Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl50 AA

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
136 Wyświetlenia
BloodyB

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($66.06)
BB ($112)
UTG ($54.83)
UTG+1 ($55.38)
CO ($57.13)
Hero ($50)

Dealt to Hero A♦ A♠

fold, UTG+1 calls $0.50, CO calls $0.50, Hero raises to $3, fold, fold, UTG+1 calls $2.50, fold

FLOP ($7.25) 7♦ A♣ 4♦

UTG+1 checks, Hero bets $5.50, UTG+1 raises to $12, Hero raises to $23, UTG+1 folds

Hero shows A♦ A♠

Hero wins $29.69

V: 23/5/1.1 232h limp17%

wydaje mi sie, ze ostatnio czesto trace value w takich spotach przez zbedna agresje, lepiej jest zagrac tutaj call? nie za bardzo wiem z czym przeciwnik moze grac c/mr dlatego zagralem maly 3bet zeby dac mu zludzenie fold eq, ale mozliwe ze call bylby lepszy :> ?

2 odpowiedzi
tezapl

Ja w takich spotach zazwyczaj patrze na AggFreq i raise cbet. Ale ogólnie jeśli pójdziesz na stacki po twoim 3becie on zazwyczaj ma tutaj sety i 2 pary. Dlatego myśle że lepiej zatrzymać więcej gorszych rąk w jego rangu i grać call i bet albo shove turn na jego bet.

Masz redraw do flusha więc właściewie nie ma karty na turnie której mógłbyś się obawiać.

Pozdro

In position zawsze calluj z AA w tym spocie. Chodzi glownie o to, ze crushujesz tego boarda calkowicie. Przeciwnik praktycznie nigdy nie ma Ax. Jezeli ma seta to kasa i tak wejdzie na pozniejszych streetach, wiec to nie jest powod do 3beta. Gosc z kolei moze po prostu bluffraisowac tego flopa i chcesz dac mu okazje na podbicie turna i rivera. Nie musisz martwic sie o to, ze jest flush draw na flopie, bo masz million outsow nawet jesli gosc trafi tego turna.

Gdybys byl oop to jest to moze moglbys 3betowac tego flopa, dlatego, ze po Twoim callu na flopie gosc bedzie mial okazje check backowac tego turna z draw. Dodatkowo po bet/callu oop na takim flopie masz dosc strong range i gosc raczej nie bedzie raczej kontnuowal z blefem.