Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl5 Aa

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
301 Wyświetlenia
Fil1987

Hejka,

Seat 1: Player1 ( $8.44 USD ) - VPIP: 39, PFR: 7, 3B: 4, AF: 0,7, Hands: 59
Seat 2: Player2 ( $5.00 USD ) - VPIP: 50, PFR: 17, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 6
Seat 3: Player3 ( $5.20 USD ) - VPIP: 6, PFR: 4, 3B: 2, AF: 1,0, Hands: 97
Seat 4: Player4 ( $5.51 USD ) - VPIP: 13, PFR: 11, 3B: 5, AF: 6,0, Hands: 54
Seat 5: Player5 ( $6.15 USD ) - VPIP: 23, PFR: 17, 3B: 9, AF: 6,5, Hands: 124
Seat 6: Hero ( $7.12 USD ) - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 7, AF: 3,4, Hands: 173273

SB 39 7 3b 4 ft3b 0 WTSD 28
ftcb 3b pot 1/2

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $8.44 (168.8 bb)
BB: $5 (100 bb)
UTG: $5.20 (104 bb)
MP: $5.51 (110.2 bb)
CO: $6.15 (123 bb)
Hero (BTN): $7.12 (142.4 bb)

Preflop: Hero is BTN with A A
UTG folds, MP raises to $0.15, CO calls $0.15, Hero raises to $0.50, SB calls $0.48, 2 folds, CO calls $0.35

Flop: ($1.70) J 6 6 (3 players)
SB checks, CO checks, Hero bets $1.20, SB calls $1.20, CO folds

Turn: ($4.10) Q (2 players)
SB checks, Hero bets $5.42 and is all-in, SB calls $5.42

River: ($14.94) 2 (2 players, 1 is all-in)

PF: przyjmuje niski sizing, bo chcę wciągnąć SB i może jeszcze innego villain w rozdanie; teraz jak sobie myślę to lepiej było zagrać std 0,6 i pewnie efekt byłby ten sam

F: raczej przyjaźnie, ale martwi mnie trochę ten board; z jednej strony sporo handów tu będzie callowało moje barrele, ale boję się o to, że później coś mnie zdominuje, bo nie wiem czego się do końca spodziewać po tym fishu na SB

T: na R jest sporo kart, których nie chcę zobaczyć, bo albo mnie dominują albo mogą zabić akcję; nie jestem super happy, ale wydaje mi się, że ship tutaj jest najlepszą opcją. Co o tym sądzicie?

Board: J♦6♦6♠ Q♣
       Equity     Win     Tie
MP2    59.49%  59.49%   0.00% { AsAc }
MP3    40.51%  40.51%   0.00% { QQ-JJ, AJs, AdKd, AdQd, AdTd, AJo, AdQh, AdQs, AdQc }

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
94piotrek

Fajnie, że zrobił call, ale wydaje mi się, że możesz w takiej sytuacji tracić value

Odpowiedz
Cytat
Fil1987 Autor wątku
Fil1987

Tracić value? Jeśli trzyma jakieś :D to na R już na pewno nic nie callnie unimproved. Spadnie Ace i też mam albo action killera albo jestem behind.

Jeśli nie bet stackując się to jaką akcję proponujesz?

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin

ja też przychylam się, że taki overbet wyrzuci mnóstwo rąk, które callną normalny bet za ~$3. Jx, Qx, FD, może nawet 99-TT. Na riverze zostaną Wam grosze, więc te $2 do puli $10 dorzuci każda z tych rąk (poza missnietym drawem). A nawet jak spadnie ten :diamond: to nie będzie Cię wiele kosztować to sprawdzenie. Racja, drawy już nie callną, jeśli nie spadnie, ale czy tak często dostaniesz od nich call na taki overbet?

Odpowiedz
Cytat
Fil1987 Autor wątku
Fil1987

99 i TT callujące second barrel przy 2 overcards i sparowanym boardzie to raczej marzenie niestety, nie mówiąc już o sprawdzeniu pusha na R. QX i JX myślę, że taki fish calluje tak czy siak, a drawy myślę, że też dostatecznie często (paradoksalnie właśnie częściej callują vs moje overbety, bo wydaje im się, że to są jakieś blefy - poza tym wystarczy spojrzeć na wykresy SJS od NL2 po NL10). Na R nie chcę widzieć J, Q, K, A raczej też nie (~30% szans), bo są to action killery albo sytuacje dla mnie niekomfortowe (Q,J,)

Fish nie zrozumie, że na R jest pot commited, jego interesuje tylko jego ręka a 3rd pair przy stack offie w 3betowanej puli to u większości jednak zbyt rzadkie zagranie. QX i JX raczej i tak callują shipa na T, więc okazjonalnie mogę wystraszyć drawy, które często też będą sprawdzać, bo w końcu mają jeszcze 1 street.

Betując za ~3$ sam się commituję (zostawiam sobie 2,42 behind do puli 12,4$) i jeśli wpada na R to go calluję w wielu przypadkach i w większości płaczę, że gość callował z drawem 2 streety, a magia flushów u fishy jest wg mnie potężna.

Ja nie mam super dużej bazy, ale jak możecie to wyfiltrujcie sobie ile razy w takiej sytuacji dostawaliście call od FD - najlepiej z porównaniem kiedy na T padły AI a kiedy duże bety.

Dzięki za dyskusję i sugestie - jakby co to zawsze walcie jak widzicie, że wstawiam rękę a niedługo chyba odgrzebię trochę bloga, ale może w nieco innej formie. Everybody's welcome

Odpowiedz
Cytat

mogłeś preflop nieco wyżej no i flop wyżej
dodając PF 0,10 na F byłaby pula 1,9 i bet za jakieś 1,6 stworzyłby pule na T 5,1 a w stacku pozostałoby Ci 4,92 i nie trzeba by było overbeta ;)

poza tym nie bardzo rozumiem stwierdzenia, że coś Cie dominuje gdy masz dwie pary w tym AA na ręce :thinking:

Odpowiedz
Cytat
Fil1987 Autor wątku
Fil1987

Hej,

Nie miałem czasu wcześniej odpisać :)

Preflop rzeczywiście powinienem bym wyżej wrzucić, ale na flopie nie zabetuję prawie psb, bo tak nigdy nie robię z blefami i wg mnie generuję wyższe fold equity niż overbetując turn, gdzie wciąż nie pojawiły się kompletne action killery ani scary cards, natomiast jest draw do koloru.
Co do bycia zdominowanym to pisałem o dalszych streetach, chodzi mi głównie o drugiego J albo Q, ale masz rację, że takie założenie jest bez sensu :)

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

hej

pre na pewno spokojnie mozna grac wyzej, te 0.60$ to minimum bo i tak dadza Ci akcje jesli maja reke ktora nadaje sie dla nich do calla
flop nie trzeba potowac, co prawda nie jest istotne, ze nie grasz tak z blefami bo grasz vs ryby i oni nie beda myslec w ten sposob, ale i tak spokojnie przy tej puli mozemy betowac za 1.5$ bo Jx/fd nie foldnie nigdy a 2nd parki najczesciej graja i tak jeden call
turn to wtedy formalnosc, po prostu wsuwamy, bijemy wciaz QJ a nas bija marginalne kombinacje tripsow, nie chcemy rozdawac kart wiec check behind odpada tym bardziej, ze tracimy wtedy mase value vs ryba

pozdro

Odpowiedz
Cytat