopotu na river.

pozdrawiam