Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJo FF

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
85 Wyświetlenia
graj3k

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$13.36:///////;SB$25.19:///////;BB (Hero)$30.59:///////;MP2$19.43:///////;MP3$11.15:///////;CO$54.95:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:h, J:s.
MP2 calls $0.25, 4 folds, Hero raises to $1.00, MP2 calls $0.75.

Flop: ($2.1) 9:c, 9:d, Q:c (2 players)
Hero bets $1.40, MP2 raises to $4.65, Hero folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.5.

przeciwnik UNK

Błagam, poradźcie jak grać takie spoty. Trafiają mi się na NL25 FF bardzo często takowe, wiec jakaś dogłębna analiza by mnie bardzo ucieszyła

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
krzyziu1

Hey

jak tu można zrobić dogłębną analizę jak nie znamy gościa?

Wiemy ze jest fishem (nie wiemy czy pasywnym czy aggro) więc 9x jest w jego rangu ale tak samo Qx, FD, OESD czy random blef.

I teraz w zależności od gracza ma pewnych rąk więcej a pewnych mniej tutaj nie jesteśmy w stanie stwierdzić ile czego ma.

Fold tutaj nie jest błędem bo ograniczasz niewiadome sytuacje i nie wchodzisz w wątpliwe rozdania z fishem ryzykując naprawdę sporo część stacka (w przypadku gdy na turnie i riverze ofc).

Dlatego na unk fisha jestem gotów tutaj foldować, natomiast gdy mamy do czynienie z fishem który jest agresywny to pewnie calluje i daje mu strzelać dalej (chyba że uważam że callnie 3bet z drawem wtedy 3betujemy i mocna jazda). Jeżeli mamy pasywnego fisha to mamy izi zrzutkę.

Jak widzisz to jak zagramy na takim baordzie na dana akcję zależy od naszego przeciwnika dlatego tak ważne jest zbieranie informacji o sposobie gry przeciwników.

pzdr

Odpowiedz
Cytat