Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 A3s

13 Posty
7 Użytkownicy
2 Reakcje
822 Wyświetlenia
ChceBycLepszy

Party, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $7.39 (147.8 bb)
BB: $5.15 (103 bb)
UTG: $9.78 (195.6 bb)
MP: $4.95 (99 bb)
CO: $3.08 (61.6 bb)
Hero (BTN): $5 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with 3♥: A♥:
3 folds, Hero raises to $0.12, SB folds, BB raises to $0.46, Hero calls $0.34

Flop: ($0.94) Q♥: 8♥: 5♣: (2 players)
BB bets $0.54, Hero calls $0.54

Turn: ($2.02) 3♣: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.96, BB raises to $4.15 and is all-in, Hero calls $3.04 and is all-in

River: ($10.02) 7♦: (2 players, 2 are all-in)

Results: $10.02 pot ($0.50 rake)
Final Board: Q♥: 8♥: 5♣: 3♣: 7♦:
BB showed Q♣: A♣: and won $9.52 ($4.52 net)
Hero showed 3♥: A♥: and lost (-$5 net)

Brak informacji o rywalu.

PREFLOP: Sprawdzam 3-beta od gracza na BB, ponieważ sądzę, że będzie on próbował szeroko podbijać mój zakres z BTN.

FLOP: Dostaje raise na flopie, sprawdzam go ponieważ drawuje do koloru

TURN: Zastanawiam się czy ten zakład na turnie było ogóle potrzebny i czy nie lepiej było to przeczekać? Oraz drugie pytanie co do sytuacji na turnie czy w ogóle jest opłacalne sprawdzanie tego raraise. Jak obliczyć potrzebne equity żeby wiedzieć czy jest to opłacalne?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
aleasy77

Preflop myślę, że ok, można zrobić ewentualnie 4bet for bluff (ja osobiście wolę to rozwiązanie). Na flopie też gram call. Na turnie można po jego check spróbować semi bluffem zgarnąć pulę, ale dałbym, trochę wieszky sizing, na jego raise wolę tu foldować, nie wydaję mi się, żeby po tej linii blefował, a sprawdzanie tutaj według mnie jest nieopłacalne. Liczysz equity w ten sposób, że wrzucasz w equilab potencjalne ręce, z którymi może tak zagrać (najlepiej zrobić od preflop z czym może tak zagrać 3bet, uwzględniając 3bety for value oraz te dla blefu), a później możesz wyrzucać z zasięgu ręce, które na turnie nie będą już grać w ten sposób i na ten zasięg liczysz swoje equity. Jak masz jakieś pytania, to napisz na priv, coś podpowiem.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay

Tez gram 4bet bluff. Na flopie w 3bet puli z Nutsowym FD gram standardowo raise i wsuwam na flopie.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Też dobre rozwiązanie z tym stackowaniem się na flopie, bo wtedy mamy większe equity i możemy wyrzucić nawet część rąk, która nas bije grając raise.

Odpowiedz
Cytat
Heissenbberg

Jeśli chodzi o equity to dokładnie tak jak napisał aleasy77. Ja bym mu tam dał coś takiego mnie więcej

Można ewentualnie dorzucić jakieś blefy z dupy co zwiększa Twoje equity,ale jak nie masz info to myślę, że nie warto. Masz tam około 25% equity i 30% na call,więc foldujesz tam.

Odpowiedz
Cytat
ChceBycLepszy Autor wątku
ChceBycLepszy

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc :). Może źle to ująłem bo nie chodziło mi o equity ale o to jak bardzo opłaca się sprawdzić w stosunku do puli pieniężnej.

Odpowiedz
Cytat
Heissenbberg

No i my też o tym napisaliśmy. Na turnie, żeby sprawdzić jego shove musisz dorzucić 3$. Wtedy pula wyniesie 10$ więc Twoje equity to 30%. Jednak na jego zakres wygrasz tam tylko w 25% przypadków, czyli nie opłaca Ci się sprawdzać. W skrócie jeśli Twoje equity w puli wynosi mniej niż % szans na Twoją wygraną przeciw jego zakresowi to call jest opłacalny. Jeśli jest większe to jest nieopłacalny. Rozumiesz teraz?

Odpowiedz
Cytat
ChceBycLepszy Autor wątku
ChceBycLepszy

Tak widziałem, że napisałeś tylko nie wiedziałem jak to obliczyłeś teraz wszystko czaje. Jeszcze raz dzięki wielkie. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

fold preflop, A3s gra dramatycznie na jego range
flop call

Odpowiedz
Cytat
mateqx

Napisane przez Jeeex
"fold preflop, A3s gra dramatycznie na jego range"

jebłem

Odpowiedz
Cytat
Trener
WirusOls

Napisane przez mateqx

Napisane przez Jeeex

jebłem

Jaki masz 3 bet BB vs BU?

Odpowiedz
Cytat
mateqx

Napisane przez WirusOls

Napisane przez mateqx

Napisane przez Jeeex

jebłem

Wszystkie Axs , brodwaye suited , Ajo+ 55+ , T9s , czasem KQo

Odpowiedz
Cytat
Trener
WirusOls

Napisane przez mateqx

Napisane przez WirusOls

Napisane przez mateqx

Napisane przez Jeeex

jebłem

Wszystkie Axs , brodwaye suited , Ajo+ 55+ , T9s , czasem KQo

I uważasz że przeciętny reg na nl5 ma podobny 3 bet aby móc bronić ta rękę?

Odpowiedz
Cytat