Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50, top two vs reg BVB oop

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
150 Wyświetlenia
johhnyEVplus

Boss, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $51.76 (103.5 bb)
Hero (SB): $50 (100 bb)
BB: $58.15 (116.3 bb)
UTG: $49 (98 bb)
MP: $91.02 (182 bb)
CO: $111.97 (223.9 bb)

Preflop: Hero is SB with T J
4 folds, Hero raises to $1.50, BB calls $1

Flop: ($3) T J 3 (2 players)
Hero bets $2, BB calls $2

Turn: ($7) 2 (2 players)
Hero bets $4.50, BB raises to $12.50, Hero calls $8

River: ($32) 4 (2 players)
Hero checks, BB bets $18.50, Hero folds

Szczerze mowiac nie do konca wiem jak to zagrac na turn, wydaje mi sie ze foldowania bedzie tu weak bo moze on bedzie zamieniac w blefyy jakies rece typ AQ, AhQ, AhT? Kombinacji flushy jest w jego rangu dosc ograniczona ilosc zwlaszcza ze Th lezy na boardzei co blokuje sporo browadayow flushowych. River zgodnie z zakresem ktory mu dalem to izy fold, zwlaszcza ze ja tez moge tu miec jakies AhJ AhT w zasiiegu ktore nie folduje turna jakio bluffcatcher.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
krzyziu1

Hey

po pierwsze wiekszy bet flop maaaasę drawó tam jest.

na turnie w war blind (zalezy od jego call open vs sb jeszcze) pewnie 3betuje bo gość jest agresywny, war blind, wypada scary card, ty za mało betujesz na turnie więc jest masę przesłanek którę świadczą o tym że gość może tutaj bluffować.

wolę 3bet od calla bo to on ma pozycję i to on będzie miał prostą decyzję na river (bet jak trafi check jak nie trafi). Na dodatek możemy staknąć np A :heart:J A :heart:T i inne tego typu ręce.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
johhnyEVplus Autor wątku
johhnyEVplus

Hm , a czy to nie tak ze wlasnie gdy my 3betujemy turn, pozwalamy mu perfekcyjnie zagrac? Dostajemy calle od wsyztskiego lepszego a folduje blefyy itp. Do tego z duza doza ostroznosci uwazam ze on raisuje AhJ i AhT bo zazwyczaj tam ludzie beda callowac z oddsami.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Skoro uważasz że on nie raisuje A :heart: to czemu folduejsz river?

Przecież mówisz że callowałeś po to aby łapać blefy?

Na turnie ma blefy a na doskonałym riverze już nie ma?

Co robisz na blank river?

Odpowiedz
Cytat
johhnyEVplus Autor wątku
johhnyEVplus

Napisane przez krzyziu1
Skoro uważasz że on nie raisuje A :heart: to czemu folduejsz river?

Przecież mówisz że callowałeś po to aby łapać blefy?

Na turnie ma blefy a na doskonałym riverze już nie ma?

Co robisz na blank river?

Przede wszystkim ja spodziewam sie na blankach ze on raczej zrobic check back bo jaki ma sens betowanie river gdy ja w jego oczach prawie nigdy nie folduje po callu na tym turnie. Generalnie bluffcatchowanie river na nl50 z doswiadczenia wiem ze slabo wychodzi i staram sie to robic jesli mam na kogos reada, historie na riverach i wiem ze bluffuje. Moze to blad ale ja na tym riverze jakos nie spodziewam sie od niego bluffow, zwlaszcza tym sizingiem. Na blanku z reszta tez.

A dodam jeszcze tylko ze swoje wnioski wysnuwam po agresji na river, ktora zdaje sie byc niska. Zatem spodziewam sie ze na river odpusci bluffy.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

callujesz bo chcesz trzymać jego blefy których na river nie betuje jak nie trafi...

czyli dajesz mu freecard dla jego blufów które najczęściej mają one card fd.

podsumowując bet/callujesz turna aby zawsze foldować river. dla mnie w war blind i z top two to jest zła gra. Wolę 3bet turn aby nie dać mu trafić raz na jakiś czas z fd i wziąć pulę tutaj.

pzdr

Odpowiedz
Cytat