Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 98s

8 Posty
6 Użytkownicy
4 Reakcje
714 Wyświetlenia
Pabchem

Kolejny spot. Czy zagranie na river nie było zbyt Tight?? Obecnie dostaje mocno od wariancji, sporo hardcorowych coolerów, więc dlatego tylko call, w obawie przed kolejnym magicznym FULLem :f_biggrin:
https://www.boomplayer.com/23448793_408C57E921

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
ShakeMeDown

na unka just call nie jest zły :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Adizg1990

Jak dla mnie fold pre, a jezeli juz grac to 3bet. Call wyglada slabo. Masz gwarancje, ze bedziesz bez pozycji na flopie jezeli w ogole spadnie. Pamietaj, ze BB ma jeszcze decyzje i wlasnie dales mu swietne pot odds do calla co pogorsza twoja sytuacje poniewaz ty nie chcesz tu byc w multiway'u. Co wiecej, BB moze zagrac 3 bet.

P.s To co przydarzylo Ci sie przez ostatnie X hands nie ma zadnego wplywu na to co stanie sie w nastepnym rozdaniu. Unikaj takiego myslenia bo zaczniesz kierowac sie jakimis glupimi przesadami, ze zawsze jak masz strita to ktos ma fulla, ze drawy nigdy nie wpadaja itd. Obserwuj gre, przeciwnikow jezeli dochodzisz do wniosku, ze masz lepiej to ciagnij value i tyle.

Odpowiedz
Cytat
Pabchem Autor wątku
Pabchem

P.s To co przydarzylo Ci sie przez ostatnie X hands nie ma zadnego wplywu na to co stanie sie w nastepnym rozdaniu. Unikaj takiego myslenia bo zaczniesz kierowac sie jakimis glupimi przesadami, ze zawsze jak masz strita to ktos ma fulla, ze drawy nigdy nie wpadaja itd. Obserwuj gre, przeciwnikow jezeli dochodzisz do wniosku, ze masz lepiej to ciagnij value i tyle.

Właśnie pracuje nad tym jeżeli chodzi o kwestie mindsetowe. Po ogarnięciu tiltu,mindsetowo lepiej to wygląda, ale jeszcze jest troche do poprawki 😊

Odpowiedz
Cytat
AvritJack

Napisane przez Adizg1990
Jak dla mnie fold pre, a jezeli juz grac to 3bet. Call wyglada slabo. Masz gwarancje, ze bedziesz bez pozycji na flopie jezeli w ogole spadnie. Pamietaj, ze BB ma jeszcze decyzje i wlasnie dales mu swietne pot odds do calla co pogorsza twoja sytuacje poniewaz ty nie chcesz tu byc w multiway'u. Co wiecej, BB moze zagrac 3 bet.

Wydaje mi się, że z rękami, które nie mają sd value ale mają dobrą grywalność chce się grać w multiwayu. To, że BB dostaje dobre pot odds to jeszcze lepsza sytuacja dla nas. Nie widzę sensu izolowania gracza 3betem z ręką bez sd value chyba, że często składa się do takich akcji, jest to chyba ten tzw autoprofit.

Z chęcią posłucham co by zrobił w tej sytuacji bardziej doświadczony gracz np. trener, oczywiście chodzi o pre flop.

Odpowiedz
Cytat
Pabchem Autor wątku
Pabchem

Według mnie również jak najbardziej chcę być z tą ręką w multiwayu. Jak trafie SD i FD to z dobrymi oddsami calluje. Jak trafie to zgarniam $$ od TP, two pairs, sety. A jak nie to easy fold.

Odpowiedz
Cytat
malczos

Ta ręka gra bardzo słabo bez pozycji w 3 wayu więc unikaj tego. Nadaje się natomiast do 3beta ze SB, BB vs CO-BTN. Na odpowiednich flopach, nawet jak nic nie trafisz to jeden C-bet załatwia sprawę na przeciętnego gracza.

As played - call wydaje mi się lepszy niż all in bo pre ręce takie jak 76 czy A6 mogły dołożyć

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez malczos
Ta ręka gra bardzo słabo bez pozycji w 3 wayu więc unikaj tego. Nadaje się natomiast do 3beta ze SB, BB vs CO-BTN. Na odpowiednich flopach, nawet jak nic nie trafisz to jeden C-bet załatwia sprawę na przeciętnego gracza.

No z 3betem z nią na BB, to bym nie przesadzał. To wtedy co callujemy? Na SB to inna bajka.

Jak to nie ryba na BB, to tez nie chce tego callować. "Grywalność" tych rąk, to jakiś mit, powtarzany od dekad. Grywalność SC = w tym spocie, realizowanie OOP w 3way equity ręki, która często trafia słabo, rzadko trafia mocno... no nie, to nie jest fajne.

Odpowiedz
Cytat