Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q9s NL5

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
mrbit102
PokerStrategist

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (BTN): $6.14 (122.8 bb)
SB: $5 (100 bb)
BB: $7.05 (141 bb)
UTG: $3.60 (72 bb)
MP: $8.17 (163.4 bb)
CO: $11.10 (222 bb)

Preflop: Hero is BTN with 9 Q
3 folds, Hero raises to $0.12, SB raises to $0.28, BB folds, Hero calls $0.16

Flop: ($0.61) 7 Q T (2 players)
SB bets $0.40, Hero calls $0.40

Turn: ($1.41) 9 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.75, SB calls $0.75

River: ($2.91) 7 (2 players)
SB bets $1.10, Hero calls $1.10

Witam
Gram na unka
Nie wiem co tu powiedzieć. Prawdopodobnie Fold R ale jego linia jest dziwna wliczając w to mały 3b pre. R wygląda mi to na jakiś głupi block bet z KK AA lub grał 3b dla blefu i ma 7x którą powinien raczej foldować na T tylko 79, 78 jakiś sens ma. Part 77 TT 99 nie sądzę aby grał 3b pre. Ale to jest unk na NL5 ?(

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
SJS
SJS
Elite Grinder

Bet turn Twoim zdaniem dobrze zagrany?

Odpowiedz
Cytat
mrbit102 Autor wątku
mrbit102
PokerStrategist

W chwili rozdania myślałem że próbuje zagrać x/r bądź już się poddaje więc zagrałem za mniej więcej pół puli aby nie stracić za wiele na x/r a jak ma pasować to do takiego beta też to zrobi. Mały 3b pre może świadczyć że jest raczej fishem więc wielkość beta ma mniejsze znaczenie. Może powinienem zagrać wyżej aby bardziej sobie wyjaśnić sytuację.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mrbit102
W chwili rozdania myślałem że próbuje zagrać x/r bądź już się poddaje więc zagrałem za mniej więcej pół puli aby nie stracić za wiele na x/r a jak ma pasować to do takiego beta też to zrobi.

No ale skąd masz takie informacje? Masz na to jakieś dowody? Nie masz, więc nie powinieneś tak myśleć.

Anyway, od początku.

Pre wygląda ok. Do takiego sizingu nie da się prawie nic foldować.

Na Flopie call również oczywiście ok.

Na Turnie łapiesz nutsy vs jego range i bet jest zdecydowanie zbyt mały. On Ci daje masę value ze swoimi OP, Qx, na pewno gra minimum jeden call z JJ.

Na River ja to shipuję. On dalej ma w range'u KK+, AQ, KQ, 7x w 3-betting range'u prawie nigdy w ogóle nie ma. Z realnego range'u boisz się bijącego Cię trashu (ale jeśli zakładasz, że on może mieć trash, to ma również i wszystkie gorsze 2pairs oraz 2nd pairs, które mogą grać tak samo) oraz jednego combo QQ.

Odpowiedz
Cytat