Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl5 Kk

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
303 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $5 (100 bb)
BB: $5 (100 bb)
UTG: $2.75 (55 bb)
MP: $5.19 (103.8 bb)
CO: $5.75 (115 bb)
BTN: $10 (200 bb)

Preflop: Hero is SB with K♥ K♠
3 folds, BTN raises to $0.12, Hero raises to $0.40, BB folds, BTN calls $0.28

Flop: ($0.85) T♠ 9♣ 2♣ (2 players)
Hero bets $0.45, BTN raises to $1.10, Hero raises to $4.60 and is all-in, BTN folds

Bardzo interesująca ręka vs unk, prawdopodobny reg. 17/17/AFq 50 po 50h

Na tym F co może raise'ować? 99+, AcQc, AcJc, KcQc, może parę innych suited broadway'ów. Dlatego zdecydowałem się na ship, bo nie widzę zbyt wiele FEq, a mogę ciągnąć value od JJ, QQ, a nuż widelec ma też jakieś głupio zagrane AT.

Czy może tak blefować air i barrelować Turny? No może, ale problem w tym, że:
- nie mam na to żadnego dowodu na razie
- jestem OOP i będzie sobie kontrolował pulę, jak tylko chce
- gram swoją rękę m. in. for protection, sporo kart mi psuje akcję, a daję mu dwie darmowe

Equity Win Tie
Equity Win Tie
MP2 41.31% 41.28% 0.04% QQ-99, AcQc, KcQc, AcJc, KcJc, QcJc, 8c7c, 7c6c
MP3 58.69% 58.65% 0.04% KhKs

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
BrushedWorld
PokerStrategist

Yo. Imo vs sensowny range nie jesteś tam jakimś mega faworytem.

Board: Ts9c2c
Equity Win Tie
MP2 28.73% 28.69% 0.04% { KhKs }
MP3 71.27% 71.23% 0.04% { TT-99, AcQc, KcQc, AcJc, QcJc, 8c7c }

Ale to jest jednak nl5 i faktycznie możesz tam często zobaczyć overplay od TP, OvP, random FD czy OESD, dlatego pewnie gram tak samo jak Ty. Pozdro :>

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

ja bym mu dał do tego damy i dżopy a wyjebał np 87, QJ i myśle, że poprawnie zagrane

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez erefkey
ja bym mu dał do tego damy i dżopy a wyjebał np 87, QJ i myśle, że poprawnie zagrane

87 jest bardziej tutaj sens raise'ować niż JJ-QQ tbh. Na chuj się pozbywać najlepszego bluff-catchera w range'u? Co wcale nie znaczy, że on o tym wie.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld
PokerStrategist

Napisane przez 00471

Napisane przez erefkey

87 jest bardziej tutaj sens raise'ować niż JJ-QQ tbh. Na chuj się pozbywać najlepszego bluff-catchera w range'u? Co wcale nie znaczy, że on o tym wie.

Tru dat, Erefa nie słuchaj, bo on farci tylko. :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

Napisane przez 00471

Napisane przez erefkey

Tak, ale często na takich boardach stackowali się ze mną na NL4 własnie z OP i dosyć często to widziałem, więc piszę po prostu z doświadczenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

yo

musimy tutaj grac pod limity, z reguly na tych stawkach gracz woli raisowac wlasnie JJ niz 87 bo walety to zawsze overpara a 87 to tylko draw wiec ten range ktory wrzucil Brushed bardziej bym zmodyfikowal na nasza korzysc

dla mnie wp, na nl5 najlepiej sie tutaj trzymac zasady - 3bet pot + dobra overpara = jadom radom bo zobaczymy taka mase spazzow w "czy"betowanych pulach, ze bedzie to spokojnie ev+

granie b/c to najczesciej proszenie sie o klopoty bo chyba, ze zamierzamy donkowac turny aby nie rozdawac mu freecard ale i tak sadze, ze jest to utrata value czesciej niz nie

pozdro

Odpowiedz
Cytat