Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 88

4 Posty
3 Użytkownicy
2 Reakcje
201 Wyświetlenia
Pabchem

Kolejne rozdanie z którym mam problem

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 5 Players

SB: $5.65 (113 bb) FISH
BB: $5 (100 bb)
Hero (MP): $5.71 (114.2 bb)
CO: $2.61 (52.2 bb)
BTN: $5 (100 bb) REG

Preflop: Hero is MP with 8♠: 8♥:
Hero raises to $0.12, CO folds, BTN raises to $0.45, SB calls $0.43, BB folds, Hero calls $0.33
- Dopłacam do 3waya z zamiarem trafienia seta

Flop: ($1.40) 8♣: 9♣: 6♥: (3 players)
SB bets $0.65, Hero raises to $1.30, BTN calls $1.30, SB calls $0.65

- Trafiam seta.Wale reraise. FLOP niebezpieczny. FD i SD

Turn: ($5.30) A♠: (3 players)
SB checks, Hero bets $3.96 and is all-in, 2 folds
- Wjazd ze stackiem. Tutaj mam problemy bo nie wiem czy to było dobre zagranie. Czy można by wyciągnąć większe value, chociaż może reg miał 99 i przestraszył się tego A na TURN (może obstawiał mnie na AA)??

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
aleasy77

Call 3betu preflop w takim spocie jest tylko pod seta, bo najczęściej ktoś bedzie tu miał wyższego pocketa od Ciebie. Na flopie zagrałbym większy raise, bo board jest niebezpieczny (w takim spocie jeśli przeciwnicy są nieznani to wykluczam u nich , że mają tutaj gotowego strita z T7 lub 75). Obawiam się tylko 99. Jeśli ktoś ma wysokiego asa suited w treflach to jest też szansa, że zestackuje się już na flopie (nut flush draw + two over cards, oczywiście nie wszyscy tak robią, ale u niektórych to standard). Nasz raise może też sprawdzić overpara jak również w niektórych przypadkach dostaniemy re-raise od niektórych graczy z takim układem (najczęściej właśnie w 3bet potach takie przypadki się zdarzają). Na turn spada as, co sprawia że overpary z flopa zagrają tutaj check-back, a z kolei polepsza się układ przeciwnikowi, jeśli ma nut flush draw. Oczywiście nadal betujemy turna i jeśli dostaniemy raise (to już pójdzie all in) to sprawdzamy.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

czemu klikraise flopa ??? za dobre oddsy dajesz i w 3 os puli jeszcze

wyciagnąłbyś wieksze value jakbyś przebił do 1,70 $ minimum jak nie do 2$ , przecież o to ci chyba chodziło żeby spadła na turn w miare bezpieczna karta tak ??? a moze nie miałeś zamiaru betować ???

Odpowiedz
Cytat
Pabchem Autor wątku
Pabchem

Bet jak najbardziej zamierzony. Rzeczywiście zbyt niski raise. Zakłopotany byłem bo z jednej strony bałem się drawów, a z drugiej chciałem utrzymać w grze overpary 10+ i taki sizing wydawał mi się ok.

Odpowiedz
Cytat