Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 - A9s na draw boardzie

5 Posty
3 Użytkownicy
3 Reakcje
497 Wyświetlenia
HandSmither
Oldschool Grinder

Przeciwnik jest unkiem który spodziewam się że 3betuje ok. 10% rąk, czyli w jego zasięgu znajdują się głównie broadwaye. Nie sądzę że się zahaczył w board patrząc na jego niezbyt wysoki c-bet i przeczekanie T. AA i KK spodziewam się że x/c od Flopa albo rozgrywał agresywnie. Jednak problem jest taki że nie za bardzo wiem jak się zachować na Turn kiedy akcja idzie do mnie, ja mam kombo drawa + 2 overy. Betując w okolice pota i dostając raise all in robicie call? Albo jeśli nas callnie i spada Kx czy Qx który idealnie trafia w jego range i dostajemy donka. Rozważając te opcje zdecydowałem się protektować rękę shipem. Na jego overkarty wciąż mamy spore equity a większość broadway zrzuca. Jednak wydaje mi się że zrzucałby je również na pot-size beta a shipem izolujemy się na overy. Plus jest taki że niższe overy jak TT i JJ które chciał x/c na mokrym Turnie teraz może foldować.

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5 (100 bb)
BB: $5 (100 bb)
UTG: $5 (100 bb)
MP: $8.43 (168.6 bb)
Hero (CO): $5.26 (105.2 bb)
BTN: $4.71 (94.2 bb)

Preflop: Hero is CO with 9♠: A♠:
2 folds, Hero raises to $0.15, BTN folds, SB raises to $0.45, BB folds, Hero calls $0.30

Flop: ($0.95) 8♣: 7♦: 6♠: (2 players)
SB bets $0.59, Hero calls $0.59

Turn: ($2.13) 4♠: (2 players)
SB checks, Hero bets $4.22 and is all-in, SB folds

Results:

Spoiler

$2.13 pot ($0.09 rake)
Final Board: 8♣: 7♦: 6♠: 4♠:
SB mucked and lost (-$1.04 net)
Hero mucked 9♠: A♠: and won $2.04 ($1 net)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
mistralx
PokerStrategist

Myślę, że A9s możesz callować jako bottom na tych pozycjach, chociaż to chyba kwestia dyskusyjna.
As played: totalnie nie widzę powodu, żeby shipować Turna. Jego wszystkie blefy i overcards sfoldują bez problemu do normalnego sizingu. Nie widzę sensu w ryzykowaniu całego stacka.
Ja to widzę tak: nie calluje cię nic gorszego (to oczywiste), a folding equity wygenerujesz betując normalnym sizingiem.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither Autor wątku
HandSmither
Oldschool Grinder

Właśnie A9s to mój bottom w próżni. Właśnie tak mi się wydawało że to overplay i sztuczne dmuchanie folding equity. Tyle że jeśli on tam mnie calluje to jedyne co może mieć to chyba AA, KK i może QQ? Jeśli tak to chyba na każdej karcie która mnie na R nie polepsza powinienem wrzucać stacka próbując wyrzucić te ręce? Poddanie się nie trafiając drawa to chyba mimo wszystko nie najlepszy pomysł na takiej strukturze.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal
PokerStrategist

Moim zdaniem zagranie warte rozważenia. Masz przewagę nuts'ów na tym board'zie. Możesz mieć 88, 77, 66, 55 czy T9s. Twój przeciwnik bardzo rzadko ma tu nuts'y, a shove na micro często oznacza, że po prostu masz czyli np. playerpool zagra tak z 55 T9s w tym spocie. Fajnie jest to zbalansować blefem i Twój jest najlepiej do tego dobrany. Tak naprawdę przeciwnik nie będzie happy, żeby to call'nąć z AA. Jeśli zobaczysz jakiś luźny call od JJ to następnym razem grasz tu tylko dla value i tyle.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither Autor wątku
HandSmither
Oldschool Grinder

Dzięki za spostrzeżenia. Wolałem shipować głównie z tego powodu że nie miałem pojęcia co robić vs call przeciwnika i nie trafiony draw a wydawało mi się że na pota np: JJ mogą jeszcze pokusić się o calla a szipem wyrzucam ponad 100 kombinacji zostawiając przeciwnikowi jakieś 18 (AA, KK i QQ) które mają ciężkiego spota.

Odpowiedz
Cytat