Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 AA

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,255 Wyświetlenia
asd636

Od razu mówię, że jest to chyba najgorzej rozegrane przeze mnie rozdanie, jak teraz patrzę się po wszystkim to widzę, że zagrałem okropnie.
Akcja pre: Dostaje AA standardowo raisuje do $0,20, dostaje jeden call i raise od agro BU. Mój pierwszy duży błąd jest taki, że biorąc pod uwagę, jak szeroko 3betuje BU powinienem odpowiedzieć na to 4betem gdzieś do $2,00 i dać mu małe oddsy.
Flop: Flop spada dla mnie bardzo zły, dużo rąk, które były słabsze pre teraz mnie biją. Check i dostaje check od BU.
Turn: Spada A, dostaje seta i uważam, że w tym momencie mogę bić value. Z racji na jego szeroki 3bet:

Jaką zastosować wielkość betu ? Teraz uważam, że powinien być większy... Sprawa komplikuje się po jego raisie i właściwie teraz mogę zawęzić jego zakres rąk i myślę, że wygląda jakoś tak:

Bez TT, które by betował na flopie.
Wrzucając całość do equilaba dostaje całe 35% equity w starciu z jego zakresem, więc uważam, że powinienem zrzucać seta i oszczędzić sobie pieniędzy, co zagrałem widać... To chyba tyle ode mnie. Jeśli chodzi o to co myślałem grając ? Teraz uważam, że chyba nic nie myślałem :D

Poker Stars $5.00 No Limit Hold'em - 8 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP1: $7.43 - VPIP: 53, PFR: 4, 3B: 1, AF: 1,0, Hands: 266
MP2: $7.75 - VPIP: 37, PFR: 4, 3B: 2, AF: 1,1, Hands: 4124
CO: $10.99 - VPIP: 17, PFR: 11, 3B: 4, AF: 2,7, Hands: 5902
BTN: $14.98 - VPIP: 44, PFR: 21, 3B: 13, AF: 2,8, Hands: 260
SB: $17.07 - VPIP: 28, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,1, Hands: 217
BB: $5.00 - VPIP: 47, PFR: 14, 3B: 7, AF: 0,8, Hands: 229
UTG: $14.28 - VPIP: 26, PFR: 6, 3B: 2, AF: 1,8, Hands: 118
Hero (UTG+1): $21.94 - VPIP: 19, PFR: 12, 3B: 5, AF: 1,8, Hands: 27430

Pre Flop: ($0.07) Hero is UTG+1 with A :heart: A :club:
1 fold, Hero raises to $0.20, MP1 calls $0.20, 2 folds, BTN raises to $0.60, 2 folds, Hero raises to $1.50, 1 fold, BTN calls $0.90

Flop: ($3.27) T :heart: K :club: Q :club: (2 players)
Hero checks, BTN checks

Turn: ($3.27) A :diamond: (2 players)
Hero bets $2.10, BTN raises to $7.04, Hero raises to $20.43, BTN calls $6.44 all in

River: ($30.23) 4 :spade: (2 players - 1 is all in)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siemanko.

Ogólnie board jest STRASZNY jak na 4bet pot, ale poza tym, masz przeciwnika, który sugeruje nam, że value możesz z niego mieć -> on tu ma po prostu trochę więcej rąk typu AX, JX, pewnie ręce typu AT/QX callują dość spokojnie. To jest 4bet pot, ale w domyśle uważam, że tego typu przeciwnik raczej nie będzie foldował do 4betów szczególnie dużo = ma tu trochę słabszych.

Lubię tu po prostu niski sizing na flopie, coś w stylu 1/3 PSB, ponieważ chcę maksymalizować ilość calli od jego range - nie wyrzucając nawet bottom, które może callować. Plan na rozdanie jest taki, żeby grac tutaj własnie tego typu bety, chyba że board robi się jeszcze gorszy.

As na turnie, to jest karta, która poprawia Twój układ względem jego 2parek, jak KQ czy KT/QT, ale niestety JX dostaje strita. Jednak nadal masz sporo equity vs jego zakres, tyle że tym bardziej musisz się postarac o to, żeby zachęcić go do callowania. Plusy betowania nisko na turnie są takie: a) dostajesz od słabego gracza sporo calli, bo zazwyczaj oni nie przepadają za foldowaniem, b) nawet jesli dostaniesz raise, to często będzie on niski - bywa tak, że kiedy betujesz powiedzmy 2$, to dostaniesz raise x3 czyli do 6, ale kiedy zabetujesz 1$, to raise dostaniesz do 3 - bez względu na to, do jakiego pota betowałeś.

Stackoff na turnie, szczególnie po checkach na flopie, to trochę optymizm. Nie spodziewam się szczególnie często, żebyś dostał taką akcje od AK czy KQ, lub słabszego seta - często te ręce po prostu betują flop, a jesli nie, to ~raczej nie grają raise/stackoff na tym turnie.

Odpowiedz
Cytat