Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 regularne AKo

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,161 Wyświetlenia
wg123

Cześć,
villain unk (37h, 31/25)
Do rivera dość standard, sizingi można by chyba trochę w górę.
River sickest spot ever :|
QQ,JJ,TT powinny raisować tego flopa, flusha nie ma praktycznie ani jednego. Myślę, że on może zagrać tak AQ albo KQ, bo wie, że i tak nie folduje na mój bet river, a grając x/c calluje moje fulle, strity i flush a ja gram xback z KK+. QJ albo QT to nie jest raczej standardowy call do 3beta oop.
Wrzucając w equilaba nawet imo trochę pesymistycznie wychodzi:

Stół: Q♠J♠T♣ 5♠ Q♥
       Equity  Wygrana  Podział
BU     57.94%   39.93%   18.01% { QQ-TT, AQs+, QJs, KsTs, AQo+ }
SB     42.06%   24.06%   18.01% { AsKd }

Czyli teoretycznie call.
Czy jednak fakt, że jesteśmy bardzo deep powinna mieć tu znaczenie i fold?

PokerStars - $0.05 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP+1: 100 BB
CO: 69.4 BB
BTN: 94.6 BB
SB: 185.6 BB
Hero (BB): 186.8 BB
UTG: 38.6 BB
UTG+1: 5.2 BB
MP: 177.4 BB

SB posts SB 0.4 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has K♦ A♠

fold, fold, fold, fold, fold, fold, SB raises to 3 BB, Hero raises to 9 BB, SB calls 6 BB

Flop: (18 BB, 2 players) Q♠ J♠ T♣
SB checks, Hero bets 13.8 BB, SB calls 13.8 BB

Turn: (45.6 BB, 2 players) 5♠
SB checks, Hero bets 30.6 BB, SB calls 30.6 BB

River: (106.8 BB, 2 players) Q♥
SB bets 132.2 BB and is all-in, Hero calls 132.2 BB

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Gomez224

Equity Wygrana Podział
MP2 41.07% 25.00% 16.07% QQ-TT, AQs+, KQs, AQo+, KQo
MP3 58.93% 42.86% 16.07% AsKd

sick spot, generalnie

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Na flopie zdecydowanie wyżej, na mikro z drawem sprawdzi każdy twój bet więc możesz nawet overbetować
Turn ok ale na riverze biją cię flushe i każdy set z flopa, na taki donkbet all in należy zrzucić

Odpowiedz
Cytat
wg123 Autor wątku
wg123

Napisane przez Berezovaya
Na flopie zdecydowanie wyżej, na mikro z drawem sprawdzi każdy twój bet więc możesz nawet overbetować
Turn ok ale na riverze biją cię flushe i każdy set z flopa, na taki donkbet all in należy zrzucić

Jakie flushe?

Odpowiedz
Cytat
yoe853

jak to unk to może mieć nawet 89 w pikach, a to był spot na deepie, więc set z flopa mógł się przestraszyć strita. W każdym bądź razie na river ja bym pasował.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Zbyt rzadko ktokolwiek wywija w tym spocie manianę z AQ KQ żeby ten call był profitowy, z drugiej strony nawet jeśli ktoś takie coś odwala to w co celuje w donk shovując taką rękę w AA KK ? no bądźmy poważni, moim zdaniem to jest easy fold , wbrew pozorom u typa w zakresie aż się roi od fulli QJ QT JJ TT do tego kilka mniej prawdopodobnych flushy 78 89 9T 8T i wcale bym nie zakładał że to risuje flopa czy turna 100% czasu, takie usuwanie rąk z zakresu przeciwnika tylko dlatego że nie zrobił czegoś tak jak byś zrobił to ty, to ogromy błąd.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Napisane przez wg123

Napisane przez Berezovaya

Jakie flushe?

To jest blind war nie ma znaczenia że masz A♠:

Odpowiedz
Cytat
wg123 Autor wątku
wg123

Niby fakt, deepy, bw, ale on jest oop, musiałby callować bardzo szeroko, żeby mieć tam większą ilość flushy.

Odpowiedz
Cytat
AstonMartin7

Napisane przez Endurx
Zbyt rzadko ktokolwiek wywija w tym spocie manianę z AQ KQ żeby ten call był profitowy, z drugiej strony nawet jeśli ktoś takie coś odwala to w co celuje w donk shovując taką rękę w AA KK ? no bądźmy poważni, moim zdaniem to jest easy fold , wbrew pozorom u typa w zakresie aż się roi od fulli QJ QT JJ TT do tego kilka mniej prawdopodobnych flushy 78 89 9T 8T i wcale bym nie zakładał że to risuje flopa czy turna 100% czasu, takie usuwanie rąk z zakresu przeciwnika tylko dlatego że nie zrobił czegoś tak jak byś zrobił to ty, to ogromy błąd.

+1

Odpowiedz
Cytat
yoe853

Mając 6bb do dołożenia on często ma tam szeroko.

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Napisane przez Endurx

Ciężko mi się nie zgodzić.

Od siebie mogę tylko dodać, że skoro jesteście deep chciałbym grać większy sizing 3beta pre do ok 12bb, bo dlaczego masz mu tutaj dawać dobrą cenę na call, nawet bez pozycji. No i oczywiście powtarzam to do znudzenia gdy jesteś w takiej sytuacji na riverze i przeciwnik donkuje zadaj sobie pytanie czy on oczekuje od Ciebie foldu? i kwestia jest taka czy grając na tym stole dwa mocne cbety Ty masz kiedykolwiek w jego oczach folding range?

Odpowiedz
Cytat