Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl50 Aq

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
173 Wyświetlenia
kopas27

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($50)
BB ($65.20)
UTG ($57.60)
UTG+1 ($53.30)
Hero ($58.50)
MP1 ($20)
CO ($73)
BTN ($50)

Dealt to Hero 7♥ 7♠

fold, UTG+1 raises to $1.50, Hero calls $1.50, fold, fold, fold, fold, fold

FLOP ($3.75) Q♥ 7♦ T♣

UTG+1 checks, Hero bets $2.75, UTG+1 calls $2.75

TURN ($9.25) Q♥ 7♦ T♣ 9♣

UTG+1 bets $3.75, Hero calls $3.75

RIVER ($16.75) Q♥ 7♦ T♣ 9♣ A♦

UTG+1 checks, Hero bets $8, UTG+1 calls $8

Uploaded with ImageShack.us

Na turnie zdziwiła mnie jego linia cb/call, minidbet i zdecydowałem sie to callnac, po jego checku na river uznałem że ma jakieś Qx i gram 1/2 vbet.

Zastanawiam sie czy na turnie nie powinienem go raisować? Na river moze spaść sporo nieprzyjemnych kart a ten jego minidbet może swiadczyć o srednim sd value.

7 odpowiedzi

Hi !

Wyżej flop, raise/broke T, as played wyżej R i nice hand. Za niskie sizingi stosujesz :)
Turn to często jakaś próba taniego drawu/słabsze Qx i Twój call to jest super weak bo dajesz mu o wiele tańszy showdown.

pzdr

YogasPL

ok raise/borke tylko co wtedy go brokuje? Gosc ma afq takie sobie ani nie jest agresywny ani pasynwy dlatego sadze ze gdy gramy raise i callujemy jego pusha to zawsze jestesmy z tylu i nie wydaje mi sie by ten gosc overplayowal overpary a 2 pary typu QTs tez tu raczej nie ma wiec dla mnie to jest raise/fold i gdy tylko callnie robie zachecajacy bet na riverze. Po tej akcji obstawialbym rywala na cos w stylu AJs, moze JJ

Nie wiem co ma oznaczać 'ani nie jest agresywny ani pasywny' :)

Flatując rozdajesz free cards, co robisz na kolejnym , 8, J, K ? Naprawdę uważasz, że QX:c nie da Ci tu value ? QJ ma łatwy fold vs Twój raise ?

YogasPL

Qx nie robi x/c na flopie, takze ta reka jest bardzo malo prawdopodobna, tym bardziej ze raise utg oznaczalby AQ, QKs wiec jej nie wiliczam, wszelkie drawy typu JJ, AJ calluja nasz raise turn no moze poza AJ :club: :club: ktore to moga brokowac ale to jest tylko jedna kombinacja wiec nie ma co sie cieszyc na jego broke, czyli tak jak napisalem raise/fold. Flatcall jest troche ryzykowny ale cos za cos bo gdy nie mam notki ze on moze tak grac fancy overpary nie chce widziec jego pusha na moj raise turn. Ani agresywny ani pasywny mialem na mysli nie wyrozniajacego sie gracza czyli normalnego :D

Pozdro!

Najbardziej nurtuje mnie, czemu tak wielu z Was patrzy na przeciwników przez pryzmat swojej gry.

"on tu nie zagra tak", "z tym a tym gra bet, z tym check etc."

To, że my tak nie gramy nie oznacza, że nasz przeciwnik sobie nie wymyśli innej linii :)

Co do raise/fold na T - nie potrafię wynaleźć worse linii w tym spocie :)

YogasPL

Drogi Pastorze

Mnie rowniez nurtuje fakt dlaczego mialbym patrzyc na to inaczej jezeli mam tylko jego statystyki i ani jednego reada. To na tego przeciwnika mamy grac tak jak gra 10% ludzi czyli fancy chodz nawet tego nie wiemy czy villian tak gra czy tez grac pod 90% ludzi czyli standardowo jak na te stawki? Moje spostrzezenia opisane tutaj bazowaly wlasnie na tych 90% ludu. Raise/fold turn bo ja nie widze zadnej reki ktora jest gorsza od naszej i nas broekowuje oprocz wspomnianej AJ :club: :club:

przy tak niskim cbet F on może mieć i KK w ten sposób grane :]