Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 AA

14 Posty
6 Użytkownicy
4 Reakcje
485 Wyświetlenia
Krismat23

Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2818458
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP: $5.39
CO: $3.08
BTN: $7.60
SB: $5.47
BB: $5.12
Hero (UTG): $6.50

Pre Flop: ($0.07) Hero is UTG with A :spade: A :club:
Hero raises to $0.15, 3 folds, SB calls $0.13, 1 fold

Flop: ($0.35) 2 :club: 8 :spade: T :heart: (2 players)
SB bets $0.20, Hero raises to $0.50, SB raises to $0.90, Hero calls $0.40

Turn: ($2.15) 2 :diamond: (2 players)
SB bets $0.60, Hero calls $0.60

River: ($3.35) 4 :heart: (2 players)
SB bets $2.40 Hero folds

Przeciwnik to raczej reg 28/11/3bet 0/ W$Sd% 82/po 121 rozdaniach.
Flop: spada ok board dla asów, bez fd, jest możliwy OESD i jakieś backdoory, gram raise for value od jego drawa, który może donkować. Dostaję reraise, zaczynam obawiać się seta, bo gorsze OP od mojej grałyby 3bet pre, gram tylko call.

Turn: Przeciwnik gra małego cbeta na sparowanym boardzie, ja tylko calluję, bo nie chcę się wyizolować na same sety, czasem może grać agresywnie draw lub overplayować TP.

River: Spada blank i naglę dostaję beta za ~75% pota. Biorąc pod uwagę to, że player pool na NL5 bardzo rzadko blefuje, szczególnie na river, decyduję się na hero fold, gdyż nie widzę tutaj innych rąk niż 88, TT czy jakieś A2s które zagrałoby w ten sposób. W tym spocie też gracie fold na niego z AA czy może jednak call? Jak spasowałem pokazał QQ, bardzo dziwnie rozegrane już od preflopa wg. mnie.

Pozdrawiam:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
venatici

Szkoda, że napisałeś co pokazał bo chciałem coś napisać, a teraz się zastanawiam, czy ta analiza nie będzie results oriented :P

Kropuję, żeby zobaczyć co inni powiedzą

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Zazwyczaj raise i później idę na stakci licząc na AT/JJ od niego. Jeżeli boję się, że nie ma AT/JJ, to wtedy gram call flop i pozostawiam mu szerszy zakres.

Na turnie raise dla value i all-in river.

Nie ma mowy o spasowaniu AA na tego typa, bo to nie jest dobry gracz. On ma 28/11 czyli duża dziura pomiędzy VPIP, a PFR. Ponadto jego sizingi źle o nim świadczą (mini3bet flop, bet 1/3 pota turn). To jest fisz który może odwalić manianę z QQ-JJ/Tx. Dodatkowo na turnie spada jedna z najlepszych kart. Bijesz teraz T8, a 22 jest mniej prawdopodobne.

Na flopie jesteś bity przez T8/TT/88/22 = 9+3+3+3 kombiancji = 18 kombinacji. Na turnie bije Ciebie tylko TT/88/22 = 3+3+1 kombinacji = 7 kombosów, dodatkowo teraz bijesz te 9 kombinacji T8 z flopa!

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

board nie jest fantastyczny dla asów ,ale jest suchy rainbow i to ogranicza trochę na sety , więc gram call flop na donk , call turn i decide river ale coś czuję że równiez call , na pewno nie raisuje takiego flopa , sizing and timing tells

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Po co raisujesz flopa? Pan @AutystycznyAndrzej pisze niepoważne bzdury.

Raise nie ma uzasadnienia, grasz IP, widzisz donka za ponad połowę pota na mega suchym boardzie, x/c f, bardzo standardowy spot.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez Berezovaya
Raise nie ma uzasadnienia, grasz IP, widzisz donka za ponad połowę pota na mega suchym boardzie, x/c f, bardzo standardowy spot.

Jaki range mu dajesz?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

vs open early position na pewno bardziej tight 99-22,AJs-A5s,KTs+,QTs+,J9s+,T9s,98s,87s,AJo-ATo,KQo defaultowo

ale villain nic nie 3 betował do tej pory
więc przyjmujemy że top range też może mieć w calling range

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Berezovaya - bzdury to piszesz ty kolego jak masz zamiar grać pasywnie na każdego totalnego donka z 28/11 to nie wiem jak i kiedy chcesz od takiego typa wyciągnąć staka, bo na pewno nie zrobisz tego callując gejowskie donk bety na boardzie 28Tr i czekając aż spadnie A K Q J na turnie, ten gość tutaj nie donkuje setów takim sizingiem rise flop jest tutaj obowiązkowy vs J9 79 QJ any Tx JJ QQ jeśli chcesz tracić value to graj sobie ten swój upośledzony pokerowo standard ale nie wygaduj przy tym idiotyzmów na forum i nie obrażaj AutystycznegoAndrzeja bo do pięt nie dorastasz takiemu graczowi jakim on jest.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Na poziomie decyzyjnym flopa rozważanie jego rangu nie ma znaczenia. Jeśli ma merged range - raise nie ma sensu, jeśli ma capped range - raise także nie ma sensu.

Edit.

@Endurx
Tak, tak, 'kolego' wypowiadam się z poziomu osoby, która właściwie przeszła te stawki, nie muszę mieć 7-letniego konta i 3000 postów, aby wiedzieć, że tekst " nie obrażaj AutystycznegoAndrzeja bo do pięt nie dorastasz takiemu graczowi jakim on jest" pozwala mi uznać, że dyskusja z tobą ma mały sens.

PS. mam 187cm, nie chcąco wziąłem twój idiom na poważnie i bardzo mnie zadziwił.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Na poziomie decyzyjnym flopa rozważanie jego rangu nie ma znaczenia. Jeśli ma merged range - raise nie ma sensu, jeśli ma capped range - raise także nie ma sensu.

Jeżeli przeciwnik ma np. range = JJ/AT, to dlaczego nie mam raisować flopa?

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Jeżeli przeciwnik ma np. range = JJ/AT, to dlaczego nie mam raisować flopa?

W większości przypadków ręce jak JJ-KK będą 3betowały, szczególnie OOP. Jeśli porównać ręce, które wyrzucimy raisem, a te które będa flatowały (i weszły w rozdanie tak pasywnie) samo zagranie jest ev-, szczególnie dodając do tego fakt, że możemy się spodziewać kontynuowania agresji ze strony przeciwnika na każdym streecie. Co nie zmienia faktu, że po zesparowaniu boardu to jest calldown do rivera włącznie .

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Berezovaya - on ma random range i twoje pseudo inteligentne przemyślenia idą tu w piach, ja tu zawsze risuje bo nie chce być ograny jak frajer przez lamusa 28/11 który trafi na turnie drugą parę tripsa czy strita bo donkował sobie 86 lub gut shota na tym boardzie, czy tobie tak trudno to pojąć że na NL5 nie powinno się myśleć więcej niż jest to konieczne, szczególnie przeciwko takim graczom. Dlaczego twoim zdaniem rise niema sensu? bo risem zrzucimy jakiekolwiek Tx gwarantuje ci że nie zrzucimy bo zrzucimy J9 79 nie nie zrzucimy co więcej możemy często nie zrzucić drugiej pary, więc dlaczego tak Cię to boli że chcę ciągnąć value od donka. Zaczynam dochodzić do wniosku że po prostu nie potrafisz przyznać się do tego że twoja marna analiza jest po prostu rażąco błędna i brniesz w nią dalej dyskredytując każdego kto logicznie próbuje Ci to wyperswadować.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Jeżeli range nie ma znaczenia, to oznacza że dla DOWOLNEGO range ta sama akcja jest najlepsza. W tym przypadku to jest nieprawda! Range ma znaczenie. Przykładowo:
- jeżeli jego range = TT/88/22 (tylko sety), wtedy raise nie ma sensu
- jeżeli jego range = JJ (tylko walety), wtedy raise jest najlepszy

Oczywiście range "tylko walety" jest abstrakcyjnym przykładem, ale dajmy np. sety/JJ/AT/KT i już się robi realny przykład kiedy raise > call.

Wracając do handa i zakresów które można mu dać. Według mnie on tak może zagrać z szerokim rangem w tym:-
- TT/88/22/T8s - te układy nie spasują
- QQ?/JJ/AT - te układy raczej nie spasują
- Tx/J9/97 - te układy mogą oddać stacka lub przynajmniej sprawdzą raise na flopie + bet na turnie
- 99/8x/QJ - zazwyczaj sprawdzi raise na flopie, spasuje na turnie

Range na flopie który może donkbet/callować flopa, to 88-JJ,22,ATs,A8s,KTs,QTs+,J9s+,T8s+,97s+,ATo,KTo,QTo+ czyli mamy 70% equity. Na turnie może check/callować z TT-JJ,88,22,ATs,KTs,QTs,J9s+,T8s+,97s,ATo,KTo,QTo czyli 67% equity, znowu jest valuebet. Na riverze dając tight zakres dwie pary/sety/JJ/AT mamy 53% equity, ale dorzucając mu KT do range equity rośnie do 62%.

Raise flop, bet turn, all-in river jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ w ten sposób dostanę max value od np. JJ/AT czy głupiego JT/J9. Jeżeli on ma tylko mocne układy, to wtedy faktycznie mogę zagrać calldown - zresztą napisałem o tym w moim pierwszym poście. Tutaj widzę fisza przeciwko któremu należy iść po max value.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

28/11 często kuka flopa i nie 3-betował nic do tej pory 82% w$sd , nie uwierzę nigdy że taki weak koleś wyspazuje mi tutaj słabego Tx , w wyższe Pockety uwierze prędzej , stackoff nie bedzie błędem , ale ja wolę liczyć kombo na kolejnych streetach i żeby mi się wystrzelał , nie mam zamiaru kręcić wariancji z nutsowym Pocketem

2 ga sprawa kolesie z wysokim gapem raczej mają tendecje do callowania i sprawdzania z drawami niż stackofu na flopie bez mocnego SDV , nutsów ,mocnych drawów , kombosów więc jego donk flop bardzo rzadko bedzie w kierunku realizacji EQ z łapy

Odpowiedz
Cytat