Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powinien być ALl IN ?

39 Posty
19 Użytkownicy
11 Reakcje
3,858 Wyświetlenia
Kazikuu
Poker Player

Witam. Przed chwilą miałem świetne rozdanie dla mnie , powiedźcie mi czy powinienem grać ALL in po jego podbiciu na River ? Chciałem jak najwięcej od niego wyciągnąć i bałem się że spasuje

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/17855278_7672F942D1

Ps. Możecie mi powiedzieć o co chodzi z tym SH a FR w prefiksie ?

Odpowiedz
Cytat
38 odpowiedzi
MWaler
Poker Player

no money in poker, everyone solid
:spit: :spit: :spit: :spit: :spit: :spit:

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

SH - short handed - krótkie stoły - 6 osobowe na PS
FR - full ring - stoły pełne - 9 osobowe na PS

Tak, powinieneś zagrać all in.

Niezła fisharnia na tym FR NL100. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse
PokerStrategist

co ja sie mecze na micro SH, trzeba wskakiwac na nl100 fr :P

Odpowiedz
Cytat
eniksenik
PokerStrategist

Dlaczego grasz niepełnym stackiem na NL100 ?! Dlaczego nie shipnąłeś na river, też nie rozumiem, ale widocznie NL100, to jeszcze dla mnie za wysokie progi :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
trymer
Elite Grinder

O JA PIERDOLE

Odpowiedz
Cytat
Kornel105
PokerStrategist

:spit:
Poważnie tak wyglądają setki...

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

zgadzam sie -> :spit:
Co ja tam wiem o NL100, grajac na micro, ale ja po drugim przebiuciu na river dalbym all-in. Zastanawia mnie tez co koleś miał, bo wyglądał na przekonanego, że na nutsa :f_drink:. AJ ?:D.

Odpowiedz
Cytat
mistralx
PokerStrategist

Dlaczego nie izolujesz PF?
KQo za słabe do izolacji?

Odpowiedz
Cytat
progtilldeath
PokerStrategist

Napisane przez mistralx
Dlaczego nie izolujesz PF?
KQo za słabe do izolacji?

To chyba zbyt trudne pytanie :)

Odpowiedz
Cytat
mistralx
PokerStrategist

Nie wiem jak na NL100, ale wydaje mi się, że z HJ KQo to jest spokojne izo :D

Odpowiedz
Cytat
Aratarius
PokerStrategist

Napisane przez djalbert182
Co ja tam wiem o NL100, grajac na micro, ale ja po drugim przebiuciu na river dalbym all-in. Zastanawia mnie tez co koleś miał, bo wyglądał na przekonanego, że na nutsa :f_drink:. AJ ?:D.

Zmuckował J8s

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Miał J8s

Powinieneś izolować pf KQo, to już zostało powiedziane, takie click bety nie są wcale złe na river, ale dokładałbym do tych click betów jeszcze jakieś 4bb-5bb, rybka i tak nie zauważy różnicy.

Jeszcze jedno pytanko, mógłbyś się odblokować na P* i napisać o której dzisiaj będziesz grać? :coolface:

Odpowiedz
Cytat
saja13
PokerStrategist

Całe rozdanie od początku jest źle zagrane, zacznij czytać artykuły szkoleniowe po kolei ucząc się od podstaw bo widać, że nie znasz w ogóle strategii. Jak masz dużo kasy i grasz sobie dla relaksu to spoko, ale jak nie chcesz przegrać pieniędzy, to zejdź na niższe limity się uczyć, bo gwarantuję ci, że stracisz tu tę kasę szybciej niż myślisz, pozdro.

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack
Oldschool Grinder

Na river masz spot fish vs fish. Easy allin.

Odpowiedz
Cytat
Kazikuu Autor wątku
Kazikuu
Poker Player

Napisane przez SooNicee

Miał J8s

Powinieneś izolować pf KQo, to już zostało powiedziane, takie click bety nie są wcale złe na river, ale dokładałbym do tych click betów jeszcze jakieś 4bb-5bb, rybka i tak nie zauważy różnicy.

Jeszcze jedno pytanko, mógłbyś się odblokować na P* i napisać o której dzisiaj będziesz grać? :coolface:

Możesz mi podpowiedzieć coś o tym izolowaniu ? W jaki sposób powiniem to zrobić?

Dzisiaj nie gram już . Jutro wieczorem siadam do NL 200 i ciśniemy

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez Kazikuu
Dzisiaj nie gram już . Jutro wieczorem siadam do NL 200 i ciśniemy

:profit:

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Jeżeli gracz tylko sprawdza wysokość dużego blinda w tym przypadku 1$ powinieneś zagrać za więcej, aby w puli było mniej graczy i żebyś czuł się komfortowo na przykład za 4,5$.

Daj znać jak będziesz wchodził na jakiś stolik nl200 (regularny), bo muszę sobie drugi monitor kupić.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez SooNicee

Miał J8s

Hmm podbijace z KQo na limpera niezależnie od jego statów?
@Kazikuu, grasz na NL100 i nie wiesz na czym polega izolowanie? Ja gram na micro wciąż a jednak pare tam podstawowych terminów zdążyłem opanować ;).

Odpowiedz
Cytat
saja13
PokerStrategist

Dobra, jednak słabe prowo. Krzysztof Zborek lepszy był.

Odpowiedz
Cytat