Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl4 AKo

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
230 Wyświetlenia
zbigiam

IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.09 (102.3 bb)
BB: $3.75 (93.8 bb)
UTG: $1.80 (45 bb)
MP: $5.06 (126.5 bb)
CO: $4 (100 bb)
Hero (BTN): $4.37 (109.3 bb)

Preflop: Hero is BTN with K A
UTG raises to $0.08, MP folds, CO raises to $0.32, Hero calls $0.32, 3 folds

Flop: ($0.78) 4 8 K (2 players)
CO bets $0.39, Hero calls $0.39

Turn: ($1.56) Q (2 players)
CO checks, Hero bets $0.88, CO calls $0.88

River: ($3.32) 7 (2 players)
CO bets $2.41 and is all-in, Hero calls $2.41

przeciwnik 12/12 af 3.0 3bet 14 WTSD 75 (4) po zaledwie 30 rekach

Pierwsza sprawa preflop- czy sprawdzenie 3betu było dopuszczalne?
Czy na flopie miał być raise? Wpadla mi TP zastanawiam się czy zwykły call jest w porzadku.
Czy na turnie powinien być check behind?
Jak ma się sprawa na riverze? Sprawdzenie zakładu było dopuszczalne?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kNoq001

to moze teraz ja zadam pare pytan :)

1.na jaki range standardowo mozesz obstawic przeciwnika na pf gdy robi 3bet? zwroc uwage na to, ze UTG otwiera minraisem i zastanow sie jak to moze wplywac na range CO

2.postaraj sie sam rozwazyc kilka opcji na flopie
-co daje Ci raise?
-co daje Ci call?
-czy musisz tutaj chronic swoja reke?

3.co mowi Ci check przeciwnika na turnie? od jakich gorszych rak widzisz valuebeta

4. przypisz jakis range przeciwnikowi

do dziela ;) nie przejmuj sie, ze mozesz cos zle napisac, ten dzial jest od tego aby sie uczyc a ja jestem od tego aby Ci pomoc

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

up

Odpowiedz
Cytat
zbigiam Autor wątku
zbigiam

Wyjechałem na weekend, stąd mały zastój w wątku, ale przede wszystkim dziękuję za Twoje pytania i zmuszenie mnie do myślenia.

1) Utg minraisuje, 3bet Co sprawia, że ma duże fold equity na buttona, blindy i w końcu samego UTG- 3betem może go zmusić do łatwego oddania mu tych 2bb. Minraise może być monsterem(rzadko), ale zazwyczaj ukazuje słabość.
Dlatego obstawiam CO na zasięg AJs+ AQo+ TT+ ?

2) CO betuje za 1/2pota- nie jest to duży cbet- może ukazywać tutaj coś w stylu nietrafionych wysokich asów, albo średnie pary np TT, JJ czy wysokie typu QQ czy nawet AA.

Raise
daje mi możliwość wygrania póli już na flopie. Jest bezpiecznym rozwiązaniem i wydaje mi się, że na re-raise przeciwnika mamy wystarczająco duże equity do wrzucenia tutaj stacka z TPTK. Raise jednak nie daje tytaj value i chyba izoluje mnue na jego wąski range.

Call sprawia, że ciągniemy od gracza value, prawdopodobnie więcej niż przy raisie.
Poza tym board jest suchy, nie daje przeciwnikowi drawów.
Nie muszę tutaj chronić ręki na flopie przed drawem, ani przed overcard, więc call wydaje mi się dobrym rozwiązaniem.

3) check na turnie mówi mi dwie rzeczy. Albo gracz próbuje trick playować monstery, albo co wydaje mi się bardziej prawdopodone zauważył, że skoro grałem call na flopie to też muszę coś mieć. Check na turnie może być oznaką, że przeciwnik trzyma rękę w stylu JJ, QQ, z którą może raz betować, ale powinen zwolnić na call przeciwnika, gdy na boardzie jest overkarta.
Może mieć również coś w stylu KJ, AQ, AK, z którymi boi się grać agresywniej w 3betowanej póli.
Podsumowując gorsze ręce od których widzę valuebeta: ręce typu JJ, TT. Oprócz tego AQ, KJ.

4) nie wiem czy chodzi o range na river? bo preflop, flop i turn chyba w miarę rozpracowany.
Także stack off na river chyba pokazuje, że przeciwnik trafił coś grubszego.
Może to być jakiś set typu 77, 88, 44, QQ może KQ, może AA lub KK. Wąski zasięg ale chyba na taki trzeba go tu obstawiać po tak agresywnej grze?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez zbigiam
Wyjechałem na weekend, stąd mały zastój w wątku, ale przede wszystkim dziękuję za Twoje pytania i zmuszenie mnie do myślenia.

1) Utg minraisuje, 3bet Co sprawia, że ma duże fold equity na buttona, blindy i w końcu samego UTG- 3betem może go zmusić do łatwego oddania mu tych 2bb. Minraise może być monsterem(rzadko), ale zazwyczaj ukazuje słabość.
Dlatego obstawiam CO na zasięg AJs+ AQo+ TT+ ?

sadze, ze zasieg jest spoko, czasami bedzie robil to jeszcze luzniej bo jednak minraise = weak range w wiekszosci przypadkow

2) CO betuje za 1/2pota- nie jest to duży cbet- może ukazywać tutaj coś w stylu nietrafionych wysokich asów, albo średnie pary np TT, JJ czy wysokie typu QQ czy nawet AA.

Raise
daje mi możliwość wygrania póli już na flopie. Jest bezpiecznym rozwiązaniem i wydaje mi się, że na re-raise przeciwnika mamy wystarczająco duże equity do wrzucenia tutaj stacka z TPTK. Raise jednak nie daje tytaj value i chyba izoluje mnue na jego wąski range.
yep yep yep ;)

Call sprawia, że ciągniemy od gracza value, prawdopodobnie więcej niż przy raisie.
Poza tym board jest suchy, nie daje przeciwnikowi drawów.
Nie muszę tutaj chronić ręki na flopie przed drawem, ani przed overcard, więc call wydaje mi się dobrym rozwiązaniem.
dokladnie o to chodzi

3) check na turnie mówi mi dwie rzeczy. Albo gracz próbuje trick playować monstery, albo co wydaje mi się bardziej prawdopodone zauważył, że skoro grałem call na flopie to też muszę coś mieć. Check na turnie może być oznaką, że przeciwnik trzyma rękę w stylu JJ, QQ, z którą może raz betować, ale powinen zwolnić na call przeciwnika, gdy na boardzie jest overkarta.
Może mieć również coś w stylu KJ, AQ, AK, z którymi boi się grać agresywniej w 3betowanej póli.
Podsumowując gorsze ręce od których widzę valuebeta: ręce typu JJ, TT. Oprócz tego AQ, KJ.

ja sadze, ze on tutaj mowi nam:
-zlapalem monstera KQ/QQ/KK/AA
-mam reke z ktora boje sie grac bet bet bet typu AK, moze KJ, AQ oraz jakies AT-AJ:d ale to tylko dwa handy
-mam weak handa i tak prawdopodobnie folduje, TT-JJ (sadze, ze od tego nie mamy value na turnie)

teraz tak
AQ nie zaplaci nam na dwoch uliach wiec mozna betowac tylko river, KJ pewnie tak samo aczkolwiek moze nie miec w ogole tego w rangu
mozemy tutaj rozwazyc checkbehind turn bo jednak tych gorszych rak nie ma az tak wielu ktore zaplaca nam zarowno na turnie jak i na river a FD raczej nie musimy sie bardzo obawiac bo wielu nie powinien miec w rangu (chyba, ze rzeczywiscie luzniej 3betuje pf)

4) nie wiem czy chodzi o range na river? bo preflop, flop i turn chyba w miarę rozpracowany.
Także stack off na river chyba pokazuje, że przeciwnik trafił coś grubszego.
Może to być jakiś set typu 77, 88, 44, QQ może KQ, może AA lub KK. Wąski zasięg ale chyba na taki trzeba go tu obstawiać po tak agresywnej grze?
tak chodzilo mi o river
77 wykluczam bo to nie calluje turna, 88 pewnie takze bo raczej nie 3betuje tego na pf tak samo jak 44
imo jego range idzie tutaj w kierunku tego

-zlapalem monstera KQ/QQ/KK/AA

i jesli mialbym obstawiac to dla mnie ma QQ
nie widze zbyt wielu gorszych rak ktore tak graja dlatego ja folduje river
z ciekawosci co mial?

Odpowiedz
Cytat
zbigiam Autor wątku
zbigiam

Results:

Spoiler

$8.14 pot ($0.54 rake)
Final Board: 4 8 K Q 7
CO showed Q Q and won $7.60 ($3.60 net)
Hero mucked K A and lost (-$4 net)

no no maestro nice hand reading skill :sdrink
jeszcze raz dzięki za dogłębną analizę każdego streeta w tej ręce.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat