Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL4 [AJo]

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
278 Wyświetlenia
kirske
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
Hero ($3.96)
BB ($4.16)
UTG ($4)
CO ($1.89)
BTN ($1.30)

Dealt to Hero J♦ A♠

fold, fold, BTN calls $0.04, Hero raises to $0.24, BB calls $0.20, fold

FLOP ($0.52) J♠ 3♦ 5♠

Hero bets $0.40, BB calls $0.40

TURN ($1.32) J♠ 3♦ 5♠ 5♦

Hero bets $1, BB calls $1

RIVER ($3.32) J♠ 3♦ 5♠ 5♦ 6♣

Hero bets $2.32 (AI), BB folds

30/5 30h
VPIP z BB - 35

*czy stackowanie sie na river po callowanych wszystkich streetach jest dobrym zagraniem,
*na flopie sprawdza z Jx, 2 overcads, pocketem- nietrafionym setem i co mi wydaje sie najbardziej prawdopodobne - fd
*czy na turnie na reraise jest easy fold ? bo teoretycznie w jego zasiegu jest A5
*najbardziej niepewny odnosnie mojej decyzji wydaje mi sie river, bo moze by udalo sie cos wyciagnac ch/c gdyby chcial zaatakowac nietrafiony fd

3 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

*czy stackowanie sie na river po callowanych wszystkich streetach jest dobrym zagraniem,

tak - celujesz w jego gorsze Jx ktore na pewno on ma w rangu wiec shove przy takiej puli jest jak najbardziej ok

*na flopie sprawdza z Jx, 2 overcads, pocketem- nietrafionym setem i co mi wydaje sie najbardziej prawdopodobne - fd

true, sprawdza tutaj masa gorszych rak dlatego ja cbetuje flopa do .48$

*czy na turnie na reraise jest easy fold ? bo teoretycznie w jego zasiegu jest A5

ciezko byloby to foldowac, jednak koles wyglada na cs'a wiec nie pakujac sie w marginalne spoty foldowalbym na raise turn, gdyby on byl bardziej agro w stylu 30/25 z AFq 40-50% to wole shove na raise turn

*najbardziej niepewny odnosnie mojej decyzji wydaje mi sie river, bo moze by udalo sie cos wyciagnac ch/c gdyby chcial zaatakowac nietrafiony fd

leak - nigdy nie staraj sie indukowac blefow u graczy u ktorych nigdy blefa nie widziales czyli nie wiesz czy potrafia blefowac
koles gra 30/5 wiec bardziej bedzie podchodzil pod pasywnego gracza ktory raczej nie blefuje a takze czeka behind wiekszosc Jx, dlatego ja to tez shovuje a nie c/c na river

pzdr

kirske Autor wątku
kirske
Oldschool Grinder

zazwyczaj taka sciezke obieram, jeszcze jedno pytanie:
*co z clubsem na turn/river ? ch/c ? jak juz zauwazylem gracze tu maja tendencje do rozgrywania siuted cards ale to tylko czesc jego range, pozostaly jestem z przodu

kNoq001
PokerStrategist

raczej spade nie clubs
spade na turnie - gram 2nd barrel on raisuje, ja shovuje bo mam TPTK + nut fd
spade na river - nie mamy za duzo mozliwosci, albo c/f albo shove, przy takiej duzej puli wole jednak shovowac bo on caly czas bedzie sprawdzal Jx