Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl50 A7

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
186 Wyświetlenia
BloodyB

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
Hero ($50)
BB ($52.10)
UTG ($50)
UTG+1 ($51.52)
CO ($100)
BTN ($33.25)

Dealt to Hero A♥ 7♥

fold, UTG+1 raises to $1.50, CO calls $1.50, fold, Hero calls $1.25, BB calls $1

FLOP ($6) 4♥ A♦ 6♥

Hero checks, BB checks, UTG+1 bets $3, CO calls $3, Hero calls $3, BB folds

TURN ($15) 4♥ A♦ 6♥ T♥

Hero checks, UTG+1 checks, CO bets $9, Hero calls $9, UTG+1 folds

RIVER ($33) 4♥ A♦ 6♥ T♥ K♣

Hero checks, CO bets $26.50, Hero raises to $36.50 (AI), CO folds

Hero shows A♥ 7♥

Hero wins $83

utg+1: 38/13/3.4 71h
co: 26/22/1.5 317h

na flopie mam sd value + nuts fd, nie wydaje mi sie zeby raise mial jakis sens bo: moge wywalic gorsze fd + moge sie odizolowac od lepszych rak

na turnie nie chce betowac (mozliwe ze powienienem) bo mam dwoch przeciwnikow i w zaleznosci od tego co oni zorbia moge chyba podjac lepsza decyzje, prf nie betuje wiec podejrzewam, ze ma cos pomiedzy air i weak hands, betuje co moge to robic z flush badz z jakims Ax, sety itp raisuja flop dlatego wydaje mi sie ze call jest lepszy bo raczej i tak nie trace nic od flushy i nie wywalam Ax i blefow

na river podobna sytuacja z flush i tak postawi Ax raczej nie sprawdzi, a mozliwe ze bedzie blefowal

porezultacie widac ze raczej w tym przypadku wyciaglem max, ale nie jestem pewien czy to optymalna linia

3 odpowiedzi
wma21

Dla mnie rasie na T dlatego ze dzieki temu powiekszysz pule o co ci wlasnie chodzi A mysle ze i tak nie odpusci tak latwo flusha wyplacisz z setem sie zestackujesz
wiec dla mnie 3bet turn i shove R

czak2

Podoba mi się call F w takim MW często ktoś łapie wpair lepszego Ax plus zatrymujesz słabsze FD więc to mi się podoba.

T kiedy utg gra ch to nie możesz liczyc że on tu sprawdzi ewidentnie poddaje pule a ty chcesz z nuts flush grać o stacki więc T hero raise 21$ i na R masz left 1/2pota i nh.

PF call jest OK, ale nie za kazdym razem. Zwracaj uwage na to jak gra BB (jezeli jest donkiem to 100% call, jezeli sqzujacym regsem to nie).

Flop OK.

Na turnie zdecydowanie wole donkowac, dlatego, ze przeciwnicy beda potrzebowali bardzo mocnego handa, zeby betowac takiego turna 3way i duzo czesciej zobaczysz po prostu dwa checki. A chcesz przeciez budowac pule ze swoimi nutsami.

As played zawsze checkraise. Gosc betujac w 2 innne osoby repuje mocnego handa, wiec stacknij go poki mozesz. Nie ryzykuj tego, ze na rivrze moze spasc kolejny .