Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Q8o

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
148 Wyświetlenia
potfur

Everest - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $1.44
BTN: $3.00
SB: $7.77
Hero (BB): $5.00
UTG: $3.96
MP: $5.34

SB posts SB $0.03, Hero posts BB $0.05

Pre Flop: ($0.08) Hero has 8♥ Q♦

UTG calls $0.05, fold, fold, fold, SB calls $0.02, Hero checks

Flop: ($0.15, 3 players) 7♣ Q♠ Q♥
SB checks, Hero bets $0.11, UTG raises to $0.22, fold, Hero calls $0.11

Turn: ($0.59, 2 players) A♥
Hero checks, UTG bets $0.59, fold

UTG wins $0.57

rywal 50/4 af 0,6

mam problem z takimi rękami i nie wiem jak to grać

kilka rąk wcześniej miałem podobną sytuację, scalowalem i duzo przegralem wiec w tym przypadku wymieklem i spasowalem ;d

3 odpowiedzi
kNoq001

jaka probka na te staty? jesli duza to jakie ma wtsd i w$sd
oraz pytanie, jaki miales plan na blank turn w momencie b/c flopa?

loosekiddie

1) dlaczego grasz b/c na flopie z pasywnym graczem? Jak dla mnie agresja ze strony pasywnego gracza powinna powodować naszą agresję, ofc nie w sytuacji gdy mamy air, bo z reguły on grając agresywnie ma mocno, ale tutaj masz bardzo mocną rękę na flopie, dostajesz min raise flop i bet pot turn - toż to wali mi na kilometr próbą ukradnięcia puli.

Ok, to jest 3-way, ale jeśli nie 3-betujesz go tutaj bo jest pasywny to czemu chcesz tutaj w ogóle betować? Nie mówię, że nie należy tu betować, tylko uprzedzam ew. odpowiedź na pierwszą część pytania, bo mógłbyś powiedzieć, że to przez jego pasywność nie betujesz, ale w tym miejscu możesz wrócić do początku akapitu :P

2) dlaczego boisz się asa na turn? Jeśli jesteś z tyłu na flopie to as nic nie zmienia. Asy? Mógł zlimpować (ale on tam jednak COŚ podbija), ale na dłuższą metę będziesz na tym zyskiwał. AQ? Też mógł, ale to bardzo blisko jego PFR range'u (no ale zapewne próbka mała + nie wiem jaki może mieć PFR z UTG, możliwe że on tam gra tylko KK+, AK) więc mógł podbijać, ale znów częściej tutaj nie trafi. Bijesz tutaj masę rąk, które on gra + jesteś na free playu, więc dobre dla Ciebie jest nawet zgarnięcie tych jego 11bb + 2bb z limpów pf.

Ja tutaj 3-betuję flop, a jak nie to na pewno nie zrzucam turna, tylko gram na stacki - jednak mogę się mylić ;)

kNoq001

ludzie na microlimitach maja tendencje do durnych minraisow z blefem na sparowanych boardach
ja tutaj pewnie gram call flop, call turn i decyzja river

3bet flop mi sie nie podoba bo izolujemy sie tylko i wylacznie na gorsze rece a taki gracz bedzie mial tam albo air albo rece ktore nas bija, na 3bet air wywali i zostaje tylko to co nas bije wiec wole dac mu sie wystrzelac na dalszych streetach

pozdro