Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl50 TT

11 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
487 Wyświetlenia
PrafonumInt

IPoker, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $58.98 (118 bb)
BB: $49.89 (99.8 bb)
MP: $47.23 (94.5 bb)
CO: $105.52 (211 bb)
BTN: $66.90 (133.8 bb)

Preflop: Hero is SB with T T
MP folds, CO raises to $1.50, BTN folds, Hero raises to $5, BB folds, CO raises to $11, Hero calls $6

Flop: ($22.50) T 3 Q (2 players)
Hero checks, CO bets $9.50, Hero calls $9.50

Turn: ($41.50) J (2 players)
Hero checks, CO bets $20.75, Hero ????

vs 22/17 po 9k hands

4bet range 3,6n 4bet range CO vs BL 2,6% (50)

Cbet flop 4bet pot 86% (7)

31 27 22 agg % Flop Turn River

Co robicie z takim setem w 4bet pocie?

Biją mnie lepsze sety i AK. Ja bije AA, KK, ale imo przeciwnik rzadko będzie je betował na takim turnie.

Jeśli jesteście w stanie to foldować to na jakich graczy to stackujecie?

pozdro

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
jaworski2ndmay

TT+,AKs,AKo jego range 4betu licząc, że nie light4betuje i gra 4b/allin
masz push dochodowy z QQ+ AK w plecy
Zostają 2 opcje call/fold pytanie na czym mniej tracimy i tu znowu trzeba liczyć.

Co do już całej akcji ja na flopie gram ch/all in proste i skuteczne moim zdaniem KK,AA nie wywalam AK czasem callnie,
QQ jak ma t shit happens JJ wywalam ale od nich i tak nigdy nie dostane 2nd barrel więc gram ch/all in

Odpowiedz
Cytat
Fosterek

Pytanie ktore mi sie nasuwa jest takie. Czy Ty wogole masz plan na ta reke postflop vs jego range? On Cie miazdzy rangem. Typek strzela Ci 3bety na niskim boardzie i Ty nie wiesz gdzie jestes. Mysle ze na 2 razy wiekszy range moglbys to profitowo wsuwac bo wtedy masz okolo 50% na jego range + zarabiasz za kazdym razem kiedy on folduje wiec longtermowo bedziesz robil chajs na tym. Co do poprzednika nie zgodze sie z tym check/ship flop. Jesli jestes lany to jestes lany a po co go wyrzucac z jakiegos AK?

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Z góry zaznaczam, że takie stawki to nie moje rejony. Mój pogląd na rękę jest podobny jak jaworski2ndmay. On jako agresor IP w 4betowanej puli najczęściej będzie Cię barellował a board bardzo temu sprzyja. SamA zresztą zobacz jego wysoki wskaźnik c-betów w takich pulach. Masz dobrego made handa, którego bije tylko QQ więc nie widzę powodu by tylko callować taki board będąc OOP.

Co do akcji na turnie to przed podjęciem decyzji chętnie bym spojrzał na WTSD i W$SD.

Odpowiedz
Cytat
PrafonumInt Autor wątku
PrafonumInt

Regi na tym limicie raczej nie barrelują 4bet potów więc zakładam tutaj prostą zrzutkę z TT underpair w przypadku otrzymania bet Turna.

As Played
Lubie czasami callować takie sety w 4bet pocie, żeby wyindukować szerszy ch/c na turnie niż cbet/shove na flopie. W tym przypadku może to być wyspazzowane JJ, AKs jak podłapie FD na Turnie.

Zgodzę się jednak z tym że ch/shove Flop to standard tutaj.

Co jednak jeśli już callowałam Flopa. Nawet A i K wydaje się lepszy na tym Turnie bo gość betuje wtedy swoje AK.
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Hejka.

Na ten jego wąski dość range, to x/shove najlepiej grać, gdyż i tak nie dostaniesz już kolejnej beczki od AK, JJ - a tylko dajesz dwie darmowe karty tym rękom, gdyż dostaniesz x/b. Natomiast AA,KK i tak tu nie foldnie.

Na turnie IMO tight fold.
Zakładam że jednak na takiej strukturze AA,KK częściej się zatrzymują. W szczególności to KK, które często jest bite. Dlatego ten bet to przeważnie jakieś AK,JJ,QQ - które Cię miażdżą.
Masz jeszcze do dołożenia 40$, do końcowej puli 120$, więc potrzebujesz 33% equity.
Dając mu do b/c JJ+,AK masz 30%. Trzeba by zakładać że on b/c zarówno KK jak i AA, co jest dość pobożnym życzeniem.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Napisane przez zdrojek24
Hejka.

Na ten jego wąski dość range, to x/shove najlepiej grać, gdyż i tak nie dostaniesz już kolejnej beczki od AK, JJ - a tylko dajesz dwie darmowe karty tym rękom, gdyż dostaniesz x/b. Natomiast AA,KK i tak tu nie foldnie.

Na turnie IMO tight fold.
Zakładam że jednak na takiej strukturze AA,KK częściej się zatrzymują. W szczególności to KK, które często jest bite. Dlatego ten bet to przeważnie jakieś AK,JJ,QQ - które Cię miażdżą.
Masz jeszcze do dołożenia 40$, do końcowej puli 120$, więc potrzebujesz 33% equity.
Dając mu do b/c JJ+,AK masz 30%. Trzeba by zakładać że on b/c zarówno KK jak i AA, co jest dość pobożnym życzeniem.

pozdrawiam.

Wszystko spoko ręką oceniona, a mi się wydaje, że to jest totalny miss play już na pre, mógłbyś napisać coś o tym 3bet callu OOP pre. Chciałbym poznać po prostu Twoją opinie. :)

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Co do samego preflopa, to gość ma bardzo niski 4bet range, tyle że nie wiem jaki fold to 3bet. Więc 2 opcje :
- jeśli ma dość niski fold to 3bet, no to gramy 3beta for value licząc na pasywną akcję w postaci calla. Natomiast zwijamy się na 4bet ewentualny.
- dużo folduje do 3betów, to możemy callować tą łapkę, gdyż nie ma sensu zamieniać jej w blef. Oczywiście dalsza akcja zależna jeszcze od tego co prezentuje BB, ale wiadomo że jak szeroko sqz, to mamy pole manewru z naszymi TT.

Także tutaj sam ten call do 4beta OOP na tak wąski range już nie jest dobry IMO.

Odpowiedz
Cytat
PrafonumInt Autor wątku
PrafonumInt

Czyli generalnie 5betujecie tutaj AKo, JJ+.
TT fold na 4bet lub wcześniej call.

Co z AJs, AQs - to callujecie vs 4bet?

Odpowiedz
Cytat
Fosterek

nie, jestes zbyt zdominowany

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Napisane przez PrafonumInt
Czyli generalnie 5betujecie tutaj AKo, JJ+.
TT fold na 4bet lub wcześniej call.

Co z AJs, AQs - to callujecie vs 4bet?

A po co masz mieć jakikolwiek range vs taki 4bet oprócz nutsów ? Po co Ci to ? Pakowanie się na siłę w takiego spota jeszcze bez pozycji jest bardzo złe, bo bardzo Cie pokara, szukaj takich rozdań na graczy co mają 4bet range 6%+, ale taki gracz na pewno do tego nie należy.

Odpowiedz
Cytat