Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] oooooooo

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
87 Wyświetlenia
jubi89

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($65.65)
BB ($67.02)
Hero ($50.50)
UTG+1 ($67.11)
UTG+2 ($17.24)
CO ($27.79)
BTN ($45.99)

Dealt to Hero A♣ A♥

Hero raises to $2, UTG+1 calls $2, fold, CO calls $2, fold, fold, fold

FLOP ($6.75) 7♠ 2♠ 7♦

Hero bets $5, UTG+1 calls $5, CO folds

TURN ($16.75) 7♠ 2♠ 7♦ 8♥

Hero checks, UTG+1 bets $10, Hero calls $10

RIVER ($36.75) 7♠ 2♠ 7♦ 8♥ 9♣

Hero checks, UTG+1 bets $14, Hero calls $14

Tu się troszkę zagubiłem co nie zmienia faktu, że jak wracam do tej ręki to i tak nie wiem jak powinienem ją optymalnie zagrać.
Ale od początku:
pre-standard

flop-flop dość suchy. gram cbeta żeby dostać value od gorszych pocketów a w przypadku gracza na CO nawet jakiegoś trashu (48/25 po 40 rekach).
Po callu od utg1 obstawiam go na jakieś pockety właśnie.

Na T zaczekałem aby łapać jago bety z gorszymi parami które będą grały dla ochrony bo nie chcą zobaczyć wysokiego R. Second barrelem wyrzuciłbym raczej u niego niskie PP zostały by 77-JJ a x/c mam value też od 33-66.

R- tu widzę bład w moim rozumowaniu bo skoro obstawiam go na PP to on na R zwykle zagra xback i wydaje mi się, że mógłbym to leadować.

Ale i tak nie jestem pewien czy linia b x/c b była by tu najlepsza. Przy jego bardzo niskim fCB turn nie wiem czy nie lepiej było by tu zagrać b b b albo b b x/c i do raisów z jego strony się zrzucać.

I jeszcze jedno. Co zagrać na jego raise flop? Na sparowanym stole raczej by nie chciał wyrzucać FD z FH. Jeżeli by sam miał FD to raczej by chciał callować aby dać lepsze oddsy CO więc raise ja tu widzę tylko jako blef. I zagrałbym to call i x Turn aby dać mu dalej blefować. Dobrze myśle?

W spojlerze jego pop-up.

Spoiler

1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Generalnie ograniczamy się z jego pozycji do samych pocket parek, więc rąk, które nas tutaj biją jest bardzo mało - tylko FH i quadsy. Cbet flop na pewno jest najlepszą opcją z CO w puli. Call od rywala najczęściej tutaj oznacza coś w stylu 88-QQ, czy może nawet KK, którego nie chciał 3betować. Na pewno w grę też wchodzą AKs i AQs w pikach, ale to tylko 2 kombinacje, vs. które opłaca się idnukować blefy na riverze (pisałeś o ch/c na riverze). Większość to jednak pocket parki, które trzeba zachęcać odpowiednim sizingiem. Ja tutaj patrząc na jego Ftcbet turn 0/7 na pewno betuje za 2/3p i na riverze gram za 1/2p. Z mojego doświadczenia to nigdy nie zostaniesz tutaj zrisowany dla blefu, ponieważ Twoja linia wygląda zbyt mocno + on moze myslec, ze nigdy nie zrzucisz QQ-AA i nie bedzie niczego zamieniał w blef.

Pozdrawiam