Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 -SH - 3b PF & stack off F w/ flush draw

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
179 Wyświetlenia
xbibol
Oldschool Grinder

Przeciwnik: 9h; 63/50 - total unk, zupełnie żadnych readów

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB (Hero)$5.00:///////;MP2$4.23:///////;MP3$5.11:///////;CO$2.45:///////;BU$5.08:///////;SB$3.65:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:s, K:s.
3 folds, BU raises to $0.12, SB calls $0.10, Hero raises to $0.48, BU folds, SB calls $0.36.

Flop: ($1.08) 2:c, 6:s, T:s (2 players)
SB checks, Hero bets $0.65, SB raises to $1.30, Hero raises to $4.05, SB calls $1.87.

Turn: ($8.3) 5:c (2 players)

River: ($8.3) 2:s (2 players)

Final Pot: $8.3.

PF: standard

F: c-bet bo mam, dwie over karty i flush draw, dodatkowo chcę budowac pulę na wypadek jak trafię flusha, bo obawiam się że rywal mając jakąś pocket parkę nie będzie chciał już więcej wpłacać do puli, jak na turn spadnie kolejny
Dostaję raise ( check/raise) i właściwie spodziewam się mocnej ręki, np. sety, dwie pary, czasem TPTK lub nawet TP ze słabszym kickerem - choć nie znam przeciwnika i nie wiem czy może tak zagrać
Ax i Kx w mu blokuję więc z drawów ma tylko słabsze ręce, jedynie sety i pary mnie biją w tym momencie, z czego tylko sety są rękami których raczej nie pokonam jeśli nie trafię flusha lub tripsa

Stół: T♠6♠2♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    53.39%   53.39%    0.00% { AsKs }
MP3    46.61%   46.61%    0.00% { QQ-TT, 66, 22, QsJs, QsTs, JsTs, Qs9s, Js9s, Ts9s, Qs8s, Js8s, Ts8s, 9s8s, Qs7s, Js7s, Ts7s, 9s7s, 8s7s, 9s6s, 8s6s, 7s6s, 7s5s, 6s5s, AsTd, AsTh, AsTc, KsTd, KsTh, KsTc, QsTd, QsTh, QsTc, JsTd, JsTh, JsTc }

Taki zakres dałem mu po analizie rozdania (wiem z czym grał), być może mogłem mu przypisać jeszcze luźniejszy zakres.

Nie do końca potrafię uzasadnić mój ship.
Wiem, że chciałem się stackować bo obawiałem się, że jak spadnie kolejny nie wyciągnę już więcej kasy od niego,
jakiś tam wpływ na decyzję miał jego niepełny stack, bo po pierwsze mogło to oznaczać, że jednak jest to słabszy gracz oraz koszt stackowania niższy.

Nawet jak dam mu mocny range:

Stół: T♠6♠2♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    42.45%   42.45%    0.00% { AsKs }
MP3    57.55%   57.55%    0.00% { QQ-TT, 66, 22, ATs, KTs, AsTd, AsTh, AsTc, KsTd, KsTh, KsTc }

Po moim c-becie rywal raiseował do 1,3, do sprawdzenia 0,65, a w stacku zostało mu 1,87, więc 0,65+1,87 = 2,52 do puli 8,30 = ok. 30,4%

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Fishu88
Oldschool Grinder

Cześć;

ja to pre sqzuję wyżej, standardowo open raise do 2.5bb z BU na 100bb deep do 9bb więc sqzowałbym do mniej-więcej 12bb.

Na flopie vs niepełny stack jak dla mnie to jest izi ship; problem z rangem, który mu przypisałeś jest taki, ze moim zdaniem większość fishe z made handami/monsterami gra tam x/minr żeby Cię "wciagać" w rozdanie, a z bluffami/semi-bluffami dobierają wysokie sizingi, żeby maksymalizować FEq ( tzn oni tak do tego nie podchodzą, ale z mojego doświadczenia często tak jest, chociaż wiadomo - to już zależy od tendencji konkretnego przeciwnika ).

Anyway, traktując ten jego x/r jako x/ship, potrzebowałbyś 2.52/8.3~ 30% equity, więc jak sam sprawdziłeś nawet bez FD u niego spokojnie tyle masz, a tak to jego range może zawierać jeszcze te FD czy jakiś crap, przez który tylko zwiększa się Twoje equity + jakąś część czasu on tam może zagrać x/minr/f, przez co potrzebne przez Ciebie equity będzie spadać ( ale wiadomo, że nie możesz się tego spodziewać szczególnie często ), więc suma summarum cbet/ship jest na pewno ok i moim zdaniem będzie najlepszą linią.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

czesc

moim zdaniem rowniez stackowanie sie tutaj bedzie najlepsze, przeciwnik rysuje sie na fisza, moze nie tyle po statach co po stacku, czasem zrobi nawet c/r/f i zgarniemy sporo dead money dlatego ja to takze shipuje bo przewaznie mamy spokojnie equity na stack off

pozdro

Odpowiedz
Cytat