Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 A5s

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
584 Wyświetlenia
kaneda69

IPoker No-Limit Hold'em, €0.05 BB (6 handed) - IPoker Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

BB (€5)
UTG (€7.79)
Hero (MP) (€6.48)
CO (€6.13)
Button (€5.22)
SB (€5.02)

Preflop: Hero is MP with 5, A
UTG raises €0.10, Hero raises €0.40, CO calls €0.40, 4 folds

Flop: (€0.97) 7, 5, 5 (2 players)
Hero bets €0.55, CO calls €0.55

Turn: (€2.07) Q (2 players)
Hero bets €1.25, CO calls €1.25

River: (€4.57) 6 (2 players)
Hero bets €1.80, CO raises €3.93 (All-In), Hero calls €2.13

Total pot: €12.43

PF: 3b for bluff i dostaje cold calla od gracza na CO

CO:
VPIP: 30 PFR:26 3b: 4,3 Ft3b: 60 WTSD:29 W$SD:40 Hands:125

F: Spada dla mnie super flop, eazy cbet

T: Niestety spada dla mnie nieciekawa karta. Jezeli cold calluje 3b to obstawiam go na AK,QQ i ewentualnie wyzsze pocket pary, jakies AQ.
Decyduje sie na bet chociaz nie wiem czy ck/call nie lepszy ?

R: Jak tu grac ? czy thin value bet a tym bardziej call raise ma tutaj sens ? Jezeli tutaj thin value betuje to spodziewam sie calla od jakiegos TT, JJ, AQ. Na raise mam tutaj chyba eazy fold, nie spodziewam sie raczej jakichs spazow dlatego moj call tutaj to chyba blad.

Prosze o sprostowanie toku rozumowania :)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
uche18

Czesc

PF jesli nie masz jakiegos info na przeciwnika to ja jednak tych luznych 3-betow bym nie gral bo range z UTG jest najczesciej najwezszy + nie wiesz ile przeciwnik zrzuca do 3-betow.

Co do postflopu to ja gram tu bet F, bet T i wrzut za reszte na R. Nie spodziewam sie dostac na R calla od JJ-TT nawet jak zagrasz tak nisko, a co wiecej to taki bet wyglada bardziej na vbeta niz jakbys wrzucil za wszystko. Wrzucajac za reszte mozesz miec tu jakies bluffy, a nikt nie bedzie bluffowal grajac niski bet na R. Dodatkowo nie mozna u niego wykluczyc slowplayowanego KK+, a bije cie w zasadzie 3 kombinacje QQ.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

pre podoba mi sie raczej call, ale jak 3b to wole wyzej. as played na turnie podciagam sizing i na river szip

Odpowiedz
Cytat
kaneda69 Autor wątku
kaneda69

call pre to najgorsza opcja z możliwych. Jesteś w plecy praktycznie kontra cały range przeciwnika dodatkowo narażasz się na squeeza i mega ciężko z ta karta gra Ci się postflop
Po co więcej 3b pre? Jak ma zrzucić to i na x4 zrzuci, i większym 3b izolujesz się tylko na lepsze.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

no wiesz. nie zawsze callujemy bo mamy dobra reke vs range. ta reka jest fajna do calla bo ma playability.
rzadko tutaj chcemy dochodzic do sd. Wiem mniej wiecej na jaki range gramy, wiemy co mozemy repowac. prawdopodobienstwo ze gosc zlapie asa i my i tak jest dosyc niskie. Mamy do dyspozycji za to mase zagran typu float - np. na k czy q-high gdzie on nie bedzie blefowal swojego mocnego range'u i czesto przeczeka turny.
,raise (np niskie boardy ktore on b rzadko trafia) itd.
Nieczesto ktos bedzie squeezowal utg.
Wcale nie gra sie ciezko postflop.
Za to dominujemy jego flushe oraz 5tka nie jest zdominowana nigdy.

Odpowiedz
Cytat