Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 - AA

19 Posty
7 Użytkownicy
25 Reakcje
3,328 Wyświetlenia
aleasy77

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker - https://upswingpoker.com/replayer/624Qu5Q9c

UTG: $5.07 (101 bb)
MP (Hero): $6.28 (126 bb)
CO: $5.32 (106 bb)
BU: $1.09 (22 bb)
SB: $20.96 (419 bb)
BB: $15.50 (310 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero is MP with A♠ A♣
UTG raises to $0.11, Hero 3-bets to $0.40, 4 players fold, UTG calls $0.29

Flop: ($0.87) 2♥ 5♦ J♠ (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.42, UTG calls $0.42

Turn: ($1.71) 4♦ (2 players)
UTG checks, Hero bets $1.11, UTG calls $1.11

River: ($3.93) 9♣ (2 players)
UTG checks, Hero bets $1.25, UTG folds

Total pot: $3.93 (Rake: $0.16)
MP (Hero) wins $3.77

Przeciwnik mało aktywny przy stole, w niewielu rozdaniach brał udział, bardziej pasywny patrząc po jego tendencji.
Flop obniżacie tu sizing, bo ja uderzyłem tutaj za połowę pota, a niższym sizingiem poszerzyć możemy ręce, które może zagrać check-call. Część kombinacji wysokich asów mu tutaj blokuje, a otwierając na utg i sprawdzając mój 3bet, myślę, że nie będzie miał tutaj dużo układów (wąski zakres). Na turn uderzyłem ponownie choć zastanawiam się też czy nie zaczekać tu turna i przenieść value bet na river. Na riverze uderzam za ok. 1/3 głównie by dostać call od QQ, może mieć tu dwa combo AJs (na kierach bądź karo).

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
peterzimmerman

Bet-bet-bet i ciagniemy max value od czegokolwiek on tam ma, wkońcu to NL5

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ten blockbet zupełnie niepotrzebny na river. Masz za mało w stacku by myśleć o takim sizingu. Nie mówiąc już o tym,że to wygląda ultra mocno gdy do puli 80bb grasz za 25bb i zostawiasz sobie 30bb w stacku. Ani trochę to nie wygląda na blef xD

Odpowiedz
Cytat
BSCpl

Idealnie rozegrane, tarfiles na calling station i go wydoiłeś :nh:

Ja tam na calling station wale pot beta( no dobra czasami 3/4 pota jak jest strachliwy)... a co tam on i tak ciągnie do swojej wymarzonej karty :roto2:

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez BSCpl

Ja tam na calling station wale pot beta( no dobra czasami 3/4 pota jak jest strachliwy)... a co tam on i tak ciągnie do swojej wymarzonej karty :roto2:

Tak zeby byla jasnosc, bo nie wiem co myslec o Twoich postach. Z jednej strony wygladasz na trolla, a z drugiej widze jestes na forum od 12 lat, zatem jak moglbys sie odniesc czy Ty te swoje posty piszesz na powaznie czy to jakis ukryty trolling? Bez urazy, ale takim czyms szkodzisz ludziom. Co nie czytam jakis Twoj komentarz to zawsze piszesz jakies bzdury. Tutaj oczywiscie nie jest inaczej. Idealne rozegranie? Calling station? A skad wiesz co mial V, ze oceniasz po tym rozdaniu, ze to CS? xD A do idealnego rozegrania to temu daleko. Wlasciwie to beznadziejne rozegranie, bo w standardzie to to jest 1/3 flopa na takim sucharze z ta reka, turn 70%, river wjazd. Jesli mamy ready, ze przeciwnik to fish i chcemy zagrac mniej standardowo to jesli callnal F i T to nie mamy zadnych podstaw zeby obnizac sizing rivera- wyglada to mocniej, a tracimy value, wiec totalnie bez sensu.

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Napisane przez RogerMorales
Tak zeby byla jasnosc, bo nie wiem co myslec o Twoich postach. Z jednej strony wygladasz na trolla, a z drugiej widze jestes na forum od 12 lat, zatem jak moglbys sie odniesc czy Ty te swoje posty piszesz na powaznie czy to jakis ukryty trolling? Bez urazy, ale takim czyms szkodzisz ludziom. Co nie czytam jakis Twoj komentarz to zawsze piszesz jakies bzdury. Tutaj oczywiscie nie jest inaczej. Idealne rozegranie? Calling station? A skad wiesz co mial V, ze oceniasz po tym rozdaniu, ze to CS? xD A do idealnego rozegrania to temu daleko. Wlasciwie to beznadziejne rozegranie, bo w standardzie to to jest 1/3 flopa na takim sucharze z ta reka, turn 70%, river wjazd. Jesli mamy ready, ze przeciwnik to fish i chcemy zagrac mniej standardowo to jesli callnal F i T to nie mamy zadnych podstaw zeby obnizac sizing rivera- wyglada to mocniej, a tracimy value, wiec totalnie bez sensu.

Niestety to był zawsze problem tego forum, że do omawiania rąk zlatywały się zawsze różne typy myślące, ze daja dobre rady a tak naprawdę tylko mieszające w głowie uczącym się graczom.
Ogarnięci gracze też piszą, ale weź będąc na miejscu pytającego gościa teraz oceń który ma rację. Trzeba samemu grzebać i szukać czy dany użytkownik ma jakies wyniki itd. bo przecież te statusy to o kant dupy potłuc (patrz nawet ten temat)

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

No tutaj przyznam, że ten flop mogłem niżej betowac, jak również inaczej dalej.
Też zauważyłem, że niektórzy piszą niezbyt sensownie.
A na angielskiej wersji forum ktoś tam z was ma styczność, ostatnio tam przeglądałem też dział z rozdaniami.

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

Napisane przez peterzimmerman

Niestety to był zawsze problem tego forum, że do omawiania rąk zlatywały się zawsze różne typy myślące, ze daja dobre rady a tak naprawdę tylko mieszające w głowie uczącym się graczom.
Ogarnięci gracze też piszą, ale weź będąc na miejscu pytającego gościa teraz oceń który ma rację. Trzeba samemu grzebać i szukać czy dany użytkownik ma jakies wyniki itd. bo przecież te statusy to o kant dupy potłuc (patrz nawet ten temat)

Dopóki byli zatrudnieni trenerzy do działu analizy rozdań to było wszystko ok. Problem się zaczął właśnie po tym jak zrezygnowano z tego typu pomocy dla userów.

A co do użytkowników - dlatego się nie udzielają. Temat już dawno wałkowany...

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Zobacz sobie na angielskie forum. Tam kolegom w rozdaniach radzi moderator grający min3betami, wyłącznie halfami postflop i kminiący, że z AK lepiej grać call preflop bo w rozdaniu koleś z JJ trafia seta na river. Nawet BSCpl chyba daleko do tego poziomu.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

No strategy juz jest martwe od wielu lat, wiec brak trenerow do analizy rozdan to tylko kropla w morzu, a co do statusow no to bez jaj, ze ktos w ogole mialby na to patrzec :D Wlasciwie to na ogol lepszy gracz nie bedzie mial statusu, bo po co ma nabijac rake dla ps skoro moze sobie zalatwic lepszego deala dla siebie jesli to ominie? A do autora tematu- najwiekszy Twoj blad w tym rozdaniu to to, ze przeszlo Ci przez mysl czekanie jakiejs ulicy i przeniesienie vb na inna. To jest spot gdzie masz b b b. Jesli nie bedziesz wyciagal value w takich spotach to Twoj winrate cholernie na tym ucierpi

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

No strategy juz jest martwe od wielu lat, wiec brak trenerow do analizy rozdan to tylko kropla w morzu, a co do statusow no to bez jaj, ze ktos w ogole mialby na to patrzec :D Wlasciwie to na ogol lepszy gracz nie bedzie mial statusu, bo po co ma nabijac rake dla ps skoro moze sobie zalatwic lepszego deala dla siebie jesli to ominie? A do autora tematu- najwiekszy Twoj blad w tym rozdaniu to to, ze przeszlo Ci przez mysl czekanie jakiejs ulicy i przeniesienie vb na inna. To jest spot gdzie masz b b b. Jesli nie bedziesz wyciagal value w takich spotach to Twoj winrate cholernie na tym ucierpi

Ty już to wiesz, bo tu trochę siedzisz, ale taki świeżak widzi kogoś (ogarniętego) z brązem i jakiegoś szarlatana ze złotem to myślisz ze komu zaufa ?

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

No zgadza sie, dlatego mowie, ze ps juz zdechlo dawno temu. Kiedys ludzie za wbijany rake otrzymywali jakies tresci. Dzisiaj nie otrzymuja nic. Totalnie nic. Lepsze filmiki sa na yt za darmo. O sedziach mozesz zapomniec. Nie ma zlotow black memberow. Nabijanie dla nich rejka jest totalnie bezsensowne, ale fakt, ze swiezak moze wpasc w taka pulapke.

Odpowiedz
Cytat
BSCpl

Napisane przez BSCpl

Stare buddyjskie przysłowie mówi, ze 300 ludzi będzie ciebie lubić, ale znajdzie tez 300 co cię nie lubi. Zatem czy ktoś cię lubi czy nie lubi nie ma najmniejszego sensu
Nie lubisz mnie i moich postów, to obchodzi mnie to jak zeszłoroczny śnieg.

A co do postów które pisze. Lubię poczucie humoru i dlatego możesz mieć wrażenie ze jestem trollem.
Co do ocen rozdań formowaczów, to tak jak pisałem. Expertem nie jestem, ale mam już jakieś doświadczenie w pokerze i staram się tym dzielić.
Tak naprawdę nie ważne czy mam racje oceniając reke. Ważne aby wzbudzić w autorze zastanowienie się.
Postów pod ręka jest zawsze dużo, a autor możliwość kompletowania tego, rozmyślania na temat ręki.
Pozdrowienia _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Panie kochany, nie znamy sie, to raz. Dwa, ze wydajesz sie calkiem sympatyczny, wiec nie mam pol powodu, zeby Cie nie lubic. Mowie tylko, ze piszesz tak absurdalne rzeczy w ocenach, ze po prostu przynosisz szkode, a nie pozytek. Ja rozumiem, ze mozna miec rozne spojrzenie na gre i rozne warianty moga byc poprawne, ale to co Ty piszesz to prawie zawsze jest dokladnie na odwrot. Tu nie chodzi o nic personalnego- fajnie, ze masz chec sie udzielac, ale tak jak mowie. tutaj dzialasz jeszcze na niekorzysc graczy, ktorzy sa mniej doswiadczeni i nie wiedza jak odroznic dobra wiedze od belkotu.

edit: no ale ok, ciesze sie, ze wyklarowales, ze piszesz to na powaznie. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Napisane przez EmiyaKiritsugu

Zobacz sobie na angielskie forum. Tam kolegom w rozdaniach radzi moderator grający min3betami, wyłącznie halfami postflop i kminiący, że z AK lepiej grać call preflop bo w rozdaniu koleś z JJ trafia seta na river. Nawet BSCpl chyba daleko do tego poziomu.

Masz na myśli tego moderatora, co ma w avatarze pojazd ustawiony? Bo też zwrócił moją uwagę te jego posty niektóre i myślę sobie yyy, tam chyba jedno rozdanie on opisywał co dodany również jest Twój komentarz.

Odpowiedz
Cytat
BSCpl

Ja przynoszę szkodę , a ty korzyści,. Wiec sytuacja brak even xD
Lubię Cię wydajesz się inteligentny i pozytywny, po tym jak piszesz,.
ale nie będę już kontynuował dyskusji. Nauczyłem się w życiu wiele odpuszczać, łatwiej się żyje i tak nie mamy nad nim kontroli

Edit: Polynomial mi się cytat jednego z nauczycieli buddyjski: "Jak mamy genialny plan, to przynajmniej już wiemy co pójdziecie tak" :D

Odpowiedz
Cytat
BSCpl

Napisane przez aleasy77

Masz na myśli tego moderatora, co ma w avatarze pojazd ustawiony? Bo też zwrócił moją uwagę te jego posty niektóre i myślę sobie yyy, tam chyba jedno rozdanie on opisywał co dodany również jest Twój komentarz.

Niestety to forum jest juz zgnilym jablkiem w porownaniu do 15 lat wstecz.
To byly czasy, ahh Codziennie treningi na forum same slawy polkiego pokera. No niestey ekipa Tuska to wszystko spierdolila, banujac pokera.
Po tym czasie forum zaczelo upadac.... :(

Odpowiedz
Cytat
Krris

może on tylko próbuje ratować pokera xD

Odpowiedz
Cytat
BSCpl

Na Mentzena, Korwina głosuje może kiedyś wygnają i dojdą władzy i odblokują pokera
Ale to tylko sni mi się w nocy. Mamy pandemie strachu, ludzie coraz bardziej godzą się na ograniczanie wolności. Niesiemy to idzie w stronę filmów jak:

https://www.imdb.com/video/vi1748678937?

https://www.imdb.com/title/tt0238380/

Smutne to :(

Odpowiedz
Cytat