Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($65.65)
BB ($67.02)
Hero ($50.50)
UTG+1 ($67.11)
UTG+2 ($17.24)
CO ($27.79)
BTN ($45.99)
Dealt to Hero A♣ A♥
Hero raises to $2, UTG+1 calls $2, fold, CO calls $2, fold, fold, fold
FLOP ($6.75) 7♠ 2♠ 7♦
Hero bets $5, UTG+1 calls $5, CO folds
TURN ($16.75) 7♠ 2♠ 7♦ 8♥
Hero checks, UTG+1 bets $10, Hero calls $10
RIVER ($36.75) 7♠ 2♠ 7♦ 8♥ 9♣
Hero checks, UTG+1 bets $14, Hero calls $14
Tu się troszkę zagubiłem co nie zmienia faktu, że jak wracam do tej ręki to i tak nie wiem jak powinienem ją optymalnie zagrać.
Ale od początku:
pre-standard
flop-flop dość suchy. gram cbeta żeby dostać value od gorszych pocketów a w przypadku gracza na CO nawet jakiegoś trashu (48/25 po 40 rekach).
Po callu od utg1 obstawiam go na jakieś pockety właśnie.
Na T zaczekałem aby łapać jago bety z gorszymi parami które będą grały dla ochrony bo nie chcą zobaczyć wysokiego R. Second barrelem wyrzuciłbym raczej u niego niskie PP zostały by 77-JJ a x/c mam value też od 33-66.
R- tu widzę bład w moim rozumowaniu bo skoro obstawiam go na PP to on na R zwykle zagra xback i wydaje mi się, że mógłbym to leadować.
Ale i tak nie jestem pewien czy linia b x/c b była by tu najlepsza. Przy jego bardzo niskim fCB turn nie wiem czy nie lepiej było by tu zagrać b b b albo b b x/c i do raisów z jego strony się zrzucać.
I jeszcze jedno. Co zagrać na jego raise flop? Na sparowanym stole raczej by nie chciał wyrzucać FD z FH. Jeżeli by sam miał FD to raczej by chciał callować aby dać lepsze oddsy CO więc raise ja tu widzę tylko jako blef. I zagrałbym to call i x Turn aby dać mu dalej blefować. Dobrze myśle?
W spojlerze jego pop-up.
Spoiler