Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl5 Aa

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
235 Wyświetlenia
adas86

Full Tilt Poker $5.00 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 1341700
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (MP1): $1.94 -
MP2: $6.71 - VPIP: 97, PFR: 13, 3B: 18, AF: 2.0, Hands: 30
CO: $7.20 - VPIP: 13, PFR: 8, 3B: 2, AF: 6.5, Hands: 172

Pre Flop: ($0.07) Hero is MP1 with A :spade: A :club:
3 folds, Hero raises to $0.20, MP2 calls $0.20, CO calls $0.20, 3 folds

Flop: ($0.67) A :heart: 8 :spade: 3 :diamond: (3 players)
Hero bets $0.35, MP2 folds, CO folds

Gracie check na tym flopie MP2 to totalny donk, a po CO spodziewałem sie że coś trafił, ale moim głównym celem w tym rozdaniu było wyciągnięcie stacka od MP2.

5 odpowiedzi
Lenka1810

Tutaj spokojnie czekasz i dajesz przeciwnikom zabetować. Jesli przeczekają to uderzasz na turnie.

Moze mysle tutaj zbyt prostolinijnie, ale ja tutaj sie nie bawie w zadne checki na takim flopie. Masz mega fisha w rozdaniu oraz kolesia co calluje pod seta. Jezeli by trafil TPTK lub sety bys mial akcje, jezeli fish by trafil takze bys dostal akcje, a ja jestem zwolennikiem wysokich betow oraz ciaglego vbetowania na micro.

Na flopie gram wyzej do okolo ,48$ - ,50$~-

adas86 Autor wątku
adas86

Normalnie też bym zagrał beta ~70% pota, ale tym niskim betm chciałem sprowokować fisha do jakiegoś re-shova, re-raise with air (myślenie fisha z moich obserwcji przynajmniej w turniejach nisko betuje=nic niema, wysoko betuje=lepiej zrzuce), zresztą ten ten drugi gracz też mógł pomyśleć, że nie trafiłem flopa i próbuje go tanio wyrzucić z rozdania.
Nie jestm pewny czy mam dobry tok rozumowania jak na NL5 :facepalm: :) .

Fishe nie patrza na sizing betow.

Aimboy

To jest taka sytuacja, że co byś tutaj nie zrobił to z reguł będzie dobre, bo grając check, wymuszasz u przeciwników blef, sugerujesz im, że ten as ci przeszkadza, że się go przestraszyłeś. Z kolei jak grasz bet, to z reguły ich niby trochę straszysz, ale jeśli przeciwnicy z pocketami, zagrają call, to jak na turnie czekasz, to wygląda to po prostu na nietrafiony flop i wtedy decydują się na bet. Przy takim boardzie jednak zagrałbym check, głównie ze względu na twojego przeciwnika, który ma nad wami pozycję i ma AF ponad 6.