Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q8s

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
322 Wyświetlenia
Demiurg12

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 Pot-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]BU$158.00:///////;SB$102.80:///////;BB (Hero)$100.00:///////;CO$100.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:d, 8:d.
CO folds, BU calls $1.00, SB folds, Hero raises to $3.50, BU calls $2.50.

Flop: ($7.5) J:h, 4:d, A:d (2 players)
Hero bets $5.00, BU calls $5.00.

Turn: ($17.5) 9:h (2 players)
Hero bets $10.00, BU raises to $20.00, Hero calls $10.00.

River: ($57.5) T:h (2 players)
Hero checks, BU bets $20.00, Hero raises to $71.50, BU calls $51.50.

Final Pot: $200.5.

1 reka w sesji ,
stol POTLIMIT
4 HANDed , dopiero co powstał
ziomek gra 1 stolik+ jakis turek za 5$

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
smolak

Jak się domyślam wtopa co?;d Samo raisowanie limpera nie byłoby takie złe, ale gdy nie znasz jego tendencji to ciężko się będzie grało, więc ja nie wiem czym to tak z automatu raisował. To pewnie jakiś loose pasive fish, który od asa się nie odklei. Skoro spada taki board to raczej nastawiasz się na 2 strzały. Ja bym chyba grał trochę mniej na flopie, może jakieś 4 dolary, żeby mój bet na turnie był trochę tańszy.

Raise na T od niego średnio mi się podoba. Więc albo ma jakieś 2 parki albo otworzył mu się fd. A skoro tak to na river gram chyba tylko call. Bo on raisując T coś tam jednak ma, a na uzupełnionym flashu na fish chyba dwie parki przeczeka.

Ja to tak widzę.

Odpowiedz
Cytat
szklarz1543

Ja bym nie raisowal pre flop. Ciezko bedzie sie nam gralo bez pozycji na fisha o ktorym nic nie wiemy. Flop bym gral mniej, za okolo 4.7 bo raczej nie powinno to zrobic wiekszej roznicy w fold equity, a zawsze to taniej drawujemy. Jesli chodzi o river to ja gram tak samo. On raisujac turna pokazal ze cos ma, a jego sizing na riverze nie wyglada zbyt mocno. Fakt czasem ma KQ albo jakiegos flusha ale ma tez sety i dwie pary a tych kombinacji jest wiecej.

Odpowiedz
Cytat
babel92

Cześć :)

Pod nieobecność Jacka pozwolę sobie ocenić ;)

Ja generalnie odpuszczam to pre. Tutaj mój bottom to jakieś QTs+, J9s+, bo nie specjalnie wiem jak grać na unka, a będziesz miał wiele close spotów.

As played ja bym grał bet flop 4$ (jak ma sfoldować i tak zrzuci) + bet turn jakieś 2/3 pota. Gdy dostajesz miniR masz zbyt dobre oddsy na fold, ale gdy wbija Ci gutshot + potencjalne flushe ja bym tylko callował. Nie jestem pewien, czy aż tyle słabszych rąk on ma w range, a oddsy na turnie dał Ci na tyle dobre, że nie musisz szukać dodatkowego value na takim riverze, żeby overall call turn był EV+.

Pozdro _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat