Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl50 Aj

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
81 Wyświetlenia
kopas27
Elite Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($53.09)
BB ($25.20)
UTG ($52.56)
Hero ($52.70)
UTG+2 ($16)
MP1 ($19.50)
MP2 ($15.58)
CO ($71.73)
BTN ($51.75)

Dealt to Hero J♠ A♠

fold, Hero raises to $2, UTG+2 calls $2, fold, fold, fold, fold, fold, fold

FLOP ($4.75) A♥ 5♦ 8♠

Hero bets $3, UTG+2 raises to $6.50, Hero raises to $12, UTG+2 raises to $14 (AI), Hero calls $2

TURN ($32.75) A♥ 5♦ 8♠ 4♦

RIVER ($32.75) A♥ 5♦ 8♠ 4♦ 2♥

Uploaded with ImageShack.us

Flop x/fold? Troche mnie zdziwil jego raise, AK, AQ sety graja raczej pasywnie.

2 odpowiedzi
prostowtwarz
PokerStrategist

Wg mnie hand jest overplayed.
Wysokie asy i sety powinny tu grać pasywnie bo ty często będziesz tu miał asa i często tu betujesz.
Ale z drugiej strony on tutaj calluje na flopie wysokie asy i parki, Ax i sety będzie grał pasywnie a z wysokimi parkami ma jakieś showdown value i pewnie nie będzie chciał cię blefować.
Być może zagra tak z niską parką ale twój 3bet jest wtedy bez sensu... Gorsze ręce Cię nie sprawdzą.

Jeżeli uważasz już że on tutaj będzie mógł tak zagrać z niską parką jako blef, to wg mnie lepiej było by tutaj zagrać b/c, a potem na turnie c/f bo on tutaj powinien uwieżyć w twoją siłę, po tym jak grasz b/c na flopie, i odpuści z niską parą.

No ale ja myślę że on tutaj ma silny zakres i raczej odpuszczam pulę.
Zrobił bym sobie notke na tą sytuację i wypatrywał u niego dalej podobnych sytuacji.

Pozdro!

wma21
Elite Grinder

Czesc.

Mysle, ze mozesz odpuscic ta pule na F. Nie sadze, ze on gra tak z niskimi asami ani pp. Jego wysoka agresja jest spowodowana tym, ze karta go lubi (przy WTSD 39% wygrac polowe to nie lada wyczyn). Tutaj mozna mu dac kredyt i zaznaczyc sobie, ze tak zagral bo J jako kicker jest dla mnie troche za slaby.