Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 AA

8 Posty
7 Użytkownicy
4 Reakcje
433 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $8.18 (163.6 bb)
BB: $5.84 (116.8 bb)
UTG: $6.87 (137.4 bb)
Hero (MP): $5.31 (106.2 bb)
CO: $3.92 (78.4 bb)
BTN: $6.58 (131.6 bb)

Preflop: Hero is MP with A♣: A♥:
UTG raises to $0.20, Hero raises to $0.60, 4 folds, UTG calls $0.40

Flop: ($1.27) T♠: 4♣: T♦: (2 players)
UTG checks, Hero checks

Turn: ($1.27) Q♠: (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.41, UTG calls $0.41

River: ($2.09) 7♦: (2 players)
UTG bets $0.75, Hero calls $0.75

Results:

Spoiler

$3.59 pot ($0.15 rake)
Final Board: T♠: 4♣: T♦: Q♠: 7♦:
UTG showed A♦: Q♥: and lost (-$1.76 net)
Hero showed A♣: A♥: and won $3.44 ($1.68 net)

EP 27/9 po 66h

Cbetujecie taki flop będąc IP? Ja zdecydowałem się na x back, żeby dać mu coś złapać i nie wyizolować się tylko na Tx.

Turn otwiera kilka draw i może mieć Qx, więc tutaj raczej powinienem grać 1/2.

River taki bet to częściej blockbet niż trap, ale jest sens raisować? Czy mimo wszystko tak do 1,75$ byście przebijali, celując w te Qx, które trafiły?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
nikoro309

ja wole betować flopa, od pp żeby wyciągnąć staka trzeba betować 3 razy. gdy czekasz może się okazać że przeciwnik trafi turna i zapłaci wtedy jeszcze na river, ale trzeba pamiętać że betoując 2 razy wyciągniesz maxymalnie 50% staka od przeciwnika. Ten trzeci bet na river jest największy, bo pula jest wtedy najwiękasza.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Akurat Tx to on tu mieć nie powinien w calling range EP vs MP chyba, że TT lub ATs gdzie Ty akurat to blokujesz . Ja osobiście gram tu b/b/b

Odpowiedz
Cytat
mateqx

allin na flopie i fold na turnie

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

Napisane przez nikoro309
ja wole betować flopa, od pp żeby wyciągnąć staka trzeba betować 3 razy. gdy czekasz może się okazać że przeciwnik trafi turna i zapłaci wtedy jeszcze na river, ale trzeba pamiętać że betoując 2 razy wyciągniesz maxymalnie 50% staka od przeciwnika. Ten trzeci bet na river jest największy, bo pula jest wtedy najwiękasza.

Moim zdaniem od pocketów i tak mam tylko 2 streety value, więc nie chce ich wystarszyć na flopie. Rzadko dostanę od nich stacka.

Napisane przez baadnewz01
Akurat Tx to on tu mieć nie powinien w calling range EP vs MP chyba, że TT lub ATs gdzie Ty akurat to blokujesz . Ja osobiście gram tu b/b/b

I jaki dajesz mu range, z którym sprawdzi 3 streety?

Odpowiedz
Cytat
zen274472

W tym przypadku gramy z potencjalnym fiszem na bardzo wąskich zakresach, więc spokojnie możemy grać 3 beczki i wywierać na niego jak największą presję. Tx faktycznie nie ma tutaj za dużo (maks 7 kombinacji - TT, ATs, JTs, T9s - chociaż te dwie ostatnie to mega na siłę), więc nie musimy się również za bardzo przejmować tym, że wyizolujemy się na lepszy range.

Na takim flopie nigdy nie wyrzucisz pocketów (bo jaki inny flop, oprócz trafionego seta, jest dla nich lepszy?) i moim zdaniem popełniasz błąd logiczny pisząc, że rzadko dostaniesz od nich stacka, więc nie betujesz 3 razy. Jeżeli zagrasz b/b/b i na river dostaniesz calla powiedzmy 10% czasu, to wciąż zarobisz o wiele więcej niż grając x/b/b.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Flop: Valuebet za 2/3 od QQ-JJ, drugich par. Nie obawiam się tripsa ponieważ przeciwnik nie ma w calling rangu OOP praktycznie żadnej dziesiątki na tych pozycjach oprócz ATs, TT (oba układy ekstremalnie blokujemy). Grając check oprócz tego, że tracisz jeden street value od QQ-JJ które można 3-barrelować to doatkowo jak spadnie jakaś overkarta na turnie przeciwnik może Ci już w ogóle nie zapłacić z drugimi parami które płacą na flopie. Check jest więc bardzo mocną stratą value.

Turn: As played valuebet za 3/4-Pot od Qx, JJ, draw. Nie podoba mi się ten niski sizing, znowu tracisz value.

River: Można grać minraise od Qx bo tak jak wspomniałem Tx nie ma w rangu.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

BET BET x/call river po 50% pota , a na river przeciwnik sam wsadzi ci stacka w kieszeń z innym top rangem ewentualnie poczeka z takimi rekoma jak 88-99 które i tak spasowałyby na twój 3-ci bet oraz dodatkowo grając takim schematem masz szanse wyciagnąc mnóstwo VALUE od busto drawów , czasami zdarzy się że przeciwnik zoverplayuje swoją łapę i zagra smiesznego block beta
sam od siebie i masz easy call . same pozytywy

Odpowiedz
Cytat