PokerStars, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 6 players
Replay this hand on CardsChat - https://www.cardschat.com/replayer/524Q2tAzf
UTG: $3.81 (76 bb)
MP: $16.07 (321 bb)
CO: $5.00 (100 bb)
BU (Hero): $11.26 (225 bb)
SB: $5.15 (103 bb)
BB: $5.22 (104 bb)
Pre-Flop: ($0.07) Hero is BTN with A♦ A♠
3 players fold, Hero raises to $0.15, 1 fold, BB calls $0.10
Flop: ($0.32) K♥ 8♥ 7♦ (2 players)
BB checks, Hero bets $0.21, BB calls $0.21
Turn: ($0.74) 2♣ (2 players)
BB checks, Hero bets $0.50, BB raises to $1.30, BU (Hero) folds
Total pot: $1.74 (Rake: $0.07)
BB wins $1.67
Tak się zastanawiam nad tym rozdaniem, może ktoś coś podpowie. Przeciwnik dopiero co się dosiadł do stołu, pierwszy raz z nim gram.
Flop betuję za 2/3 pota, jest trochę możliwych draw, może mieć tu Kx, po jego check-call idziemy na turn i tu się zrobiło ciekawie, gram ponownie bet (zastanawiam się czy tutaj nieco niżej to betować) ta dwójka nic nie zmienia i dostaję check-raise w stosunku 2,6x mój bet więc nie tak duży.
Co tutaj może mieć przeciwnik? Myślę, że sety, których mógł nie przebijać z jakiegoś powodu na flopie, bo tak się zdarza, przy nieznanym graczu bez informacji o nim, nie zakładam, żeby grał tam top parę. Możliwy jest tak jakiś combo draw, z jednej strony myślę, że mógł grać z nim check-raise na flopie mając więcej equity choć może też na turn tak zagrać jako semi-bluff, jeszcze wchodzi w grę jakieś 87 (może mieć). W tym przypadku wydaje mi się jednak, że po tym sizingu gra tutaj for value, bo wyglądać może zachęcająco żeby tu sprawdzić. Zagrałem tutaj fold, kierując się, że zazwyczaj gracze na tych limitach nie grają tak dla blefu, choć zastanawiam się czy jednak nie trzeba było grać tu call i w zależności od rivera podjąć tam decyzję. Na blanku z pewnością musiałbym sprawdzać go.