Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL4 AKs

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
693 Wyświetlenia
dlugassss

Siema.

IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $8.04 (201 bb)
BB: $3 (75 bb)
UTG: $1.68 (42 bb)
MP: $4 (100 bb) VPIP:17; PFR:13; Hands:159
Hero (CO): $4.42 (110.5 bb)
BTN: $5.79 (144.8 bb)

Preflop: Hero is CO with A K
UTG folds, MP raises to $0.12, Hero raises to $0.36, 3 folds, MP calls $0.24

Flop: ($0.78) 9 7 5 (2 players)
MP checks, Hero checks

Turn: ($0.78) 3 (2 players)
MP checks, Hero bets $0.40, MP calls $0.40

River: ($1.58) A (2 players)
MP checks, Hero bets $0.80, MP calls $0.80

Results:

Spoiler

$3.18 pot ($0.21 rake)
Final Board: 9 7 5 3 A
MP showed 2 2 and lost (-$1.56 net)
Hero mucked A K and won $2.97 ($1.41 net)

Preflop: 3Bet z AKs z CO dla MP to według mnie standart, ale czy dobry sizing? call od strony MP sugeruje mi że może mieć JJ-22, Axs, może SC, ale monstery raczej by 4Betował (chyba)
Flop: Check i tu nie do końca jestem z tego zagrania zadowolony gdyż dostał darmową kartę
Turn: Po jego checku betuje tu draw do koloru i też nie wiem czy prawidłowo, czy nie powinienem przeczekać i uderzyć mocniej gdy trafie kolor.
River: Toppara, top kicker, ale znowu kłania się chyba słaby sizing..., jednakże czy jak bym dał bet ok puli to czy MP by nie spasował?

Proszę o ocenę

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
allinntopsad

Siema jak widzisz ten flop vs twoja łapa i pozycja przeciwnika ??? w kogo range on bardziej wpada

Dlaczego uważasz że c-bet jest tutaj lepszy od check/behind albo np, c/call ???? , jakie ręce callują a jakie poddadzą wg ciebie oraz czy na pewno masz plan na barreling jeśli już c-betować ??? ja myślę że nie bedzie łatwo wyrzucić blefem dużej części range'u

sizing turn ogólnie powinien być do podciągnięcia ale mi się podoba bo mocnym sizing v-betem na tym blanku jesteś mało wiarygodny w oczach villaina i bedzie to wyglądac na zwykłe przejęcie puli , no może 0,50 dałbym :f_biggrin: i river podobnie

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

hej

podpinam sie pod pytania wyzej + flopa chcesz betowac dla value/blefu? jakie lepsze rece wywalisz tutaj cbetem? + co Ci przeszkadza tutaj freecard?

Odpowiedz
Cytat
dlugassss Autor wątku
dlugassss

To by było mniej więcej tak:

Napisane przez allinntopsad
jak widzisz ten flop vs twoja łapa i pozycja przeciwnika ??? w kogo range on bardziej wpada

Na flopie mam 2 overkarty + pozycję, która jest dużym plusem. Jestem delikatnie z przodu na flopie, który wpada w jego range, wg. mojej opini

Napisane przez kNoq001
flopa chcesz betowac dla value/blefu?

Dla blefu

Dlaczego uważasz że c-bet jest tutaj lepszy od check/behind albo np, c/call ????

Aby nie dawać mu darmowej kart, która może skompletować mu układ.

Napisane przez kNoq001
co Ci przeszkadza tutaj freecard?

Może mu za darmo poprawić układ...,

jakie ręce callują a jakie poddadzą wg ciebie ???

Callują 88-66,44,ATs+,KTs+,QTs+,JTs,ATo+,KTo+,QTo+,JTo Poddadzą się ,KhQh, KhJh, QhJh, no i wg mnie powinny 33 i 22

oraz czy na pewno masz plan na barreling jeśli już c-betować ???

Nie mam :)

Proszę, poprawcie gdzie są błędy według Was i napiszcie jak byście Wy to rozegrali, z uzasadnieniem żebym się czegoś mógł nauczyć :)

Z góry dziękuję,
pzdr

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

Cześć, jak dla mnie vs unk-nit jest to flat pre bez info, że on się nie poddaje do 3betów + masz fisha na BB, ale może jestem tutaj staromodny. ;)
Na flopie albo bet z nastawieniem na b-b, żeby wyrzucać mu pockety na turnie, ale nie będąc jakoś super pewnym, że on z tym nie sprawdzi 2giej strzałki na turn xb też jest spoko.
Turn bet jak dla mnie overplay, lepszych rąk raczej nie wyrzucasz ( może jakieś 22-44 ale generalnie dostajesz call od dominującego range'u + nic nie repujesz ).
River easy.

Odpowiedz
Cytat
dlugassss Autor wątku
dlugassss

Dzięki:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

ok wiec tak - betujac flop dla blefu nie wywalasz zadnej lepszej reki, moze kilka niskich pp ale to jest za malo aby tutaj betowac w takim celu, masz najlepsze air w tym spocie i bijesz mase air z jego rangu wiec mozna to czekac behind jesli nie wiemy jak on reaguje na barrele
co do free card, zapytalem dlaczego Ci przeszkadzaja - jesli on ma dwie zywe over (np QJ) to ma tylko 6 outow, to jest jakies 12% szans na trafienie turna, a teraz zobacz co sie dzieje gdy on ma Ax/Kx = gdy wchodzi na board A/K to ciagniesz tone value od tych rak

asplayed
to co Fishu napisal, turn za wiele nie repujesz, wiadomo, ze dostales fajne equity ale pewnie caly czas dostajesz call od lepszych rak
river std

Odpowiedz
Cytat