Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJo

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
105 Wyświetlenia
now87ak

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($100)
BB ($90)
UTG ($64.50)
UTG+1 ($100)
UTG+2 ($101)
CO ($100)
Hero ($115)

Dealt to Hero J♣ Q♦

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $2.40, SB raises to $9, fold, Hero calls $6.60

FLOP ($19) J♥ T♦ 3♣

SB bets $10, Hero calls $10

TURN ($39) J♥ T♦ 3♣ 7♠

SB bets $22, Hero calls $22

RIVER ($83) J♥ T♦ 3♣ 7♠ 6♦

SB bets $59 (AI), Hero folds

SB wins $80.20

Odpuszczacie tutaj na R przy jego AFq w blind war? Nie wiem kompletnie gdzie tutaj jestem w tym rozdaniu. Jak Wy to gracie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

QJo wolę jednak 4bet/foldować przeciwko temu rywalowi. On na pewno nas 3betuje tutaj z AQ/KQ/AJ i są problemy z dominacją. Jeśli chcesz callować, to wolę tutaj ręce typu JTs, a bardziej T9s, 98s, które nie mają już problemów z dominacją w razie callowania. QJ można czasem callować, ALE w momencie gdy otwierasz np. z MP. Bo gdy otwierasz z MP to dostajesz znacznie bardziej szczery 3bet na blindach, niż gdy otwierasz z BTN'a. Wtedy QJo nie ma już takich problemów z dominacją, gdyż będą Cie 3betować AK i pocket parki (ofc QJs jest lepsze niż QJo).

Tak czy siak, ja tutaj odpuszczam na turnie, jeśli się nie ulepszamy. Rywal ma cbet turn 42% i wygląda to dosyć solidnie. Valuebetuje wszystkie overpary i pewnie też AJ. NIe widzę rąk, które mógłby semiblefować, poza KQ mającym na nas wciąz descent equity.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat