Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl50 Jj

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
179 Wyświetlenia
muppet1985
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$52.98:///////;CO$50.00:///////;BU (Hero)$52.65:///////;SB$52.32:///////;BB$70.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J:h, J:c.
MP3 raises to $2.00, CO folds, Hero raises to $4.00, 2 folds, MP3 calls $2.00.

Flop: ($8.75) 2:s, 7:s, 8:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $6.24, MP3 calls $6.24.

Turn: ($21.23) J:s (2 players)
MP3 checks, Hero bets $10.08, MP3 calls $10.08.

River: ($41.39) T:s (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

Final Pot: $41.39.

Results follow:

Hero shows three of a kind, jacks(Jh Jc).
MP3 shows a flush, queen high(Qs Qd).

MP3 wins with a flush, queen high(Qs Qd).

Raczej agresor, kradl blindy, czeste blefy. Bardzo czesto gral check-raise. Tutaj mnie zaskoczyl - same call.

Co robic w sytuacji kiedy boje sie backdoor flush, a wiem ze raczej nie zrzuci kart przy moim all-in? Na turnie mialem ladny set, ale byl mozliwy kolor...

4 odpowiedzi

Wyłączaj wyniki !!!

Bo jak robisz taki fatalny 3-bet sizing, to się nie dziw, że może tu callować z SC pod strita/kolor. To jest min. $6.25 na PF !!!

Skoro przeciwnik to agresor, to trzeba go v-betować.

Niestety turn wbrew pozorom nie jest wcale dobrą kartą. Tak naprawdę jest drugą co do najgorszych - uzupełnia OESD dla T9 oraz FD. Mimo wszystko warto zagrać bet, bo drawy są super mało prawdopodobne w 3-bet potach, a z setem on by kombinował już na flopie. Ale na turnie nieco wyżej imo, z $12-13 i na riverze check behind, chyba że złapiesz fulla.

Ninjai
BlackMember

Hey, zapraszam do zapoznania sie z Poradnik do wstawienia rąk! ! Napewno ci pomoze we wlasnej analizie, a nam ulatwi takze troche zycie.

Jak mozesz, to odpowiedz mi prosze na nastepujace pytania:
1. Czemu taki, a nie inny 3bet-sizing na preflopie? // czy jestes z FL przypadkiem?

2. Mowisz, ze to jest agresor - a jaki konkretnie? Masz jakies staty? Jak je interpretujesz?

3. Jak widzisz jego zakres na flopie po jego c/c, jak na turnie i jak na riverze? Kiedy widzisz tam value?

PS: Pls z gory wylaczaj wyniki - zawzse. O tym, czemu o to prosimy, przeczytasz w poradniku.

Ninjai
BlackMember

muppet, jestes z nami?

Ninjai
BlackMember

Napisane przez Ninjai
muppet, jestes z nami?

Skoro nie jestes, to mam nadzieje, ze chociazby czytasz tutaj.

Na preflopie musisz robic wiekszy 3bet. Chcesz budowac pule i dac przeciwnikom gorsze oddsy na call. Wiec conajmniej 3x od podstawowego podbicia.

Skoro to jest raczej agresor, to na turnie masz - moze nie latwy - ale napewno b/c. Sprawdza cie wszelkie gorsze OP, sprawdzi cie masa drawow. Masz outy na wszystko, a na dodatek sie spodziewam, ze wiekszosc graczy c/r flop majac 2OC+FD. Z tej racji tez betuje wiecej na turnie. Jezeli turn idzie c/c, to na takim riverze owzsem juz nie masz vbeta i musisz gracz check.