Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL50 KJs top two

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
158 Wyświetlenia

Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, €0.50 BB (5 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (€61.66)
UTG (€79.10)
MP (€60.31)
Hero (Button) (€53.57)
SB (€10.75)

Preflop: Hero is Button with J, K
UTG bets €1.43, 1 fold, Hero calls €1.43, 2 folds

Flop: (€3.61) K, 8, 4 (2 players)
UTG bets €2.70, Hero calls €2.70

Turn: (€9.01) 3 (2 players)
UTG bets €6.75, Hero calls €6.75

River: (€22.51) J (2 players)
UTG bets €22.51, Hero raises to €42.69 (All-In), UTG calls €42.69

Total pot: €107.89 | Rake: €3

23/19/7.5/21/50/(115)
Ft3B: 60

NL50 | Set TT: @KQTss donk 3/4 pota, turn blank i check, river blank i bet 9-13 po dłuższej chwili namysłu

Tutaj także długo się namyślał na river. KK mało prawdopodobne, na JJ go nie obstawiam. Zatem biją mnie tylko sety 88/44 i przyfiszowane 33. Sądzę, że jeśli on tam betuje AK/KQ/KT, to już się nie odklei, dlatego wrzuciłem all-ina zamiast sam call.

7 odpowiedzi

@KQTss = mono flop?
Jak dla mnie call na river, bo faktycznie, biją Cię tylko KK, 88, 44 i 33, czyli 10 kombinacji, ale widzę go robiącego 3 barrele tylko z AK, AA i może KQ w 50%, więc też niedużo.
Ale za to call na turn mi się nie podoba, bo on tutaj nie będzie raczej często SB z gorszą ręką od Twojej.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

KQTss = K:c Q:h T:c (2 karty w kolorze)

Fold turn? xD

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Fold PF? ;[

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Fold PF? ;[

Haha, dobry żart na Prima Aprilis :f_thumbsup:

Ninjai
BlackMember

A PFR z UTG? Moim zdaniem preflop jest close. Nie musisz tego callowac, bo jego rece ciebie czesto dominuja. Jezeli on jeszcze otwiera tam np. tylko 10%, to tym bardziej.

Dopiero jak to jest nie wyrownane, to call jest ok. Flop standard. Turn by potrzeba staty 2nd-barrel, af i afq, by cos konkretnego tutaj powiedziec. Ogolnie karta nie jest dobra na 2nd-barrel, wiec fold jest dobra opcja na malo agresywnych zawodnikow.

River raczej mi mowi, ze on tutaj trzyma set albo busted drawa. Z drawem nie ma jak reblefowac, ani nie bedzie cie sprawdzal z A high, bo ty nie masz FE. Wiec raise tutaj napewno nie jest for value. Juz sama ilosc kombinacji AK/AA (ktore moglby grac b/c tutaj), jest mniejsza od ilosci rak, ktore ciebie bija.

Dlatego call jest napewno lepsze od raise, a sam call jest znow super close. Patrzac na relatywna sile twojej reki, to z jakiej racji on mialby tutaj tak wysoko vbetowac AK/AA, jak on chce zobaczyc call od KQ (twoj most likely holding).

Ja to nie raz bym nawet foldowal, ale napewno nie raisowal. Call mi sie wydaje ok w momencie kiedy twierdzisz, ze on jest aggresywny i umie blefowac.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Już wtedy miałem reada, że on zastanawiając się długo na riverze miał seta. Tym razem także go miał - przyfiszowane 33. Owszem, raise był błędem. Ale widocznie było to nawet foldować. Teraz mam już na niego super mocnego reada, szkoda tylko, że kupiony tak drogo.

Ninjai
BlackMember

Ale jak juz miales tego reada, to po prostu nalezy foldowac. Malo jaki gracz balansuje nutsy z blefem, jezeli chodzi o timing. Tym bardziej, ze on strasznie polaryzuje swoj range w momencie kiedy bije wszelkie drawy.