Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

overbet znikąd - call river?

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
414 Wyświetlenia
elemeledutki11
Poker Player

partypoker - $0.25 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $29.23
MP+1: $25.00
CO: $37.35
BTN: $26.94
SB: $23.35
BB: $26.26
Hero (UTG): $45.14
UTG+1: $22.63

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has K♠ K♦

Hero raises to $0.75, UTG+1 calls $0.75, fold, MP+1 calls $0.75, CO calls $0.75, fold, fold, BB calls $0.50

Flop: ($3.85, 5 players) 6♠ 8♦ 6♦
BB checks, Hero bets $2.74, fold, MP+1 calls $2.74, CO calls $2.74, fold

Turn: ($12.07, 3 players) 3♥
Hero checks, MP+1 bets $4.00, CO calls $4.00, Hero calls $4.00

River: ($24.07, 3 players) 4♣
Hero checks, MP+1 checks, CO bets $29.86 and is all-in, fold, fold

CO wins $52.73

Oj, nie mam pojęcia jak to grać na turnie. I może stąd problem na river? Pokazałam słabość więc niby dałam blefować, ale mimo wszystko nie sprawdziłam. Call river?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
mistralx
PokerStrategist

Moim zdaniem c-bet Turn. 6x praktycznie zawsze będą w takim MWP raisowały już na flopie. Na turnie spada totalny blank i możesz wciąż ściągać value od ich gorszych overparek i flash drawów.

Nie c-betując turna, sam utrudniłeś sobie życie i masz na riverze zgadywankę, chociaż ja w tym konkretnym spocie skłaniałbym się ku hero callowi. Jedyna lepsza ręka, którą widzę w jego range'u to 88. Nie zdziwiłbym się natomiast, gdyby zagrał w ten sposób busted FD.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta
PokerStrategist

Overbet z księżyca na river, gdy nie masz pewności, że grasz na maniaka, lub super ogarniającego rega, to jest snap fold bez przynajmniej second nutsów. Turn bym grała linię bet\fold, bet jakieś 65% puli. Na river decyzja, raczej czek/call, chyba że się mega zagęści, wtedy czek/fold

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

IMO mocno utrudniasz sobie spota nie betując turna - w zasadzie spodziewasz się tu luźnych blefów w 3wayu na turn gdy nie ma szans by bet generował duże fold equity? Smiało można grać Bet F/ Bet T/ Decide R. As played fold R, mało kto na tych limitach ma jaja by tu blefować.

Odpowiedz
Cytat
elemeledutki11 Autor wątku
elemeledutki11
Poker Player

Napisane przez EmiyaKiritsugu
IMO mocno utrudniasz sobie spota nie betując turna - w zasadzie spodziewasz się tu luźnych blefów w 3wayu na turn gdy nie ma szans by bet generował duże fold equity? Smiało można grać Bet F/ Bet T/ Decide R. As played fold R, mało kto na tych limitach ma jaja by tu blefować.

No tak, racja. Chociaż linia tego gracza strasznie dziwna - tak naprawdę pasuje mi tu ew. 57 - ale litości kto to sprawdza pre i to jeszcze z takich pozycij? Chociaż nie wiem może 6x? Dziwi mnie ten niski sizingi turn, żeby potem zagrać overbet river. Tak naprawdę trochę mi to wygląda na nietrafiony flush draw.

Odpowiedz
Cytat