Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - izolacja w/ KQo

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
164 Wyświetlenia
xbibol
Oldschool Grinder

Przeciwnik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$5.95:///////;MP3$17.57:///////;CO (Hero)$4.97:///////;BU$8.06:///////;SB$8.37:///////;BB$5.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:s, Q:h.
MP2 calls $0.05, MP3 folds, Hero raises to $0.25, BU folds, SB calls $0.23, 2 folds, MP2 folds.

Flop: ($0.6) Q:s, 6:h, 8:d (2 players)
SB bets $0.45, Hero calls $0.45.

Turn: ($1.5) 6:c (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($1.5) 2:d (2 players)
SB checks, Hero bets $0.45, SB calls $0.45.

Final Pot: $2.4.

PF: standard (przeciwnik UTG: 12 h; 58/0)

F: dostaję donkbet od SB i podejrzewam: Qx, 22-JJ, AQ
ponieważ mam jednak tą TPGK uznaję, że przynajmniej raz powinienem sprawdzić, tym bardziej że gram z pozycją i ostatni będę podejmował decyzję

T: checkback bo mimo wszystko nie jestem pewien, czy na SB nie czai się set lub AQ(chociaż tej ręki najmniej bym się spodziewał) i nie chcę budować dużej puli.

R: po kolejnym checku od rywala, uznaję, że jednak seta nie ma bo betował by na river sam widząc mój checkback turn, podejrzewam, że jednak ma jakąś pocket parkę lub słabszą Q i od takich rąk chcę value blockbetem, jednocześnie jak ma lepiej to tanio zobaczę showdawn.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
PringerFint
PokerStrategist

Ma tutaj jeszcze kilka asów, broadwaye, wysokie konektorki w kolorze. Ja na turnie bym się zastanowił na b/c, b/f, a i tak często tutaj już Ci odda pulę, więc w sumie check behind bardziej dla blefu niż w obawie przed byciem dominowanym. Na river blank a koleś check, więc w znaczącej większości przypadków będziesz z przodu (jak zagrałeś checkbehind na turnie to river blefować nie będziesz więc nie będzie liczył, że zagra x/r). Na river dużo od niego nie wyciągniesz, choć ftCbet river masz małą próbkę na niego, mimo wszystko zagrałbym bet wyższy tak nawet koło $0,9. A co byś robił na jego bet na river (jaki bet byś grał fold a jaki call)?

Odpowiedz
Cytat
xbibol Autor wątku
xbibol
Oldschool Grinder

Myślę, że donaka na river bym sprawdził gdyby był <= 2/3 pot

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

yo

on ma tylko 3% donka na flopie wiec ten jego range powinien byc tutaj w miare silny dlatego potcontrol na turnie robi sens bo na dobra sprawe nie chcemy tutaj pakowac niewiadomo ile kasy jesli wiemy, ze gdy on donkuje to cos ma
jakies AQ/sety ktore zamieniaja sie w FH/quadsy na turnie i postanawia indukowac jakies blefy - i tak nie mamy tutaj dwoch uliczek value wiec mozemy czekac turn i jesli on donkowalby mocno river to ja tam folduje bo przy takiej agresji jaka on ma to nie powinien nam tam pokazywac gorszych rak

jesli czeka to jakis thin thin valuebecik mozemy miec wlasnie od random QJ czy moze czasem jakis TT-JJ, sizing mi sie w miare podoba bo na takiego gracza jest to wlasnie bardzo thin

pozdro

Odpowiedz
Cytat