Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 SH JJ

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
211 Wyświetlenia
hozinowsky
Poker Player

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (MP): 105.4 BB
CO: 100 BB (VPIP: 33.33, PFR: 23.61, 3Bet Preflop: 8.33, AF 3, Hands: 72)
BTN: 101.4 BB (VPIP: 13.33, PFR: 10.00, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 30)
SB: 106 BB (VPIP: 22.73, PFR: 18.18, 3Bet Preflop: 11.11, Hands: 24)
BB: 21.2 BB (VPIP: 44.74, PFR: 2.63, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 42)
UTG: 100 BB (VPIP: 23.53, PFR: 23.53, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 17)

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has J♦ J♠

fold, Hero raises to 3 BB, CO raises to 10.4 BB, fold, fold, fold, Hero calls 7.4 BB

Flop: (22.2 BB, 2 players) J♣ 3♣ 4♠
Hero checks, CO bets 12.4 BB, Hero calls 12.4 BB

Turn: (47 BB, 2 players) 7♥
Hero checks, CO checks

River: (47 BB, 2 players) 4♣
Hero bets 26 BB, CO calls 26 BB

Spoiler

Hero shows J♦ J♠ (Full House, Jacks full of Fours)
(Pre 82%, Flop 99.9%, Turn 100%)
CO mucks T♥ T♠ (Two Pair, Tens and Fours)
(Pre 18%, Flop 0.1%, Turn 0%)
Hero wins 94.8 BB

Zastanawiam się jakby to można było rozegrać dla max ev. Na preflopie dostaję 3beta, więc tylko calluje, bo nie mam zamiaru wrzucać stacka z parą wałków. Flop to oczywiście nuts dla mnie i właśnie zdecydowałem się skorzystać z jego agresji czyli checknąć. Oczywiście postawił zakład, później myślałem że będzie dalej czuć się pewnie, więc znowu chciałem callować, żeby ewentualnie reraisnąć na riverze. Niestety jego check. Później musiałem donkbetować, żeby coś jeszcze z niego wyciągnąć. Wgl dobrze to pomyślane? Czy walić donka już na flopie i betować na wszystkich streetach. Albo czy jak się zdecydowałem na check na flopie to powinien być donk na turnie? Dzięks :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
B3DNAR3K
PokerStrategist

ja bym wrzucał na niego pre , as played jeżeli board trafił w nasz range
to wywaalimy go donkiem turn bo on praktycznie sie tu nie zahaczył
czyli po x/x turn sam leaduje turna tak jak ty

oop wygladasz obvius mocno x/call flop donk turn jezeli ma bardzo wysoki wtsd to ładuje od turna ale pod 1/3 pota żeby zlewelował OP

Odpowiedz
Cytat
ONKAM
PokerStrategist

Ja gram zwyczajnie bet bet bet. Bez myślenia co i jak.

Odpowiedz
Cytat
AstonMartin7
PokerStrategist

dobrze zagrane, pamietaj ze ty nie masz tylko JJ ale pare gorszych rąk z którymi bedziesz chciał zobaczyc SD, i nigdy nie donkuj na flopie top seta...spokojnie jesli ma QQ+ odda ci stack (jasne bedą przypadki gdzie spadnie taki turn i river ze nie dostaniesz stacka ale to rzadkosc)

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

zagrane jak najbardziej poprawnie niema tu nad czym kombinować, nie licz na cuda że ludzie w 3bet potach będą oddawać staki z underpair i tak wyciągnąłeś maxa.

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

Ja bym zagrał check raise na flopie. On tam reprezentuje dużo rąk mogących mieć flushdraw no i oczywiście QQ+. To jest nl5 QQ+ najczęściej i tak sprawdzą albo nawet walną spazz all ina, natomiast jakieś KQs albo AKs często będą callować, albo również spazik all in. Te TT tutaj to akurat czysty fart, że koleś w ogóle z tym 3betował vs MP a jego call na river to już dno.

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Prawda jest taka że to rozdanie jakby nie zagrać to będzie wyglądało tak jakby było dobrze zagrane i ciężko się będzie przyczepić, natomiast jeśli szukamy max value overall to ja nigdy bym tego nie check risował na flopie, tylko check shovował turn bądź jak w tym przypadku value betował turn od random 88-TT Jx bądź czegoś co trafi po drodze Q K A, nie widzę tutaj sensu grać agresywnie tylko dlatego że gość może mieć te 3 koma AcQc AcKc KcQc, jeśli ma QQ+ sam się wysypie bet callem na turnie.

Odpowiedz
Cytat