Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Q4s NL2

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
151 Wyświetlenia
szuweq

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$2,02:15/47/13/2,5/50/25/100/0;Hero$2,81:///////;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (4 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 4♥, Q♥
2 folds, SB calls $0,01, Hero checks.

Flop: ($0,04) 2♠, Q♦, 5♥ (2 players)
SB bets $0,02, Hero raises to $0,06, SB raises to $0,22, Hero calls $0,16.

Turn: ($0,48) A♦ (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($0,48) 3♣ (2 players)
SB checks, Hero bets $0,31, SB calls $0,31.

Final Pot: $1,10

15 rak wiec probka zadna lecz zaczyna byc widac ze SB to fishak.
PF coz wyszlo jak wyszlo.

F z AF 2.5 grajac za 1bb moze chciec ukrasc pule dlatego r. Dostaje r-r co dalej moze oznaczac wszystko dlatego c. Czy po prostu powinienem odpuscic? Gram tak chcac na T zagrac b/f w przypadku karty nizszej od Q. Poprawnie?
Przypisujac mu rece ktore nas bija otrzymujemy Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 41,328% 35,260% 12,136% 52,604% Qh4h
Gracz 2: 58,672% 52,604% 12,136% 35,260% 55, 33, A5s, A2s, K5s, K2s, Q9s-Q5s, Q3s-Q2s, A5o, A2o, K5o, K2o, Q9o-Q5o, Q3o-Q2o
wiec zle nie jest

T A ktory w moim przekonaniu nic nie zmienil. Gram c bo nie ma potrzeby grania o jakas duza pule z 2ndP.

R 3 ktore daje mi str8 jednak go nie zauwazylem i bylem przekonany ze gram z 2ndP. W takim wypadku powinienem grac b czy raczej poczekac i cieszyc sie mala wygrana?

3 odpowiedzi

IMO zagrales mocny overplay.

W limpowanej puli on moze miec wszystko. Nie dawalbym mu na flopie, w momencie kiedy cie raisuje, range'u typu 2nd/3rd pair. Masz 15 rak na niego, jego AF nie jest jakies wysokie, wiec nie mozesz myslec, ze on bedzie tak gral z jakims trashem. Raczej dalbym tu mu 25/Q2/Q5/Q5-Q9/22/55.

Ja bym to po prostu dociagnal ta reka do rivera jak najmniejszym kosztem, pasujac od razu na jego wiekszy przejaw agresji.

kNoq001

po kolei

pf: tutaj raczej ok, chociaz niektorzy beda to raisowac
flop:
po 1 - 15 rak to zadna probka wiec nawet na nia nie patrz

F z AF 2.5

:facepalm:

po 2 - masz slaba tp, jednak ma ona sd value, wiec:
-nie chcesz grac raise/fold bo zamieniasz reke w blef
-fold bedzie slaby bo on tam moze miec kilka gorszych rak
-chcesz dojsc tanio do sd

grajac raise na flopie, zamieniasz reke w blef, poniewaz praktycznie zawsze gdy on Cie reraisuje ma tam lepiej niz Ty, i powinienes to foldowac

czyli dla mnie tylko call flop jego beta, dzieki czemu dajesz mu takze okazje betowac cos slabszego na turnie

turn: ok,
-kontrolujesz pule,
-na raise bys musial sie skladac,
-rzadko dostaniesz value od czegos slabszego

river: znowu obracasz reke w blef, ja tutaj przewaznie gram cb bo nie widze rak GORSZYCH ktore mnie sprawdza, tym bardziej do beta 2/3 pota

tak wiec ja widze ta reke tak
flop: call
turn: call/check behind
river: fold/check behind

muckinfella

Spokojnie mozesz raisowac atc bedac na bb po overlimpie od SB i praktycznie zawsze bedize to +EV (nie liczac gry na strasznych donkow CS).
Check behind jest jednak w tej sytuacji nazwijmy to 'standardem' takze nie moge na ten temat nic zlego powiedziec.

As played, dlaczego raise i dlaczego call jego 3beta? Co tutaj repujesz i co bijesz? Bijesz w zasadzie tylko blefy (ze wzgledu na strukture boardu drawy sa niemozliwe, ewentualnie cos w stylu A3, A4) i nie masz kickera. 15 rąk to zerowa probka i nie masz zadnych informacji o jego tendencjach, dlatego w/o kicker gralbym just call na flopie. Nie izolujesz sie wtedy od gorszych rąk oraz kontrolujesz pule chcac zobaczyc SD.

As played flop, na turnie check jest w zasadzie obowiazkiem- well played. Czy masz na river valuebet? Na pewno spora czesc czasu znajduje sie tam value od jego pocketow/2nd pair z flopa, ale 3 uzupelnia w/w A4 oraz A na turnie sprawiaja, ze czesc drawow trafia tutaj calkiem niezle takze brak vbetu na river bylby nieco lepszy- nie chcesz nadziac sie na c/r a pula ma wystarczajaca wielkosc jak na tpnk + freeplay.