Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL4 AJo squeez

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
191 Wyświetlenia
Paddre
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$0/$0.04 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$9.21:///////;CO$2.73:///////;BU$4.25:///////;BB (Hero)$7.64:///////;MP2$4.68:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:d, J:h.
MP2 raises to $0.12, MP3 calls $0.12, 2 folds, Hero raises to $0.48, MP2 calls $0.36, MP3 folds.

Flop: ($1.08) J:c, 4:h, 9:c (2 players)
Hero bets $0.70, MP2 raises to $1.94...

MP2 w miarę ogarnięty, 23/16/3bet 8, fold to 3bet 50%(10), af 3.7, af flop 4.4, fold to cb in 3bet pot 100%(1), wts 16%, Hands 271

Preflop squeez, 4betuje on imo tylko QQ+, AK na pozycji może callować. Średnie pockety 77-JJ może callować. Czasem może jakieś AJs, KJs, QJs, KQs także chyba może callnąć z pozycją.

I na flopie decyduję się na cb jako value od KJ, KQ, QJ, Na jego raise chyba łatwy fold? Bez readów że może się zestackować z KJ to tam chyba są tylko sety/overpary? Tylko czy te overpary nie 4betują pre?

Hmm teraz widzę że on KJ/QJ/KQ nie ma w range otwierania z wczesnej pozycji, więc CB tylko po to zeby zrzucic nietrafione pockety? Czyli de facto słabsze ręce w tym momencie? Jedyne co by tu mogło callnąć to chyba tylko AJ, TT...

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
jarrekz
PokerStrategist

Mysle ze zle interpretujesz statystyki, bo ja sadze ze on spokojnie otwierac moze tam rece typu QJ, KJ, KQ. Over par sie nie boje bo on bedzie je stackowal pf najczesciej. On ma dosc szeroki range na F poniewaz malo folduje na 3b.

Ja bym mu dal cos takiego:

Board: 4♥J♣9♣
       Equity     Win     Tie
SB     49.33%  36.28%  13.06% { AdJh }
BB     50.67%  37.61%  13.06% { 99, 44, AJs, KJs, AcQc, KcQc, AcTc, AJo, KJo }

Ciezko mi ocenic czy on tam bedzie raisowal na 100% KJ, lub naked FD, ale uwazam ze tutaj odpuscic nie moge bo on rowniez moze wymyslec sobie jakis blef.
Takze stackuje sie na takim flopie.

edit: konieczine popracuj nad sizingami bo na pf powinienes jeszcze zagrac wiecej tak z 0,52$

Odpowiedz
Cytat
Paddre Autor wątku
Paddre
PokerStrategist

Był stackoff i była overpara KK, co o dziwo też uważałem że to by 4betował pre.

A co do sizingu to pracuje nad tym od pewnego czasu :)

Z ciekawości sobie sprawdziłem jego otwieranie z wczesnej pozycji, ma 29% na próbce 24. Więc on tam dużo więcej może otwierać. I teraz się zastanawiam czy light 3bety na niego i squeezy z pozycją nie są jedną z dobrych broni na jego podbicia z UTG.

Odpowiedz
Cytat
Fishu88
Oldschool Grinder

Siemka, w innym rozdaniu opisujesz MP3 jako:

BB: 68/24/3bet 17/Af 2,8/wts 29/hands 37 Dodatkowo: - 3bet/stackoff pelnym stackiem z 88 - call open, call 3bet, stackoff AJ na jednokolorowym QJ% (bez FD) - minraise KJo, potbet cb na KQ3, ship turn za 85 BB na blanku - stackoff AQo na dwukolorowym flopie 358

Zgaduję że to ten sam stolik i ten sam gość, albo to tylko zadziwiająca zbieżność wielkości stacków i pozycji. ;)

Imho z takim fishem za sobą UTG dosyć często może callować tutaj monstery żeby utrzymać fisha w rozdaniu + nie ma za dużo value w stackowaniu się UTGvsblind, ponieważ Twój range squezowania tutaj może być dosyć szeroki, ale pewnie na 99% tylko się leveluję. ;p

Co do samego rozdania to imho wp, ja tutaj na typa który folduje 50% czasu do 3betów też zamykam oczy i wrzucam licząc na flipa z jakimiś two over + fd/gs,

Następnym razem wrzucaj staty na wszystkich graczy którzy uczestniczyli w rozdaniu ponieważ nawet jak typ zagrał tylko flatcall/fold to może mieć to wpływ na przebieg rozdania. :)

Odpowiedz
Cytat
Paddre Autor wątku
Paddre
PokerStrategist

Tak, to ten sam gracz. Ale na flopie on odpuścił więc nie widzę zbytnio potrzeby w podawaniu jego statystyk, ważniejsze są tutaj statystyki openraisera :) Ale tak, teraz widzę że to ważne, biorąc pod uwagę call 3betu przez otwierającego aby utrzymać tego fisha. Tylko wtedy on by bardziej mógł być skłonny callować flop aby nadal fisha w grze utrzymać, więc według mnie raczej nie patrzył on z kim jest w rozdaniu.

Odpowiedz
Cytat
Soliosh
PokerStrategist

Squeezowanie AJo vs. "w miare ogarniety" TAG na EP lub MP jest w tej sytuacji -EV.

1 Grasz bez pozycji vs agresywny gracz

2 Od jakich rak chcesz value postflop??? gorsze asy rzadko (o ile w ogole) beda w jego range`u na flopie, wiec masz duze reverse implied oddsy jak trafisz A na flopie bo dostaniesz akcje od AK, AQ, setów, i moze czasem FD czyli range`u ktory miazdzy twoje AJo. Pozostale uklady pewnie spasuje na flopie (niski WTSD moze o tym swiadczyc).

3 Jest duza szansa ze jak OpenRaiser zagra call to kolejny gracz (o ktorym nic nie piszesz, a to istotny aspekt w tym rozdaniu ze wzgledu na pozycje nad Toba i jego stack) tez moze wejsc w rozdanie. Zauwaz, ze MP3 jak i ty jestescie na deepie. Jezeli dolaczy do rozgrywki bedziesz z AJo bez pozycji z prawie 200 bb eff stack nierzadko we 3 way pot. Dlatego duzo lepiej w takiej sytuacji polaryzowac swoj range. Wyjatek w takiej sytuacji mozna zrobic jezeli MP3 jest donkiem i twoj squeeze ma na celu gre z nim(MP3) HU.

Reasumujac ta troche chaotyczna wypowiedz uwazam ze w tym konkretnym rozdaniu nigdy (poza wyjatkiem gdy na MP3 gra mega mega donk a PFRaiser duzo folduje do 3betow i squeezow) nie powinienes squeezowac AJo. Call preflop jezeli masz jakies ready na tego gracza albo jest on pasywny postflop. Jako default w tej sytuacji fold zeby nie pchac sie w marginalne spoty OOP.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

Troche przeoczylem pf w ocenie reki i zapomnialem o tym cos wiecej napisac. Rzeczywiscie zgadzam sie z Solioshem. Ja bym po prostu foldowal czesto swoje AJ pf poniewaz czesto znajde sie w 3way pocie z ta reka bo oni nie spasuja a mi bardzo ciezko bedzie sie gralo postflop. Trzeba tez dodac ze ten sq moze i jest for value, ale napewno nie jest to jakies gigantyczne pf value i czesto koles Cie bedzie floatowal etc. co utrudni spota.

Odpowiedz
Cytat