Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q5s

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
131 Wyświetlenia
zbigiam

IPoker, $0.02/$0.04, $0.01 ante No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $8 (200 bb)
CO: $11.27 (281.8 bb)
BTN: $4.95 (123.8 bb)
Hero (SB): $8.06 (201.5 bb)
BB: $4.28 (107 bb)

Preflop: Hero is SB with 5 Q
3 folds, Hero raises to $0.10, BB calls $0.06

Flop: ($0.25) Q 5 K (2 players)
Hero bets $0.25, BB calls $0.25

Turn: ($0.75) 9 (2 players)
Hero bets $0.56, BB calls $0.56

River: ($1.87) 3 (2 players)
Hero bets $1.40, BB calls $1.40

Witam,
moim przeciwnikiem jest 28/11 mam na niego tylko 18 rąk więc praktycznie unk. Fold to steal total 75, po próbce 4 rąk.

Trafiam dwie pary i ciągnę value.
Bet za pota na flopie, na river spada nieprzyjemna kara, ale wydaje mi się, że nadal jest sens wykonania dużego zakładu, bo gracz rzadko tutaj trafi tego flusha.
Na river wykonuję kolejny bet, który wydaje mi się już chyba błędem. Ten gracz musiał coś trafić- może Kx na, które jestem z przodu, 2 pary typu KQ, K9, Q9, set na, flush i na to wszystko jestem z tyłu.

Jak powinienem rozegrać moje 2 pary? wydaje mi się, że do rivera, gra dora/ dopuszczalna (?), a na river? x/c?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001

postaraj sie wypisac co Ci daje b/f a co c/c na river

Odpowiedz
Cytat
zbigiam Autor wątku
zbigiam

Pójdę na drobną łatwiznę i zacytuję Twoją wypowiedź z późniejszej ręki, którą już oceniłeś.

blockbet daja Ci ta opcje, ze ustalasz cene za river i sciagasz jeszcze thin value od Tx, jesli mam tutaj wybierac to gram b/f za 1.2$ > c/f >>>>> c/c ktory jest overplayem na nieznanego gracza jesli chodzi o agresje river

wydaje mu się, że w tej sytuacji jest tak samo. Thin value bet byłby najlepszą opcją na tą rękę ->bet za 1/3-1/2 puli byłby optymalny. Wtedy ciągniemy value od gorszych rąk.
Jeśli przeciwnik raisuje to wtedy chyba jest to już b/f bo uzupełniły się flushdrawy na turnie i zawsze jest prawdopodobieństwo, że przeciwnik trafił seta.

C/C jest na tyle zły, że przeciwnik ustala ile ja mam płacić za river. Gdy betnie za 1/3-2/3 to wydaje mi się że ręka jest jeszczce do sprawdzenia. Gorzej gdy postawi większy zakład. Wtedy bym się głowił.

Reasumując bet chyba jest tutaj dobry, tylko był zbyt duży.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

do c/c dorzucam jeszcze jedna powazna wade - on tutaj nie bedzie betowal gorszych rak, po prostu - zwroc uwage, ze jesli ma takie KJ np to zdecydowanie czesciej zagra z tym call do niskiego beta niz sam zabetuje wiec c/c prowadzi nas do tego, ze sprawdzamy vs mocniejszy range
blockbet za 0.50$ i dostajesz call od KJ KT bo w takie rece glownie tutaj celujemy

pozdro

Odpowiedz
Cytat