Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - izolacja IP w/ A6o

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
113 Wyświetlenia
xbibol
Oldschool Grinder

Przeciwnik UTG: 162h; 23/8; limp EP 5%; Open EP 5%; Ft3b 50; AF 0,3; Cb 33; FtCb 56; WTSD 48

Przeciwnik BB:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$5.12:///////;SB$9.39:///////;BB$12.48:///////;MP2$11.22:///////;MP3$3.07:///////;CO$12.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 6:s, A:h.
MP2 calls $0.05, 2 folds, Hero raises to $0.22, SB folds, BB calls $0.17, MP2 calls $0.17.

Flop: ($0.68) 9:s, 9:d, T:s (3 players)
BB checks, MP2 checks, Hero bets $0.50, BB calls $0.50, MP2 folds.

Turn: ($1.68) K:h (2 players)
BB checks, Hero bets $1.20, BB calls $1.20.

River: ($4.08) 5:c (2 players)
BB bets $4.30, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.08.

PF: nie jestem pewien czy aby nie zbyt luźna ta izolacja?

F: board sparowany i dwa checki, bardzo często wyrzucam takich WeakTight graczy na takich strukturach, choć mają trochę za mały fold to Cbet i zbyt duży WTSD aby można było ich zaklasyfikować do tej grupy, bardziej te statystyki przypominają CallingStation, a takich graczy raczej ciężko jest wyblefować

T: cbet sprawdził tylko BB i podejrzewałem go o pocketa, mając być może błędne przeświadczenie, że jest to słaby NIT wydawało mi się, że jeśli miał jakiegoś pocketa, z którym nie poddał się na takim boardzie, to dzięki tej karcie na turn uda mi się wyrzucić wszystkie jego pockety, które nie są setami

R: po call turn, rywal zagrywa donk overbeta i to wyjaśnia ostatecznie sytuację, tym bardziej, że sam miałem wielkie... NIC

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
jarrekz
PokerStrategist

Hi,

PF zalezy, co kto lubi, musisz miec swiadomosc tego ze BB prawie calluje na tje pozycji 50% rak preflop, wiec lubi sobie dolozyc czesto i Ty znajdziesz sie w 3 way pocie, napewno izolacja sama w sobie EV+.
Na flopie ja gram give up, sadze ze ten board bardoz czesto zachaczyl tutaj kogos, sa mozliwe drawy, takze nie spodziewam sie tyle FE, zeby cb byl EV+.
Turn rozumiem ze poszedles za ciosem, bo spadla OC, dobra intencja, bo wywalisz Tx, pp, nadal calluja drawy, wiec musisz miec swiadomosc ze na blankach musisz poprawic na river.
River nic nie zrobisz, trzeba muckowac

Odpowiedz
Cytat