Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl4 AA

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
147 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU$5.74:///////;SB$5.43:///////;BB$2.06:///////;MP3$6.18:///////;CO (Hero)$3.98:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:d, A:s.
MP3 calls $0.04, Hero raises to $0.20, BU folds, SB calls $0.18, BB calls $0.16, MP3 calls $0.16.

Flop: ($0.8) J:h, 3:h, Q:d (4 players)
SB checks, BB bets $0.20, MP3 folds, Hero raises to $1.10, SB calls $1.10, BB calls $0.90.

Turn: ($4.1) 5:s (3 players)
SB checks, BB checks, Hero raises to $2.68, SB calls $2.68, BB calls $0.76.

River: ($10.22) T:s (3 players)

Final Pot: $10.22.

Na flopie zrobiłem mocny cbet ponieważ był flush draw więc chciałem ich wyrzucić z rozdania, no ale oni mnie sprawdzili. Na turnie nie uzupełnił się ten flushdraw, ale że ci gracze to callin station to nie wiedziałem czy przypadkiem nie trafili jakiś dwóch głupich par czy dalej nie drawują do tego koloru...
W puli było już 4.1$ a ja miałem w stacku 2.68$ więc postanowiłem wrzucić all ina, wiedziałem że ten co mu zostało 0.76$ mnie sprawdzi... no ale co z drugim, teraz nie wiem czy to było dobre zagranie czy błąd ?

Staty BB 53/12 wts:42
SB 48/10 wts:45

miałem na nich tylko ok.20 rąk

2 odpowiedzi

imo ok, jakby ktoś Ciebie przebił na flopie to wtedy by się zrobiło nieprzyjemnie ale jak tylko sprawdzają i spada taki blank na turnie no to dla mnie jest easy shove bo większość ich range to drawy, Qx, czasami Jx.

AutystycznyAndrzej

Napisane przez g0fer
Na flopie zrobiłem mocny cbet ponieważ był flush draw więc chciałem ich wyrzucić z rozdania, no ale oni mnie sprawdzili.

!!!!!!11111!!oneoneonoeneoenoenoeneoenoeneo!!!!!11

Flushdraw wejdzie w ~20% na turnie i dlatego CHCESZ żeby Ciebie sprawdzili, bo z FD są behind i kiedy sprawdzają. Chcesz zabetować tyle żeby FD SPRAWDZIŁ. Sizing mnie się podoba ponieważ:

- na flopie i tak dostają dobre oddsy BB (zakładając że SB pasuje) musi dorzucić 0.9$ do 3$. więc FD nie spasuje
- na turnie masz ładny shove

Dobrze zagrane, z tym że na flopie ze złym uzasadnieniem. ;)