Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 QJs

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
196 Wyświetlenia
panhozwyrol

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 5 players

BTN: $5.85
SB: $5.00
Hero (BB): $5.76
UTG: $5.38
CO: $12.70

SB posts SB $0.02, Hero posts BB $0.05

Pre Flop: (pot: $0.07) Hero has Q♦ J♦

fold, fold, fold, SB raises to $0.15, Hero raises to $0.60, SB raises to $1.30, Hero calls $0.70

Flop: ($2.60, 2 players) 9♦ T♠ A♣
SB checks, Hero bets $1.85, SB calls $1.85

Turn: ($6.30, 2 players) 3♦
SB checks, Hero bets $2.61 and is all-in, SB calls $1.85 and is all-in

River: ($10.00, 2 players) K♦

o przeciwniku duzo nie wiem, poczatek stolu raptem 25 rak, gral 25%, atempt to steal 50% (5/10)
bronilem blaindow 3betem walnal 4beta ktory sprawdzilem

dalej zaatakowalem na flopie majac ciag z dwoch stron do strita, a takze chcialem fo wylaczyc jak by mial np KK bijac w asa, sprawdzil

na turnie spada daimond dajacy mi kolejne auty wiec bedac juz tak zaangazowany w pute wlozylem reszte kasy w pule i trafilem kolor :]

pytanie czy zagranie na pf bylo sluszne ? czy jednak troche mnie ponioslo :)
i czy dobrze rozgrywalem pozostale ulice, przy sytuacji ktora zastalem
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

PRE: Nie podoba mi się 3b, QJs to bardzo grywalna ręka IP, a jeśli to nie jest totalny fish to wywalisz wszystkie jego gorsze ręce, wieć 3b for value odpada, 3b jako blef też jest pozbawiany sensu...dostajesz 4bet i masz oddsy na call, wiec call.

F: to jest 100% czasu chb dla mnie nigdy tutaj nie betuje jeśli on nic nie ma prawie zawsze gra c-bet jak coś SDvalue często grac c/c jak ma mosntera też często go slowypauje bo kasy macie na 2bety. Gdybym już betował to za 1$ może nawet 0,85 centow w koncu celujesz w jego air i już raczej nie pasujesz...

T: masz combodrawa i liczysz ze trafisz, bo nie jesteś z przodu zbyt często...

Odpowiedz
Cytat
robal123

Moim zdaniem ma chuja a nie oddsy na call.

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Zakładamy że to jest ogarnięty gracz (pełny stack i nie gra połowy rąk).

PF: Tak jak wyżej, źle dobierasz rękę do 3betu. QJs gra tutaj bardzo dobrze post, dominujesz masę jego rąk gdy on tyle kradnie i co najważniejsze masz pozycję = zawsze call.
Ja tu 3betuje for blef jakieś "ładne śmieci" (96s, K4s,J8o...), niskie pp.

Co to za sizing ja się pytam :f_ugly: Jesteś IP i grasz tam: jego open x3, czyli do 9bb (0,45$)!
Na 4bet jest easy fold. Callowanie 4betów na 100bb, no bez jaj chyba że z monsterem co by się przeciwnik wyspazował postflop (a folduje vs ship).

F: Jak betujesz flop to już nie możesz foldować (4bet pot na 100bb :facepalm: ), normalnie to sizing powinien tu być imo tak do 1/3. Przy czym jak zabetujesz mniej niż 1$ to on tam KK i QQ pewnie nie zrzuci. Ja tam chyba wole xback.

T: Dla mnie to tam masz żadne FEq, gram xback i shipuje R jak trafie.

Pzdr.

---Edit---

Napisane przez robal123
Moim zdaniem ma chuja a nie oddsy na call.

Dokładnie :sdrink

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

hej

niestety ta reka to jeden wielki overplay
pf - 3bet jest kiepski, jesli on stealuje duzo to Ty dominujesz czesc jego rangu i IP bedziesz to spokojnie rozgrywal dochodowo wiec nie ma co tego 3betowac
jesli juz 3betujesz to sizing maksymalnie x3 jego podbicie
call 4beta na 100bb, jak ja to lubie u regow ktorzy nie potrafia odpuscic nawet oop i robia ogromne spazzy postflop
na range QQ+/AK masz 28% jednak to jest equity przy zalozeniu obejrzenia 5 kart a trzeba pamietac, ze po drodze na pewno bedzie jakas akcja i na boardach Jxx/Qxx nie wiemy co robic, na boardach z FD i tak nie mamy nutsow = na tym stacku turbo fold pf

asplayed pf
w 3betowanych pulach betujemy mniej niz normalnie, cbety sa czesto w okolice 1/2 pota, w 4betowanych pulach zmienia to sie to jeszcze bardziej, nie ma najmniejszego sensu betowac tak mocno bo przy takiej puli sie po prostu nie kombinuje i jak on nie ma to odpuszcza
dodatkowo jesli on gra tutaj check to czesto cos ma bo to jest dobry board do cbeta wiec nie widze foldequity w betowaniu

gralbym po prostu checkbehind flop i realizowal za darmo swoje equity

pozdro

Odpowiedz
Cytat