Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 2dAd

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
318 Wyświetlenia
4greg4

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BB$13.12:///////;MP3$5.81:///////;CO$5.00:///////;BU (Hero)$6.48:///////;SB$5.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 2:d, A:d.
2 folds, Hero raises to $0.15, SB calls $0.13, BB calls $0.10.

Flop: ($0.45) A:h, 5:s, 3:s (3 players)
SB bets $0.30, BB folds, Hero calls $0.30.

Turn: ($1.05) K:c (2 players)
SB bets $0.75, Hero calls $0.75.

River: ($2.55) 4:s (2 players)
SB bets $2.10, Hero calls $2.10.

Final Pot: $6.75.

Results follow:

SB shows a flush, ace high(Js As).
Hero shows a straight, five high(2d Ad).

SB wins with a flush, ace high(Js As).

Przeciwnik to TAG/NIT. Na flopie dostaję donkbet który raczej wygląda słabo. Donkbet przeciwnika to 3/6 przypadków (50%).

Według mnie może tak zagrać z:

1. pp - chce po prostu zgarnać pulę tu i teraz, wiedząc że móje otwacie z BU jest szerokie, a jednocześnie ciężko będzie mu na takim flopie callować oop z pp, wiedząc że na takim flopie ja tam będę cbetował 100% czasu.

2. Ax - bet w obawie przed kolorem

3. sety - w nadziei że mam Ax'a

4. FD ?

Pas na flopie chyba nie wchodzi w grę, więc robię call. Raise donkbet raczej nie ma sensu bo po co ? Izoluję się tylko na mocniejszy range.
Na T on tam raczej nie blefuje. Na pewno nie ma pp. W tym momencie stwierdziłem że definitywnie mnie bije, może nie 3betował AK ? No i tutaj nie wiem czy popełniłem błąd czy nie - pomyślałem że jeżeli dostanę strita to wyciągną od niego całego stacka. Czy ja tutaj mam jakieś implied odsy ?
Czy na przykładzie tego rozdania można to jakoś obliczyć ?

Na R spada mój out - i tutaj już chyba popełniam błąd bo skoro obstawiłem go na sety, jakieś mocne AX, to z kolei mój call jest tutaj słaby - powinienem szipować ? Czy on tam kolor będzie miał rzadziej ?

Mam jeszcze jedno pytanie. Z jego punktu widzenia (z jego kartami). Czy jego donkbet jest tutaj ok ? Myśle że on ma tutaj bardzo duże EQ na zasięg otwarcia BU. Czy nie lepszym zagraniem jest x/r flop ? (wiedząc że ja będę tutaj cbetował 100% czasu), natomiast chyba częściej niż rzadziej będę foldował flopa...

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

siema.
Ja bym tutaj rozważał raise flop, albo call flop i fold na drugą beczkę od sb.
Ta pierwsza opcja wydaje mi się bardziej rozsądna, chociaż to trochę zamiana ręki w blef: co prawda wyrzucisz niemal wszystkie słabsze ręce (ale na dobrą sprawę, sd value masz tutaj tylko od jego blefów), ale wiesz już na czym stoisz w rozdaniu i nie pakujesz się w taki ciężki spot. ofc jeśli przebije/sprawdzi to się poddaję. Sporo ogarniętych graczy rozgrywa agresywnie drawy, może też blefować, jak dobrze zauważyłeś - Twój range z buttona raczej nie trafia na tym flopie. Oczywiście nie można wykluczyć też całkiem mocnej ręki. Raise flop wyjaśnia sprawę.

Call na turnie w oczekiwaniu na gutshota jest oczywistym błędem: nawet jakbyś był PEWNY, że przy trafieniu odda Ci całego stacka, to zagranie jest EV-.

Tyle ode mnie, poczekam co powie sędzia :D

Odpowiedz
Cytat
4greg4 Autor wątku
4greg4

Napisane przez jerz248
Call na turnie w oczekiwaniu na gutshota jest oczywistym błędem: nawet jakbyś był PEWNY, że przy trafieniu odda Ci całego stacka, to zagranie jest EV-.

Tyle ode mnie, poczekam co powie sędzia :D

Dzięki za komentarz. Rozumiem że call na flopie pod ewentualnego gutshota jest jeszcze ok ?

Odpowiedz
Cytat

bardzo teoretycznie, jest to możliwe, ale w praktyce nie ma na to szans.
Po pierwsze, potrzebujesz pewności, że w razie co wygrywasz od niego wszystko (po jednym donkbecie ciężko tego oczekiwać), no i prawdopodobnie zabetuje jeszcze raz na turnie, przez co obejrzenie tych dwóch kart będzie drogie. Oczywiście to jest przy założeniu, że tylko gutshot Cię ratuje: przypisując mu jakiśtam rozsądny range te wyliczenia będą inne.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Masz info odnosnie donkbet flop, przydaloby sie dowiedziec ile czasu kontynuuje ta linie na turnie. Generalnie ja gram zaleznie od tego co sadze o jego range'u, raise flop jest spoko bo koles ktory gra tyle % db + gra statami tight gracza czyli 15/12 byc moze czesto bedzie tak gral z drawami ktorych nie odpusci i od ktorych masz value, spojrz na jego raise i ch/r prawdopodobnie ma sporo semiblefow i balansuje to z donkbetem na flopie.
Call flop rowniez jest dobry, kiedy wiemy ze jego range jest bardziej bluffy i zawiera mniej drawow a wiecej air. Niestety A6+ nas bija i jezeli ja niewiem z jaka on frekwencja db turna to raczej muckuje to kierujac sie statystyka 18% cb ktora jest strasznie niska = koles jest szczery!
Chyba wlasnie glownie dizeki tej statystyce uwazam ze call flop jest najbardziej optymalny w tym przypadku i fold turn
As played R nie da sie inaczej zagrac kiedy trafiasz swoj out

Odpowiedz
Cytat