Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 KJo 3bet pot

7 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
420 Wyświetlenia
pawelplay
PokerStrategist

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $14.92 (298.4 bb)
BB: $8.25 (165 bb)
MP: $5.13 (102.6 bb)
CO: $6.51 (130.2 bb)
Hero (BTN): $7.22 (144.4 bb)

Preflop: Hero is BTN with J♠: K♥:
2 folds, Hero raises to $0.10, SB calls $0.08, BB raises to $0.35, Hero calls $0.25, SB folds

Flop: ($0.80) 3♠: K♣: 7♠: (2 players)
BB bets $0.39, Hero calls $0.39

Turn: ($1.58) 9♥: (2 players)
BB bets $0.76, Hero calls $0.76

River: ($3.10) 4♣: (2 players)
BB bets $1.49, Hero calls $1.49

Staty: 88 hands, 52/42 3bet 24, agresja 6,5

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
korneliusz1999
Poker Player

:)

Odpowiedz
Cytat
jolant
PokerStrategist

American airlines

Spoiler

huehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehue

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Preflop: z BU najczęściej betowałem 2,5x. 2x często indukował 3-bet blefy, więc jeśli takie miałeś założenie, to jest ok.

Flop: call od FD, broadwayów, które mogły 3-betować luźniej preflop i c-betować, słabszych Kx (KTs, K9s bijesz o ile luźniej tym 3-betuje), bije Cię AA i jedno combo KK, AK, KQ

Turn: rownież calluję od podobnego zakresu co na flopie i decide river, broadwayemogą dalej kontynuować tu betowanie w stylu QT, QJ, JT (gdzie blokujesz Jx) o ile jest aggro rzeczywiście.

River: z kolorem się minął, Kxy tu uderzają dalej, bijesz KT i blefy. Bije Cię AA, KK, KQ, AK. Nie podałeś jaki miał WTSD i W$D, a to mogłoby mieć znaczenie przy decyzji. Zastanawia mnie czy mógłby tak betować mało na R z blefem, raczej wątpię. Potrzebujesz 24,5% equity na call. Gdy grałem wcześniej te stawki, to zawsze 3 beczki oznaczały siłę i skłaniałbym się do foldu, zazwyczaj zobaczysz tam mocniejszy układ.

Odpowiedz
Cytat
Aseort
Poker Player

Według mnie bardzo podobnie jak Pan wyżej - Ja też z BTN otwieram za 2,5x. Flopik jest wporządku, przy turnie już zaczynam się zastanawiać co zrobić przy kolejnej beczce. Linia b/b/b po 3 becie na pre - pomimo że to BTN vs BB czasem jednak zdarzy się zobaczyć tam mocną rękę. Ogółem jednak fold river. Chyba że masz info że to jakiś fishek albo agro co to lubi 3- barrel bluff.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay Autor wątku
pawelplay
PokerStrategist

WonSD% 33, na BTN standardowo otwieram za 2BB i chyba nie robi to zauważalnej różnicy jeśli chodzi o 3bety przeciwników. Sprawdzałem głównie po sizingach bo wydaje mi się, że agro fishe mają taką tendencję do mniejszych sizingów z blefami lub semiblefami, dopiero jak dobiorą to walą mocniej.
Gość tu akurat pokazał T6 w pikach, jednak bez jakiś readów to mimo wszystko river powinienem foldować.

edit: Przejrzałem bazę, ogólnie mam na niego 350 rąk (tylko dlaczego wyświetliło mi tylko 88 na stole?), 35/22 3bet 6, Won SD% 58
ale ciekawa jest statystyka cbetow f/t/r 100/62/71 czyli wychodzi na to że często uderza 3 razy niezależnie od tego co ma. Więc może jednak call?

I jeszcze jedno, wie ktoś może jak wyfiltrować w HM2 rozdania konkretnego przeciwnika?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Nie podałeś jaki miał WTSD i W$D, a to mogłoby mieć znaczenie przy decyzji.

Przy tej probce nie ma to znaczenia. Wróżnie z fusów. Z racji na ten size skłaniam się bardziej za callem. Myślę, że znajdziemy tu kilka blefów 😎

Odpowiedz
Cytat