Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL5 A6s

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
297 Wyświetlenia
jonnybazooka
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$5,75:28/39/0/1,2/44/0/-/75;Hero$1,00:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (7 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with A♠, 6♠
5 folds, SB calls $0,02, Hero raises to $0,16, SB calls $0,12.

Flop: ($0,32) 6♥, 3♦, 7♦ (2 players)
SB bets $0,32, Hero raises to $0,84 (All-In), SB calls $0,52.

Turn: ($2,00) K♠
River: ($2,00) T♥ (1 players)

Final Pot: $2,00

Results follow (highlight to see):
Hero shows para szóstki (As 6s)
SB shows para króle (Kd 4h)

SB wins with para króle (Kd 4h)

Co o tym myślicie?

5 odpowiedzi
Tyb3r
PokerStrategist

Witaj, przeciwnik MIAŁ szczęście, ale Ty rozegrałeś to fatalnie. Po pierwsze nie rozumiem raisu pf. Wiem, że dopełnianie do BB jest głupotą, ale taki steal na tym limicie jeszcze większą. A ten Twój desperacki all in na flopie mając jedynie middle pair też nie wygląda zbyt obiecująco.

Zatem: check pf, fold flop.

Pzdr.

Gomez224
PokerStrategist

Tyb3r napisał
Witaj, przeciwnik MIAŁ szczęście, ale Ty rozegrałeś to fatalnie. Po pierwsze nie rozumiem raisu pf. Wiem, że dopełnianie do BB jest głupotą, ale taki steal na tym limicie jeszcze większą. A ten Twój desperacki all in na flopie mając jedynie middle pair też nie wygląda zbyt obiecująco.

Zatem: check pf, fold flop.

Pzdr.

Tutaj Tyb3r nie do końca się z Tobą zgadzam. A6s jest ręką którą jak najbardziej możemy podbic na pre-flopie w sytuacji kiedy SB chce sobie tanio obejrzec flopa. Tak że to jest zagrane jak najbardziej poprawnie. Natomiast po tym jak oponent podbił do wysokości puli spasowałbym na niskich limitach takie podbicie to bardziej oznaka siły niż próba blefu.

Pozdrawiam

Tyb3r
PokerStrategist

Gomez biorąc pod uwagę Twój profesjonalizm, johny przepraszam, że po raz kolejny się myliłem.

Reload $ go go go ! ;P

Gomez224
PokerStrategist

Nie no luz, z tego co przeglądałem Twoje komentarze do rozdań to są OK.

Pozdrawiam i zachęcam Cię do komentowania rozdań. Dzięki komentowaniu też się uczysz :)

Krasu
PokerStrategist

Można tu raisować albo i nie, na mikrolimitach wystarczy ABC czyli sama czysta strategia - gramy kiedy mamy.

Na wyższym limicie (NL50+?) to jest easy raise. Jesteśmy w najlepszej możliwej sytuacji ponieważ mamy na gościa pozycje na wszystkich streetach + asa w kolorze. Nie ma opcji żeby gościu zobaczył za free flopa. Na flopie wtedy oczywiście cisnę go z moją parką.

Tutaj jednak myślę że zagrałbym linią Tybera - czyli check pf , fold flop.

Pozdrawiam