Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 SH - call PF w/ JJ IP

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
134 Wyświetlenia
xbibol
Oldschool Grinder

Przeciwnik UTG: 99h; 29/26; Open EP 36; Ft3b 100; AF 11; Cb 67; WTSD 20

Przeciwnik MP: 12h; 42/25; Ft3b 0; AF 1; WTSD 27

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO (Hero)$5.64:///////;BU$9.54:///////;SB$12.20:///////;BB$12.08:///////;MP2$3.65:///////;MP3$4.01:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:s, J:h.
MP2 raises to $0.15, MP3 calls $0.15, Hero calls $0.15, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.52) 9:h, T:d, 9:c (3 players)
MP2 bets $0.35, MP3 calls $0.35, Hero calls $0.35.

Turn: ($1.57) 7:s (3 players)
MP2 checks, MP3 bets $0.70, Hero calls $0.70, MP2 folds.

River: ($2.97) 8:s (2 players)
MP3 bets $2.00, Hero raises to $4.00, MP3 calls $0.81.

Final Pot: $9.78.

PF: nie squizowałem, bo bałem się dostać raise, choć teraz jak tak patrzę na statystyki to chyba powinienem to squizować, bo UTG ma szeroki range open z EP a MP wygląda na CS, więc pierwszy powinien spasować lub raiseować ale wtedy mam prostą decyzję a od MP chcę dostać call

F: over para i sparowany board, fold ? chyba raczej nie wchodzi w grę, raise też głupi pomysł bo co gorszego by mnie sprawdzało? jedynie call wydaje się sensowny tym bardziej, że mam backdoora do strita

T: teraz mam już gutshota i moje equity się poprawia, więc więc znów call wydaje się być najbardziej sensowną opcją, EP już odpuszcza i MP donkuje więc coś musi mieć tripsa? QQ+ ??? mało rąk mam na tego gracza i nie wiem czy by te ręce tak slowplayował, Może mieć ATs, KTs, może 86s

R: po małych betach wcześniej, nagle dostaję 2/3pot - prawie ship ale trafiam strita i raiseuję za resztę jego stacka

Stół: 9♥T♦9♣ 7♠ 8♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    57.81%   56.25%    1.56% { JhJs }
MP3    42.19%   40.63%    1.56% { QQ, TT-66, JTs, T9s, 97s+, 87s, 76s }

trudno jest mi ocenić jego zakres, bo mało informacji

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

yo

dlaczego boisz sie grasz sqz pre? przeciez jak dostaniesz 4bet to wiesz, ze jestes z tylu i foldujesz a jednak call dostaniesz zdecydowanie czesciej, dodatkowo nie zachecasz pozostalych graczy do calla czy sqza

asplayed
flop easy call, o foldzie nie moze byc tutaj mowy, obaj to prawdopodobnie slabi gracze patrzac na stack wiec moga miec tutaj troche slabszych ukladow jak oesd/TP/gutshoty itd
na turnie ta sama sytuacja, nie chcemy raisowac bo jednak maja w rangu tripsy czy FH jednak nasza reka jest zbyt mocna na fold
na river robi sie trudna sytuacja jednak na pewno nie daje mu do rangu QQ, jesli wrzuciles te reke to powinienes dac takze KK-AA ale bez info, ze moze to trapowac pre po prostu wykluczam takie uklady
bardziej idzie to w te strone

Stół: 9♥9♣T♦ 7♠ 8♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    88.89%   77.78%   11.11% { TT-77, QJs, JTs, T9s, 97s+, QJo, JTo }
MP3    11.11%    0.00%   11.11% { JhJs }

chociaz tak jak napisales, to jest unk wiec ciezko okreslic range jednak fakt, ze zwieksza sizing nagle na river powoduje, ze nie widze tam golych 9x, najczesciej sa to strity i FH a my z tego rangu nie bijemy nic i czesto callujemy maksymalnie na splita dlatego ja tam widze po prostu opcje fold, maksymalnie clal jesli spodziewam sie czasem spazznietych np A9

pozdro

Odpowiedz
Cytat
xbibol Autor wątku
xbibol
Oldschool Grinder

No tak, ale jeśli zagram sqz i dostanę 4b to muszę pasować, a mam rękę z niezłym showdown value i moge dostać 4b/ship od AK, czasem AQ jak słabszy gracz, a widziałem nawet z AJ. Poza tym wyrzucam również słabsze ręce typu Ax suited, 22-TT, broadwaye i inne conectory. Może jeszcze powinienem dopisać, że za mną nie było nikogo kto by luźniej 3betował.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

dostaniesz 4beta od AK i QQ+ a na ten range jestes sporo z tylu

Equity  Wygrana  Podział
MP2    63.81%   63.60%    0.21% { QQ+, AKs, AKo }
MP3    36.19%   35.98%    0.21% { JJ }

grajac vs unk nie zakladam, ze dostane light 4beta w takim spocie i w ogole sie tym nie przejmuje

to oznacza, ze nigdy nie 3betujesz JJ bo zawsze obawiasz sie 4beta? to tak jakby nie betowac flopa dla value obawiajac sie raise - zapominasz przy tym, ze zdecydowanie czesciej dostaniesz call a nie raise (o czym wczesniej pisalem)

i ok, za Toba moze nie bylo nikogo do sqza ale przez oddsy czesto dostaniesz tam kolejne calle przez co Twoje JJ bedzie grane praktycznie tylko pod seta a ta reka -moim zdaniem- jest zbyt mocna aby grac ja tylko pod seta

Odpowiedz
Cytat