Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $5.18 (103.6 bb)
BB: $3.93 (78.6 bb)
Hero (CO): $5 (100 bb)
BTN: $4 (80 bb)
Preflop: Hero is CO with J♦: Q♦:
Hero raises to $0.15, BTN calls $0.15, 2 folds
Flop: ($0.37) 6♠: T♦: 2♥: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.20, Hero calls $0.20
Turn: ($0.77) Q♣: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.30, Hero calls $0.30
River: ($1.37) 7♦: (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.31, Hero calls $1.31
BU 43/29 po 8h, niepełny stack - fish rysujący się na agro po innych statach (ale jednak próbka mizerna)
Na flopie nie gram cbet bo gram na fisha, który mnie sprawdzi mega szeroko nawet z overkartami których ma sporo na boardzie T high, więc mam mało fold equity.
Wybrałem x-call bo mam backdoor flush/strit + moje overkarty na agro grajka też powinny być dobre. Foldowanie byłoby chyba zbyt weak zwłaszcza do 1/2 pota.
Na turnie trafiam swojego outa, więc nie ma mowy o pasowaniu zwłaszcza do takiego sizingu. Poza tym Q nie poprawia jego range z flopa, chyba że złapał jakąś drugą parę.
Na river jest też opcja zagrania niskiego donkbet-fold, ale z racji że od flopa bluff catchuje i gram na agro gościa, to wolę linię x-call.
Tylko właśnie tutaj jest problemem sizing. O strita raczej się nie boję, bo wchodzi tylko 98, które nijak się ma do range z flopa. Jakby miał 2 pary/set na flopie/turnie to raczej by nie grał takiego niskiego sizingu na turnie, ale z racji tego, że to ryba, to nie mogę tego wykluczyć. No więc teoretycznie zostaje tylko opcja, że ta 7 skompletowała mu drugą parę.
Powinien być fold na taki sizing a call do ok. 1/2-2/3?