Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl5 77

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
296 Wyświetlenia

No-Limit Hold'em, $0.05 BB (9 handed) - Poker Hand Converter from PokerConverter.com

saw flop

UTG ($5.28)
UTG+1 ($8.03)
MP1 ($5.22)
MP2 ($5)
MP3 ($9.71)
CO ($5.12)
Button ($5.35)
Hero (SB) ($4.63)
BB ($3.71)

Preflop: Hero is SB with 7♥, 7♦
1 fold, UTG+1 calls $0.05, 2 folds, MP3 calls $0.05, 1 fold, Button calls $0.05, Hero calls $0.03, BB checks

Flop: ($0.25) 6♦, 4♠, 8♦ (5 players)
Hero bets $0.12, 2 folds, MP3 calls $0.12, 1 fold

Turn: ($0.49) 3♥ (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0.40, Hero calls $0.40

River: ($1.29) 7♠ (2 players)
Hero checks, MP3 bets $9.14 (All-In), Hero calls $4.06 (All-In)

Total pot: $9.41

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

brak stat na zawodników utrudnia ocene rozdania,
podbicie preflop ,30$ (3bb + 1 za limpera) celem zgarnięcia puli,
utg to albo fish albo trzyma pocket pair, jak z nią jednak nie podbił to bardzo pradopodobne że domiujesz jego rekę, czyli on Ci nie straszny.

Jednak MP i LP mogą trzymać suited connectory albo ręcce w stylu KQ/AJ/AT , przy tak dużym podbiciu jest jednak prawdopodbne że 2 z 3 opnentów zrezygnuje, tego izolowanego możesz próbować ograć na flopie.

Jeśli chodzi o flop to nie podoba mi się Twoja linia. villain prawdopodobnie ma draw do strita, Ty callując go dajesz mu dodatkową kartę za darmo, lepszy byłby push/fold jakby reraisował.

w tej sytuacji miałeś kiepskie pot odds bo szanse na gutshota są zbyt niskie (tylko 4 outy) a zaś 7 jest drawem dla villain, i prawdopodobnie najgorszą dla Ciebie kartą bo będziesz się chciał stackować z setem na ręce.

Z drugiej strony allin na riverze od villain moze też sygnalizować słabość i chęc wyblefowania ręki, inaczej byłby mniejszy bet/reraise.

Jaki ostatecznie był wynik ?

Pozdr,
AW

Odpowiedz
Cytat
kaesen42

imo dolozenie z SB jest ok przy tylu limperach.

nie ma sensu tu ten lead. gram to ch/c przy jakis niskim sizingu. kazda 7 tak naprawde zabije ci akcje niby masz seta ale uzupelnia sie gutshot. dla ciebie jedyna dobra karta jest 5. a czystych outow masz tylko 3.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

8 5 u villana ktore zapewne by zrzucil przy podbiciu preflop.
dzieki. bardzo fajnie i czytelnie analizujesz. To moja 1 wrzucona reka ale teraz bedzie wiecej. nastepnym razem staty wrzuce

Odpowiedz
Cytat
kaesen42

@dz1d3k

nie ma takiej lini jak push/fold. push to zagranie all-in.

hero nie podal statystyk wiecej preflop ciezko okreslic jakis range.
postflop co nas moze callowac? drawy, tp, 2pair, OC.
kto tu kogo calluje na flopie? przeciez hero betuje.

Odpowiedz
Cytat

sorry push miałem na myśli raise/fold
Co do callowania tak samo, niestety pisze z pracy i długo odpisuje bo większość czasu musze mieć zminimalizowane okienko ;]
Przez to też popełniłem bład i myślałem że to villain betował. W przypadku Twojego beta to wygląda całkiem spoko ale zmieniłbym sizing żeby nie dać mu wystarczających oddsów

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Przy tylu limperach gramy complete z zamiarem gry pod seta i tylko i wyłącznie chcesz grać pod ten układ. Lead bet na flopie jest całkowicie pozbawiony sensu w 3 przeciwników, tym bardziej gdy nie masz na nich pozycji, a check/call na turnie jest jeszcze gorszy. Jest to easy check/fold flop.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat